skip to Main Content

Είμαστε δίπλα στην τρίτεκνη μητέρα -Τιμούμε τα μαρτυρικά χωριά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 8 Μαΐου 2019, η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ» και με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, πρόκειται να συνδιοργανώσουν ημερίδα αφιερωμένη στην τρίτεκνη Μητέρα η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ομιλίες σχετικά με το θεσμό της Μητρότητας και τη διαχρονική προσφορά της Μητέρας, ενώ θα διανθιστεί με μουσική-χορωδιακή συναυλία και στο τέλος θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης στο μεγάλο έργο που επιτελούν στην κοινωνία.

Από τις 10 μέχρι τις 12 Μαΐου 2019, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, η Τοπική Κοινότητα Κερασιάς, το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Κερασιάς και το Μαρτυρικό χωριό Ριζόμυλος Μαγνησίας, συνδιοργανώνουν Ημερίδα και τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ολική καταστροφή της Άνω και της Κάτω Κερασιάς, όπως και του Βένετου, τραγικά γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 1944. Για την ανάμνηση των γεγονότων αυτών, που μένουν ανεξίτηλα γραμμένα στη μνήμη των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης σε Κερασιά και Βελεστίνο. Την πρωτοβουλία των δράσεων και εκδηλώσεων αυτών έχε αναλάβει το Κέντρο Ιστορίας & Πολιτισμού Κερασιάς με την συμπαράσταση και συμμετοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Από τις 10 μέχρι τις 12 Μαΐου 2019 ο Ιππικός Αθλητικός Σύλλογος Βόλου «Οι Κένταυροι» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν την «4η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση». Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη ιππικών δραστηριοτήτων στην ελληνική επαρχία, την ανάπτυξη και την διάδοση του φιλίππου πνεύματος, την διατήρηση της ιππικής παράδοσης και τη γνωριμία με το άθλημα της ιππασίας ειδικά στην πόλη του Βόλου, η οποία λόγο της γεωγραφικής της θέσης (κέντρο της Ελλάδος) αλλά κυρίως λόγω του φυσικού πλούτου της γνωστού και θαυμαστού σε όλους, αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

Από τις 10 μέχρι τις 12 Μαΐου 2019 ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν το Skiathos Palace Cup 2019. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι πολύ δημοφιλής και έχει κερκίδα, αφού γίνεται κοντά στη στεριά με αποτέλεσμα να προσελκύει θεατές και να προωθεί με τον καλύτερο τρόπο το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Ο αγώνας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος». Κάθε χρόνο δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα και από πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ, επισκέπτονται το νησί της Σκιάθου το τριήμερο της διοργάνωσης, καλύπτοντας τηλεοπτικά τον αγώνα, προβάλλοντας κατ αυτόν τον τρόπο την διοργάνωση και την Σκιάθο σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, με τον καλύτερο τρόπο.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πάντα κοντά σε Δήμους, φορείς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους στηρίζει σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και αθλητικά γεγονότα, που πραγματοποιούνται στην Νησιωτική και Ηπειρωτική Μαγνησία από τις 8 μέχρι τις 12 Μαΐου 2019. Η στήριξή μας είναι έμπρακτη και ουσιαστική, συμβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο στην υλοποίηση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων».

Σχετικά Νέα

Το Σχολείο του Ρήγα Φεραίου στη Ζαγορά διασώζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Εντάσσεται στο “Αντώνης Τρίτσης”

Δελτία Τύπου

Μία προγραμματική σύμβαση που θα οδηγήσει στην ανακατασκευή του Σχολείου του Ρήγα…

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Συντήρηση πεζοπορικών διαδρομών συνολικού μήκους 70 χλμ στην Αλόννησο

Δελτία Τύπου

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργο για τη συντήρηση και σήμανση πεζοπορικών…

Νέα πεζοδρόμια στη Σκιάθο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων στο οδικό δίκτυο…

Ανακατασκευή καλντεριμιού στο Βότση της Αλοννήσου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Το παραδοσιακό καλντερίμι στο Βότση της Αλοννήσου ανακατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο…

Μελέτη για την ανάδειξη των πλατειών σε Μούρεσι και Κισσό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση  μελέτης που οδηγεί σε έργο αναβάθμισης των…

Back To Top