skip to Main Content

Διοργανώνουμε σημαντικές εκδηλώσεις για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό

18.06.19

Μαγνησία

Τουρνουά καλαθοσφαίρισης, Πανελλήνιο Τουρνουά Υποδομών ποδοσφαίρου «ΕΠΙΣΚΥΡΟΣ, Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, 13η Συνάντηση παιδικών και εφηβικών χορευτικών ομάδων και Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, είναι οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στη Μαγνησία, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αναλυτικά στις 19 Ιουνίου 2019 ο Σύλλογος Μπάσκετμπολ Κλάμπ Βόλος και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν τους αγώνες «Τουρνουά καλαθοσφαίρισης, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να συμμετέχει στην εκδήλωση για την τελετή λήξης. Στην τελετή λήξης, όπως και σε προηγούμενες χρονιές προσκαλούνται διακεκριμένοι μπασκετμπολίστες και προπονητές. οι οποίοι μοιράζονται τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους με τους συμμετέχοντες μικρούς παίκτες. Η τελετή θα αρχίσει με αγώνες επίδειξης όλων των παιδιών που θα συμμετέχουν, θα συνεχιστεί με ομιλίες των διάσημων καλεσμένων παικτών ή προπονητών και θα λήξει με τις απονομές σε όλους τους συμμετέχοντες.

Από τις 20-23 Ιουνίου 2019 η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν το Πανελλήνιο Τουρνουά Υποδομών ποδοσφαίρου «ΕΠΙΣΚΥΡΟΣ» που θα πραγματοποιηθεί στα Χάνια Πηλίου. Θα λάβουν μέρος πάρα πολλοί αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα Είναι μια εκδήλωση πρωτοποριακή για την εποχή της που προάγει το άθλημα του ποδοσφαίρου και θα δώσει την δυνατότητα στους νέους να ανοίξουν τους ορίζοντές τους.

Από τις 21-23 Ιουνίου 2019, η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στον Βόλο. Η διοργάνωση, που έχει καθιερωθεί πλέον ως ευρωπαϊκός θεσμός στις συνειδήσεις των πολιτών, φέτος περιλαμβάνει 13 ανοιχτές εκδηλώσεις, σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, καθώς και στον Άγιο Λαυρέντιο, το Χορευτό και την Μακρινίτσα. Οι δράσεις, υπερτοπικού χαρακτήρα, καλύπτουν όλα τα είδη της μουσικής, με την σύμπραξη μεγάλου αριθμού τοπικών σχημάτων και φορέων ενώ συγκεντρώνουν κάθε χρόνο ένα πολυάριθμο και ευρύ κοινό, προωθώντας έτσι το πνεύμα πρωτοβουλίας και ανταλλαγής σε περιφερειακό επίπεδο και αναδεικνύοντας τον φυσικό πλούτο της περιοχής.
Συνδιοργανωτές είναι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία πολιτιστικών εκδηλώσεων PLENTY PROJECTS.

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Νομού Μαγνησίας «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ» πρόκειται να πραγματοποιηθεί, στις 21 Ιουνίου 2019 στο Βόλο, η «13η Συνάντηση παιδικών και εφηβικών χορευτικών ομάδων». Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει λόγο, δρώμενα, τραγούδια και χορούς της Μικράς Ασίας και άλλων περιοχών ενώ έχει καθιερωθεί ως θεσμός στις συνειδήσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Στόχος της η διάδοση και διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας.

Στις 21 Ιουνίου 2019, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αργιθεατών Ν. Μαγνησίας, πρόκειται να διοργανωθεί ένα διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, στο πλαίσιο θερινών εκδηλώσεων των χορευτικών τμημάτων. Στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών θα φιλοξενηθούν χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα. Στόχος, η διάδοση και διατήρηση της πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε, «Είναι χαρά μας να βοηθούμε και να στηρίζουμε ανθρώπους και Συλλόγους που διατηρούν τα ήθη και έθιμα του τόπου μας, αλλά και να διαδίδουμε μέσω αυτών των εκδηλώσεων την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τις ομορφιές του Βόλου, του Πηλίου και των νησιών μας. Καλούμε όλους να παρευρεθούν σε αυτές τις εκδηλώσεις και να βοηθήσουμε όλοι με την παρουσία μας στην επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων».

Σχετικά Νέα

Μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους ανοίχθηκαν δρόμοι πρωτόγνωροι και εμβληματικοί για την περιοχή μας

Άρθρα

Της Δωροθέας Κολυνδρίνη, Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων «Η Ημέρα της Ευρώπης, στις…

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη με εκπροσώπους των ιδιοκτητών γυμναστηρίων για τα προβλήματα του κλάδου

Δελτία Τύπου

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε…

Συνάντηση με εκπαιδευτές για την επανέναρξη της λειτουργίας σχολών οδήγησης

Δελτία Τύπου

Την ικανοποίηση της εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων κ. Δωροθέα…

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου για την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου

Δελτία Τύπου

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε…

Αυτοψία της Αντιπεριφερειάρχη σε καλλιέργειες που επλήγησαν από το ακραίο ψύχος

Δελτία Τύπου

Την περιοχή του Περίβλεπτου του Δ. Ρήγα Φεραίου επισκέφθηκε σήμερα, η Αντιπεριφερειάρχης…

Back To Top