skip to Main Content

Στέγη στην Μητρόπολη του Βόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την προγραμματική σύμβαση του έργου που αφορά την αποκατάσταση της στέγης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου, ύψους 400.000 ευρώ (α΄ φάση), υπέγραψε  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Ο κ. Ιγνάτιος επισήμανε ότι αν η στέγη δεν διορθωθεί εγκαίρως, θα υπάρχει πρόβλημα και ευχαρίστησε την Περιφέρεια για τη συμβολή της στην προσπάθεια αυτή.

«Δεν γίνεται ο Μητροπολιτικός Ναός του Βόλου να έχει προβλήματα. Πήραμε απόφαση να στηρίξουμε τη συντήρηση του ναού γιατί βλέπαμε ότι κάθε χρόνο η κατάσταση ήταν όλο και χειρότερη. Εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας 400.000 ευρώ για να ξεκινήσει η πρώτη φάση. Ο ναός είναι σημαντικός για τον Βόλο και για τους πιστούς. Η έναρξη των διαδικασιών θα εξαρτηθεί. Παίζει ρόλο πόσο έτοιμες είναι οι μελέτες που έχει ο ναός, το γραφειοκρατικό σύστημα, το ελεγκτικό συνέδριο. Το σημαντικό είναι πως είναι δεσμευμένες οι πιστώσεις» δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Αγοραστός.

Πρόσθεσε ωστόσο πως υπάρχει σπέκουλα από διάφορους κατά καιρούς. «Το δικό μας μέλημα είναι το να εντάξουμε το πρόγραμμα. Γιατί τόσα χρόνια δεν έβρισκαν τα χρήματα; Η γραφειοκρατεία και οι έλεγχοι είναι πολλοί» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το Οικοτροφείο, ο κ. Αγοραστός το χαρακτήρισε περιβαλλοντική ρύπανση. «Είναι ντροπή για τον Βόλο να έχει ένα τέτοιο κτίριο στο κέντρο της πόλης. Εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο ύψους 600.000 ευρώ. Μετά τις μελέτες αυξήθηκε το ποσό και θα βρούμε τρόπο να το καλύψουμε.
Μιλώντας για τα δύο έργα, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. » Είναι συναίσθηση καθήκοντος και συνείδηση. Τόσα χρόνια αυτή είναι η διαφορά μας. Αναλαμβάνουμε και ευθύνες που δεν μας αναλογούν».

Σε δηλώσεις του ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε: «Η σύμβαση υπογράφηκε για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που υπάρχουν στον ναό. Τα προβλήματα αφορούν τον τρούλο, τη δομή του ναού και δεν θα μπορούσαμε να τα αντιμετωπίσουμε με ιδία μέσα. Χάρη στη σημερινή υπογραφή σύντομα θα μπορέσουμε ξεκινήσουμε την πρώτη φάση των εργασιών». Σημείωσε ακόμη πως το Οικοτροφείο παραμένει πάντα ένα ζητούμενο. «Έχουμε ξεκινήσει την προεργασία και θέλουμε να το δούμε να λειτουργεί πάλι για κοινωνικό σκοπό. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου ανέφερε πως με το έργο θα δοθεί μια «ανάσα ζωής». Οι εργασίες που θα γίνουν στον ναό αφορούν την επισκευή της στέγης στην οποία δεν έχει γίνει καμία συντήρηση από το 1934. Επίσης δεν υπάρχουν μονώσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν φθορές. «Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσουμε την ποιότητα των εξωτερικών μερών του ναού αλλά και τη στεγανοποίησή του, που θα προστατεύσει τις αγιογραφίες» σημείωσε ο π. Χαρίλαος.

Σχετικά Νέα

Παράδεισος πτηνών η λίμνη Κάρλα

Μαγνησία

https://www.youtube.com/watch?v=vPO4ze7JbeE

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Μαγνησία

“Αναμφίβολα το ζήτημα της ποιότητας της ατμόσφαιρας αποτελεί ένα βασικό θέμα συζήτησης…

«Μη ψάχνετε πίσω από το προφανές εξηγήσεις συνωμοσίας»

Μαγνησία

«Λαθεμένη η προσέγγιση της κομματικοποίησης των πάντων. Μη μπερδεύετε την κομματική και…

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια κλειστό δίκτυο άρδευσης για 1.100 στρέμματα μηλοκαλλιέργειας σε Μακρυράχη και Πουρί

Δελτία Τύπου

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του…

1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα οδικής ασφάλειας στο Δήμο Βόλου

Δελτία Τύπου

Προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η διαδικασία δημοπράτησης του έργου  «Αποκατάσταση βλαβών…

Back To Top