skip to Main Content

Αυτοψία στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δ. Νοτίου Πηλίου από τη Δωροθέα Κολυνδρίνη

Αυτοψία στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Νοτίου Πηλίου  πραγματοποίησε  η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Κατά τη συνάντησή της με το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό στο Δημαρχείο συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα έργα που ολοκληρώθηκαν, υλοποιούνται και έχουν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Παράλληλα η Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τα έργα της κατασκευής των πεζοδρομίων στα Καλά Νερά, τα έργα που αφορούν την κατασκευή της πέτρινης πεζούλας και του πεζοδρομίου στο κέντρο της Αργαλαστής, ενώ πραγματοποίησε αυτοψία και στο έργο κατασκευής του Αλιευτικού Καταφυγίου στον Πλατανιά που προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Αύτη την περίοδο στο Δήμο Νοτίου Πηλίου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης βλαβών οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕΜΣ από τη Θεομηνία της 4-5/4/2020 (ασφαλτικά περιοχής Δ. Νοτίου Πηλίου) προϋπολογισμού 1,8 εκατ. Ευρώ, η αποκατάσταση βλαβών του οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕΜΣ από τη Θεομηνία της 4-5/4/2020 (τεχνικά περιοχής Δ. Νοτίου Πηλίου) προϋπολογισμού 2 εκατ. Ευρώ, το έργο της ολοκλήρωσης του αλιευτικού καταφυγίου του Πλατανιά Δ. Νοτίου Πηλίου προϋπολογισμού 7,9 εκατ. Ευρώ, η κατασκευή της πέτρινης πεζούλας και αποκατάσταση πεζοδρομίου στην Αργαλαστή προϋπολογισμού 74.000,00 Ευρώ και το έργο συντήρησης και σήμανσης σε μονοπάτια του Δ. Νοτίου Πηλίου προϋπολογισμού 300.000 Ευρώ.

Σε διαγωνιστική διαδικασία βρίσκονται τα έργα της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και διάθεσης εκροής και του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στα Καλά Νερά με προϋπολογισμό 3.557.489,43 Ευρώ και 3.728.609,43 Ευρώ, αντίστοιχα, ενώ σε προδιαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται το έργο της φωτοσήμανσης για την ολοκλήρωση του λιμένα Πλατανιά Δ. Νοτίου Πηλίου.

Επιπλέον, στα πλαίσια της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας ο Δ. Νοτίου Πηλίου προσφάτως σύναψε σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κατασκευή κυκλικών κόμβων σε τρεις διασταυρώσεις του Δήμου προϋπολογισμού 750.000 Ευρώ.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα έργα ενίσχυσης οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Νοτίου Πηλίου, όπου μεταξύ άλλων ολοκληρώθηκαν ασφαλτοστρώσεις συνολικού μήκους 6,3 χλμ στους δρόμους Προμύρι – Κατηγιώργης και Κόττες – Τρίκερι, που εντάσσονται στο έργο συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Νότιο Πήλιο, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. Ευρώ. Προσφάτως ολοκληρώθηκε η κατασκευή της τριγωνικής τάφρου κατά μήκους της Ε.Ο. Κορώπι-Μηλιές και η κατασκευή των τοιχίων αντιστήριξης και των αντιπλημμυρικών έργων στη Λαμπινού.   Στα πλαίσια του έργου της συντήρησης του οδικού δικτύου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ασφαλτοστρώθηκαν επίσης τα τμήματα Κάτω Λεχώνια, Άνω Λεχώνια, δρόμος για Πλατανίδια, είσοδος Μαλάκι, στροφές Γατζέας, παραλία Γατζέας, τμήματα της Ε. Ο. Ξυνόβρυσης – Ποτιστικά, τμήματα της οδού Μηλίνας – Τρίκερι καθώς και εντός του οικισμού Τρικερίου, ενώ στα πλαίσια του έργου αποκατάσταση ζημιών από Θεομηνίες στο οδικό δίκτυο ασφαλτοστρώθηκαν τα τμήμτα της Ε.Ο. Μηλιές, από διασταύρωση Μηλεών προς Καλαμάκι, Νεοχώρι, Μηλιές – Βυζίτσα, Πινακάτες, Αγ. Δημήτριο – Μούρεσι, Αργαλαστή – Νεοχώρι, Λαύκος – Πλατανιάς.

Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν επίσης τα έργα ασφαλτόστρωσης στους χώρους στάθμευσης στο Λεφόκαστρο και τον Κάλαμο, το έργο συντήρησης και επισκευής του Εκπαιδευτικού Κέντρο Cern στο Νεοχώρι, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο προμήθειας και αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Γατζέας.

Τέλος συνεχίζονται οι καθαρισμοί ρεμάτων στην περιοχή καθώς και οι διαδικασίες για την οριοθέτηση- διευθέτηση του ρέματος Χαλόρεμα στον Πλατανιά.

Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Νοτίου Πηλίου και τα Τοπικά Συμβούλια πραγματοποιούμε έργα ουσίας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, με βασικό γνώμονα μεταξύ άλλων την οδική ασφάλεια, την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών, τις λιμενικές εγκαταστάσεις, την άθληση σε σύγχρονους αθλητικούς χώρους, τον πολιτισμό και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών. Συνεχίζουμε τον προγραμματισμό και το σχεδιασμό για νέα έργα που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.»

 

Σχετικά Νέα

Συνεχίζεται η συγκέντρωση εμφιαλωμένων νερών, ξηράς τροφής και ειδών καθαριότητας για πλημμυροπαθείς

Δελτία Τύπου

Συνεχίζεται στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα  η συγκέντρωση βοήθειας…

Συνέντευξη της Δωροθέας Κολυνδρίνη στο “gegonota.news” – “Θέλω να σπάσει το τζάμι της καχυποψίας”

Δελτία Τύπου

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη μιλάει για πρώτη φορά για την Εισαγγελική ερεύνα του…

Συνεχίζεται η συγκέντρωση βοήθειας – Είδη καθαριότητας και ξηρά τροφή οι κύριες ανάγκες

Δελτία Τύπου

Στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (επί των οδών Θεοφράστου…

Back To Top