skip to Main Content

Αυτοψία στα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Αλόννησο πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη

02.07.20

Σποράδες

Αυτοψία στα έργα που υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Αλόννησο, πραγματοποίησε την Τετάρτη 1-7-2020 η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο κ. Βαφίνη, τον εντεταλμένο σύμβουλο Βορείων Σποράδων κ. Ζλατούδη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αλοννήσου.

Η κ. Κολυνδρίνη αρχικά επισκέφθηκε τα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Αναλυτικά επισκέφθηκε, το νέο γήπεδο 5χ5 που κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη θέση «Κοπρισιές», το Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου, όπου έγινε προσθήκη αιθουσών, το οδικό τμήμα από Προφήτη Ηλία έως Γιάλια όπου έγινε νέος ασφαλτοτάπητας, το οδικό τμήμα προς Τζώρτζη Γιαλό όπου έγιναν εργασίες βελτίωσης, τον χώρο στάθμευσης στον οικισμό Χώρα Αλοννήσου όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες διαμόρφωσης και τις λιμενικές εγκαταστάσεις αλιευτικού καταφυγίου Όρμου Βότση.

Ακολούθως πραγματοποίησε αυτοψία στα εν εξελίξει έργα. Στο κλειστό Γυμναστήριο Αλοννήσου, προϋπολογισμού 260.000,00 ευρώ, με τις εργασίες να αφορούν στην αποπεράτωση του υπογείου χώρου του Κλειστού Γυμναστήριου, καθώς και στην αποπεράτωση – διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Στο έργο, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Πατητηρίου, προϋπολογισμού 124.000,00 ευρώ, με τις εργασίες να αφορούν στην επισκευή της υπάρχουσας ράμπας και στη διαμόρφωση επιφάνειας της οδού πρόσβασης προς το σημείο ελλιμενισμού των εμπορικών πλοίων.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε αυτοψία και διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών του έργου συντήρηση του οδικού δικτύου Αλοννήσου αρμοδιότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου πραγματοποιούνται εργασίες βελτίωσης τμημάτων και σημείων του οδικού δικτύου, τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας από Πατητήρι έως Γέρακα, εργασίες διαπλάτυνσης της οδού, τοποθέτηση πινακίδων θέσεων επικίνδυνων θέσεων, κ.α. και αποτυπώθηκαν οι ανάγκες συνέχισης των εργασιών.

Η κ. Κολυνδρίνη επισκέφθηκε επίσης και το Κέντρο Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Κοινού για τους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους της Αλοννήσου.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιεί καθημερινές παρεμβάσεις στη Νησιωτική, αλλά και Ηπειρωτική Μαγνησία. Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τους Δήμους, η Περιφέρεια συνεχίζει να υλοποιεί τα έργα που έχει προγραμματίσει, με σκοπό την γρήγορη ολοκλήρωσή τους και την παράδοσή τους, προς χρήση των πολιτών».

Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις τόσο με το Δήμο Αλοννήσου, όσο και με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου, για μια σειρά έργων, όπως:

 • ΣΗΜΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ Δ. ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
 • ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ (ΚΕΕΚ) ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
 • ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΓΩΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΤΗΤΗΡΙ-ΒΟΤΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΩΝ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΕΕΑΧ) ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ
 • ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΒΟΤΣΗ, ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΗΤΗΡΙ
 • ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
 • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ (ΧΩΡΟΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΛΠ)
 • ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΤΗΤΗΡΙ-ΒΟΤΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ
 • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ […] ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΑΤΗΤΗΡΙΟΥ-ΒΟΤΣΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
 • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ […] ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΑΤΗΤΗΡΙΟΥ-ΒΟΤΣΗ – ΔΙΚΤΥΑ Ο.Κ.Ω.
 • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ […] ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΑΤΗΤΗΡΙΟΥ-ΒΟΤΣΗ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ
 • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ […] ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΑΤΗΤΗΡΙΟΥ-ΒΟΤΣΗ – ΑΓΟΡΑ ΓΗΣ
 • ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
 • ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΩΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΒΟΤΣΗ
 • ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΒΟΤΣΗ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
 • ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ
 • ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ
 • ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΑΜΠΩΤΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
 • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΟΠΟΥ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1120

Σχετικά Νέα

Συνεχίζεται η συγκέντρωση εμφιαλωμένων νερών, ξηράς τροφής και ειδών καθαριότητας για πλημμυροπαθείς

Δελτία Τύπου

Συνεχίζεται στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα  η συγκέντρωση βοήθειας…

Συνέντευξη της Δωροθέας Κολυνδρίνη στο “gegonota.news” – “Θέλω να σπάσει το τζάμι της καχυποψίας”

Δελτία Τύπου

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη μιλάει για πρώτη φορά για την Εισαγγελική ερεύνα του…

Συνεχίζεται η συγκέντρωση βοήθειας – Είδη καθαριότητας και ξηρά τροφή οι κύριες ανάγκες

Δελτία Τύπου

Στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (επί των οδών Θεοφράστου…

Back To Top