skip to Main Content

Εμβληματικό έργο το νέο κτίριο του ΚΕΘΕΑ Πιλότος

Παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν στις 18 Απριλίου του 2018  τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΚΕΘΕΑ Πιλότος, στην οδό Γ. Καρτάλη 48. Το κτίριο, κληροδοτήματος Στρεφτάρη, ανακατασκευάστηκε με τη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και το ΚΕΘΕΑ, με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε πως «με στρατηγική, προγραμματισμό, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με συνεργασία και συνέργεια με το ΚΕΘΕΑ και το Ίδρυμα Στρεφτάρη που παραχώρησε το κτίριο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέταξε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας αυτό το έργο με προϋπολογισμό 970.000 ευρώ. Συνεργαστήκαμε με όλους τους ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ και παραδίδουμε ένα ανακαινισμένο κτίριο που είναι σύμβολο πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή σταματώντας έτσι την περιβαλλοντική ρύπανση. Συγχρόνως δίνουμε την δυνατότητα στο ΚΕΘΕΑ Πιλότος να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε ένα καινούριο κτήριο για να παρέχονται καλύτερα οι υπηρεσίες της θεραπευτικής κοινότητας προς όφελος των εφήβων, των νέων και των οικογενειών τους. Κάναμε μια παρέμβαση ουσίας με ένα έργο που έχει απτά αποτελέσματα και πολλαπλή χρησιμότητα στη ελληνική κοινωνία».

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ Πιλότος Γιάννης Μίλτος ανέφερε:

Είναι μια ημέρα γιορτής για το ΚΕΘΕΑ στον Βόλο και την περιμέναμε 12 χρόνια. Τόσο μας πήρε για να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του κτιρίου και θα δώσει μια νέα πνοή στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ. Η παρέμβαση μας εστιάζει περισσότερο στην εφηβεία, στ0ν μαθητικό πληθυσμό, στα παιδιά που βρίσκονται στα σχολεία ή στα πανεπιστήμια, στη ρίζα δηλαδή του προβλήματος. Εδώ θα στεγαστούν υπηρεσίες της πρόληψης και της έγκαιρης παρέμβασης, το πολιτιστικό στέκι, ο νεοσύστατος σύλλογος οικογένειας, φίλων και εθελοντών του ΚΕΘΕΑ Πιλότος και το συμβουλευτικό κέντρο που έφυγε από το κτίριο της Νέας Ιωνίας».

Βοηθήθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι
«Στην αρχή είχαμε πει πως έστω και ένας άνθρωπος να σωθεί είναι κατόρθωμα. Αλλά έχουμε ξεπεράσει  τους 1500 χρήστες που έχουν βοηθηθεί από το συμβουλευτικό κέντρο, περισσότερες από 2.000 οικογένειες και περισσότερους από 1.000 κρατούμενους των φυλακών Κασσαβέτειας, του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων και της Χιλιαδούς» πρόσθεσε ο κ. Μίλτος.

Το κτίριο
Το κτίριο είναι τριώροφο και ο επάνω χώρος έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργήσει και ως χώρος ξενώνας βραχείας φιλοξενίας για έφηβους και νεαρούς ενήλικες. Όπως εξήγησε ο κ. Μίλτος, για κάποιες περιπτώσεις παιδιών που έρχονται από απομακρυσμένες περιοχές ή δεν διαθέτουν το κατάλληλο περιβάλλον, χρειάζεται ο ξενώνας βραχείας φιλοξενίας.

Σημειώνεται πως στο δεύτερο κτίριο του ΚΕΘΕΑ στεγάζεται η μονάδα αποθεραπείας και κοινωνικής επανένταξης.
Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος με την απόφαση να παραχωρηθεί το κτίριο Στρεφτάρη στο ΚΕΘΕΑ. «Γίνεται ένα έργο για τη νεολαία, που ήταν και η βούληση του ευεργέτη» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Νέα

Διενέργεια δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων  ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές…

Τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού υποδέχθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη

Δελτία Τύπου

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη…

Με ταχύτατες διαδικασίες η καταγραφή και το ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν από τον Ιανό

Δελτία Τύπου

Στα πλαίσια της ένταξης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων -των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών-…

Παράταση των συμβάσεων των ωφελούμενων κτηνιάτρων ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη

Δελτία Τύπου

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη απέστειλε επιστολή προς τους…

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας στο Βόλο με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο την περίοδο…

Back To Top