skip to Main Content

Ήπια ανάπτυξη στον Αλατά

23.03.19

Μαγνησία

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πιστεύει στην ήπια ανάπτυξη του Αλατά. Η επενδυτική εταιρεία υποστηρίζει πως θα το πράξει . Εμείς θα επιβλέπουμε κάθε τι που συμβαίνει για να διασφαλίσουμε τους όρους.

Η εταιρεία United Five Development (Hellas) SA διατηρεί όπως μας ενημέρωσε αμείωτο το ενδιαφέρον της για την επένδυση στη νησίδα Αλατάς, απέναντι από τη Μηλίνα, και σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ο κ. Γιάννης Πέτσας, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει δυναμικά στην υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης, με σεβασμό στις παραμέτρους της πρόσφατης απόφασης καθορισμού του χωροταξικού πλαισίου.
Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι, παρόλο που η νησίδα Αλατάς δεν υπάγεται σε κανένα θεσμοθετημένο καθεστώς προστασίας, θα υπάρξει επανασχεδιασμός της προτεινόμενης επένδυσης έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στη φέρουσα ικανότητα της νησίδας και να διασφαλίζει χαρακτήρα ήπιας τουριστικής αλλά και βιώσιμης ανάπτυξης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ενόψει των πρόσφατων θετικών εξελίξεων σε σχέση με το καθορισμό του χωροταξικού πλαισίου της νησίδας Αλατάς όπως αυτό επικυρώθηκε με την έγκριση της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε Τρικερίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου, Π.Ε. Μαγνησίας και την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ59Δ’/25.02.2019, η εταιρεία United Five Development (Hellas) SA συγχαίρει τον οραματιστή Δήμαρχο Κον. Νικόλαο Φορτούνα και τον Πρόεδρο και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλαν για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Όπως είναι γνωστό η εταιρεία μας είχε συμβληθεί από το έτος 1998 με την πρώην Κοινότητα Τρικερίου με μακροχρόνια σύμβαση μίσθωσης με σκοπό την αξιοποίηση της νησίδας Αλατάς και προς τούτο εξασφάλισε μετά από χρονοβόρες διαδικασίες και επίπονες προσπάθειες την έκδοση περιβαλλοντικών όρων με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ την 16/7/2006, η οποία ακολούθως εφεσιβλήθει στο Συμβούλιο Επικρατείας με αποτέλεσμα την ακύρωση της περί το 2014.

Η United Five Development (Hellas) SA παρά τις ταλαιπωρίες στις οποίες έχει υποβληθεί και αντιξοότητες που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν, εντούτοις διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον της και προχωρεί δυναμικά στην υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης, με σεβασμό στις παραμέτρους της πρόσφατης απόφασης καθορισμού του χωροταξικού πλαισίου.

Παρόλο που η νησίδα Αλατάς δεν υπάγεται σε κανένα θεσμοθετημένο καθεστώς προστασίας, ο επανασχεδιασμός της προτεινόμενης επένδυσης θα ανταποκρίνεται στη φέρουσα ικανότητα της νησίδας και θα διασφαλίζει χαρακτήρα ήπιας τουριστικής αλλά και βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία πιστεύουμε ότι θα αποφέρει έσοδα στον Δήμο, θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και θα συνδράμει γενικότερα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ως εκ τούτου προσβλέπουμε στη συνεργασία των σχετικών τεχνοκρατικών υπηρεσιών και στήριξη των κοινωνικών φορέων ώστε να φέρουμε εις πέρας με επιτυχία το συντομότερο δυνατό τους στόχους που έχουμε θέσει.

Σχετικά Νέα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Δελτία Τύπου

Σας ενημερώνουμε ότι  σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της…

Καθαρίζει ερείσματα και φρεάτια η Περιφέρεια Θεσσαλίας με νέο έργο 300.000 ευρώ

Δελτία Τύπου

Στον καθαρισμό ερεισμάτων και φρεατίων σε σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής…

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΣΤΟ ΣΠΥΡΟ ΜΠΑΞΕΒΑΝΟ

Συνεντεύξεις

Μια διεξοδική συζήτηση διεμηφθη μεταξύ του δημοσιογράφου και της Δωροθέας Κολυνδρίνη  …

Αντιπλημμυρικά έργα σε 12 ρέματα στην Π.Ε. Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μαγνησία

Στην αντιπλημμυρική προστασία δώδεκα ρεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας προχωρά η Περιφέρεια…

Back To Top