skip to Main Content

Επιβεβλημένη η υλοποίηση του δρομολογιακού έργου της άγονης γραμμής Σκιάθος-Κουκουναριές με ευθύνη του Δήμου

Επιστολή στον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Τζούμα απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι είναι επιβεβλημένη η υλοποίηση του δρομολογιακού έργου της άγονης γραμμής Σκιάθος-Κουκουναριές με ευθύνη του Δήμου.

Αναλυτικά η επιστολή:

Μετά την ακύρωση της υπ’αριθμ 40/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκιάθου, περί «έγκρισης παράτασης ισχύος μισθωτικών συμβάσεων για την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου Σκιάθου-Κουκουναριών-Σκιάθου έως 30-10-2020 και το ζήτημα που ανέκυψε, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Μετά από τη συνάντηση που είχαμε, παρουσία του προϊσταμένου της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕΜΣ στο γραφείο μου, περί τα τέλη Ιανουαρίου και το σχετικό έγγραφο της Δ/νσης στις 10 Φεβρουαρίου, σας επισημάνθηκε ότι, η άγονη λεωφορειακή γραμμή Σκιάθος-Κουκουναριές έχει παραχωρηθεί με την αρ. 916/1986 απόφαση του Νομάρχη Μαγνησίας στον Δήμο Σκιάθου, ενώ ταυτόχρονα σας ζητήθηκε να ενημερώσετε άμεσα την Δ/νση Μεταφορών για τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί μέχρι σήμερα, με στόχο την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Νέα επιστολή, σας στάλθηκε από την Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών στις 5-5-2020 ζητώντας εκ νέου να γνωστοποιήσετε τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί, καθώς η εξέλιξη των δημοτικών αποφάσεων μας προβλημάτιζε σε σχέση με το αν θα οδηγούσε σε κάποιο αποτέλεσμα. Στις 15 του ίδιου μήνα η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων σας απέστειλε επιστολή, στην οποία μνημονευόταν η αρ. 40/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου από την οποία προκύπτει η βούληση της Δημοτικής Αρχής για διατήρηση της άγονης γραμμής.

Με δεδομένη λοιπόν:

Α) την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην υλοποίηση του συγκοινωνιακού έργου της άγονης γραμμής Σκιάθος-Κουκουναριές που δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση,

Β) την αλληλογραφία με τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων,

Γ) τη βούληση του Δημάρχου να διατηρήσει την άγονη γραμμή η οποία προκύπτει τόσο από την εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και από την Επιτροπή του άρθρου 152 Ν. 3463/2006,

Δ) του Νομικού Πλαισίου όπως αυτό καθορίζεται από τις διατάξεις του Νόμου 967/1979

Ε) της έναρξης της θερινής περιόδου

ΣΤ) και τέλος της μη άρνησής σας να εκπονήσετε το έργο αυτό, μέχρι σήμερα που ξεκινά η θερινή σεζόν

σας επισημαίνουμε ότι,  οποιαδήποτε αλλαγή στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου της άγονης γραμμής, καθίσταται αδύνατη.

Το νομικό πλαίσιο και το χρονικό διάστημα είναι απαγορευτικά για οποιαδήποτε άλλη λύση, πλην της υλοποίησης του συγκεκριμένου δρομολογίου, από το Δήμο Σκιάθου, με τον τρόπο που εσείς θα αποφασίσετε. Η λύση είναι μονόδρομος και όποια άλλη δεύτερη σκέψη δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Εν κατακλείδι, τα τρία λεωφορεία ιδιοκτησίας του Δήμου Σκιάθου, θα πρέπει να αξιοποιηθούν στην άγονη γραμμή προς όφελος της εξυπηρέτησης των πολιτών με τον τρόπο που θα αποφασίσει ο ίδιος ο Δήμος».

 

Σχετικά Νέα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Μαγνησία

“Αναμφίβολα το ζήτημα της ποιότητας της ατμόσφαιρας αποτελεί ένα βασικό θέμα συζήτησης…

«Μη ψάχνετε πίσω από το προφανές εξηγήσεις συνωμοσίας»

Μαγνησία

«Λαθεμένη η προσέγγιση της κομματικοποίησης των πάντων. Μη μπερδεύετε την κομματική και…

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια κλειστό δίκτυο άρδευσης για 1.100 στρέμματα μηλοκαλλιέργειας σε Μακρυράχη και Πουρί

Δελτία Τύπου

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του…

1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα οδικής ασφάλειας στο Δήμο Βόλου

Δελτία Τύπου

Προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η διαδικασία δημοπράτησης του έργου  «Αποκατάσταση βλαβών…

Έργα εν εξελίξει και εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια Ελληνικής Επανάστασης συζητήθηκαν μεταξύ Δ. Κολυνδρίνη και Δ. Νασίκα

Μαγνησία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 στο Διοικητήριο των Π.Ε. Μαγνησίας και…

Back To Top