skip to Main Content

Επενδύουμε στην παράδοση και στον πολιτισμό με σπουδαίες εκδηλώσεις

10.09.19

Μαγνησία

Εκδήλωση για τον πολιτισμό της Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης, έκθεση με θέμα «Τα καΐκια που πληγώναμε», Ημέρα Μνήμης για την 76η επέτειο της βύθισης του Υποβρυχίου Κατσώνης, BEACH WATER POLO WORLD LEAGUE 2019 και 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο των εν Ελλάδι και απανταχού στο εξωτερικό Λυκείων των Ελληνίδων, είναι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται τις προσεχείς ημέρες στην Νησιωτική και Ηπειρωτική Μαγνησία, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αναλυτικά στις 11 Σεπτεμβρίου 2019 με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους συλλόγους μέλη της στη Θεσσαλία και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού «ΕΛΞΕΥΣΙΣ», θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση, τιμής ένεκεν για τα ήθη και έθιμα, στην Ιστορία, τον Πολιτισμό της αλησμόνητης πατρίδας των προγόνων μας, την Ανατολική Ρωμυλία, τη γη της Βόρειας Θράκης.

Από τις 13 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2019, με πρωτοβουλία του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και του Δήμου Σκιάθου, θα διοργανωθεί στο χώρο του Μουσείου στη Σκιάθο, έκθεση με κεντρικό θέμα «Τα καΐκια που πληγώναμε».

Η έκθεση πραγματεύεται το ζήτημα της «επιβεβλημένης λήθης» μέσα από την καταστροφή των ξύλινων σκαφών στην Ελλάδα  και στόχο της έχει να διασώσει και να προβάλει αφενός τη «Θαλασσινή αρχιτεκτονική» και τη ναυτική παράδοση του τόπου μας αφετέρου την αρμονική «συμβίωση» της ναυτικής τέχνης με την εργασία και τη ζωή των κατοίκων, συμβάλλοντας έτσι στην πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής.

Η έκθεση θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Επίσης στη Σκιάθο, από τις 13 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με αφορμή την 76η επέτειο βύθισης του υποβρυχίου Κατσώνης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-απόδοση φόρου τιμής στον Κυβερνήτη και τα τριάντα ένα μέλη του πληρώματος του Υ/Β Κατσώνης το οποίο εμβολίστηκε, μετά από άνισο αγώνα εναντίον γερμανικού σκάφους, στις 14 Σεπτεμβρίου 1943. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ομιλίες των απογόνων των ηρώων του υποβρυχίου, παρουσίαση ντοκιμαντέρ, μουσική εκδήλωση  κά. Σκοπός της εκδήλωσης η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η απόδοση φόρου τιμής στους ηρωικά πεσόντες.

Από τις 13 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2019, ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου «Η ΝΙΚΗ» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν το BEACH WATER POLO WORLD LEAGUE 2019 που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο.

Το ταξίδι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Water Polo, ξεκίνησε φέτος με πρώτο προορισμό το Ικίκε της Χιλής και συνεχίζει σε Κέρκυρα, Ζαντάρ Κροατίας, Λεμεσό Κύπρου, Αθήνα, Χαλκιδική, Βόλο, ενώ η λήξη της φετινής Παγκόσμιας διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2020 με το τουρνουά της Αυστραλίας. Επίσης αποτελεί πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους αθλητές, καθώς θα υπάρχουν συμμετοχές ομάδων από, Κροατία, Ρουμανία, Ιταλία, Αθήνα, Πειραιά, Λάρισα, Λαμία, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Από τις 19 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2019, η Μαγνησία θα φιλοξενήσει το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο των εν Ελλάδι και απανταχού στο εξωτερικό Λυκείων των Ελληνίδων, κάτι που διοργανώνεται από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το επιστημονικό θέμα του συνεδρίου θα είναι «Ελληνική φορεσιά και σύγχρονη μόδα: διάλογοι, ταυτίσεις και αντιπαραθέσεις». Ο θεματικός αυτός άξονας θα οικοδομήσει ένα νέο διάλογο γύρω από τη διαχείριση της παραδοσιακής  φορεσιάς, την πολυσήμαντη αξία της οποίας, το Λύκειο Ελληνίδων, ως λυκειακός θεσμός, υπηρετεί σε όλη του τη διαδρομή. Επιπλέον το συνέδριο αγγίζει πτυχές του σύγχρονου βίου, με ιδιαίτερη διάσταση στην οικονομία, την κοινωνία, την επιχειρηματικότητα, τις νέες καινοτόμες πρακτικές και νέες καλλιτεχνικές δημιουργίες, στοιχεία της κοινωνικής ζωής, άρρητα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερη αξία η κάθε μια, πραγματοποιούνται τις επόμενες ημέρες στη Νησιωτική και Ηπειρωτική Μαγνησία. Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, Δήμους, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους και φορείς, συνδιοργανώνουμε καθ’όλη τη διάρκεια του έτους εκδηλώσεις και βοηθούμε από την πλευρά μας στην όσο το δυνατόν καλύτερη διεξαγωγή τους, με στόχο να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή μας».

 

Σχετικά Νέα

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Συνεχίζονται τα έργα ουσίας και ανάπτυξης στην Αλόννησο – Αναλυτικά τα έργα

Δελτία Τύπου

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς τα έργα υποδομών και ανάπτυξης στην Αλόννησο από…

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί τη συνέχιση λειτουργίας δομών ψυχικής υγείας & προγραμμάτων κατά των εξαρτήσεων

Δελτία Τύπου

Τη συνέχιση τη λειτουργίας δομών ψυχικής υγείας  και προγραμμάτων κατά των εξαρτήσεων…

Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων σε Γαμβέτα και Ερμού με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Τέσσερα νέα συστήματα  υπόγειων κάδων απορριμμάτων  εγκαθίστανται  στο κέντρο του Βόλου.  Ο…

Νέα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές της Σκιάθου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  έργο για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών της…

Back To Top