skip to Main Content

Αναβαθμίζουμε ενεργειακά το “Καρτάλειο” στον Βόλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προχωρά το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Καρτάλειου σχολικού συγκροτήματος στο Βόλο, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 906.000 ευρώ. Το έργο υλοποιείται με δικαιούχο τον Δήμο Βόλου, ενώ φορέας χρηματοδότησης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας με πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Το κτίριο του Καρταλείου συγκροτήματος, στο οποίο συστεγάζονται σήμερα το 5ο Γυμνάσιο Βόλου, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου, βρίσκεται σε χρήση το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και είναι ένα παλιό σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η, το οποίο θα αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.
Αναλυτικά, η ενεργειακή αναβάθμιση του Καρτάλειου σχολικού συγκροτήματος περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:
• Αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων και υαλοστασίων του κτηρίου με κουφώματα ενεργειακής απόδοσης.
• Θερμομόνωση του κελύφους, (εξωτερική θερμομόνωση της τοιχοποιίας και του δώματος).
• Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων με νέους, ενεργειακά αποδοτικότερους.
• Αντικατάσταση εξοπλισμού του δικτύου θέρμανσης (λεβήτες με καυστήρες φυσικού αερίου, κυκλοφορητές, θερμοστάτες, βαλβίδες θερμαντικών σωμάτων) και μόνωση των σωληνώσεων του δικτύου θέρμανσης.
«Με το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας», δήλωσε ο Κ. Αγοραστός, «προσφέρουμε σύγχρονα και λειτουργικά κτίρια με ποιοτικά χαρακτηριστικά και δημιουργούμε συνθήκες ώστε μαθητές και καθηγητές να αποδίδουν καλύτερα».

Σχετικά Νέα

Συνεχίζεται η συγκέντρωση εμφιαλωμένων νερών, ξηράς τροφής και ειδών καθαριότητας για πλημμυροπαθείς

Δελτία Τύπου

Συνεχίζεται στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα  η συγκέντρωση βοήθειας…

Συνέντευξη της Δωροθέας Κολυνδρίνη στο “gegonota.news” – “Θέλω να σπάσει το τζάμι της καχυποψίας”

Δελτία Τύπου

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη μιλάει για πρώτη φορά για την Εισαγγελική ερεύνα του…

Συνεχίζεται η συγκέντρωση βοήθειας – Είδη καθαριότητας και ξηρά τροφή οι κύριες ανάγκες

Δελτία Τύπου

Στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (επί των οδών Θεοφράστου…

Back To Top