skip to Main Content

Επιβεβλημένη η υλοποίηση του δρομολογιακού έργου της άγονης γραμμής Σκιάθος-Κουκουναριές με ευθύνη του Δήμου

Επιστολή στον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Τζούμα απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι είναι επιβεβλημένη η υλοποίηση του δρομολογιακού έργου της άγονης γραμμής Σκιάθος-Κουκουναριές με ευθύνη του Δήμου.

Αναλυτικά η επιστολή:

Μετά την ακύρωση της υπ’αριθμ 40/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκιάθου, περί «έγκρισης παράτασης ισχύος μισθωτικών συμβάσεων για την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου Σκιάθου-Κουκουναριών-Σκιάθου έως 30-10-2020 και το ζήτημα που ανέκυψε, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Μετά από τη συνάντηση που είχαμε, παρουσία του προϊσταμένου της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕΜΣ στο γραφείο μου, περί τα τέλη Ιανουαρίου και το σχετικό έγγραφο της Δ/νσης στις 10 Φεβρουαρίου, σας επισημάνθηκε ότι, η άγονη λεωφορειακή γραμμή Σκιάθος-Κουκουναριές έχει παραχωρηθεί με την αρ. 916/1986 απόφαση του Νομάρχη Μαγνησίας στον Δήμο Σκιάθου, ενώ ταυτόχρονα σας ζητήθηκε να ενημερώσετε άμεσα την Δ/νση Μεταφορών για τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί μέχρι σήμερα, με στόχο την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Νέα επιστολή, σας στάλθηκε από την Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών στις 5-5-2020 ζητώντας εκ νέου να γνωστοποιήσετε τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί, καθώς η εξέλιξη των δημοτικών αποφάσεων μας προβλημάτιζε σε σχέση με το αν θα οδηγούσε σε κάποιο αποτέλεσμα. Στις 15 του ίδιου μήνα η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων σας απέστειλε επιστολή, στην οποία μνημονευόταν η αρ. 40/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου από την οποία προκύπτει η βούληση της Δημοτικής Αρχής για διατήρηση της άγονης γραμμής.

Με δεδομένη λοιπόν:

Α) την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην υλοποίηση του συγκοινωνιακού έργου της άγονης γραμμής Σκιάθος-Κουκουναριές που δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση,

Β) την αλληλογραφία με τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων,

Γ) τη βούληση του Δημάρχου να διατηρήσει την άγονη γραμμή η οποία προκύπτει τόσο από την εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και από την Επιτροπή του άρθρου 152 Ν. 3463/2006,

Δ) του Νομικού Πλαισίου όπως αυτό καθορίζεται από τις διατάξεις του Νόμου 967/1979

Ε) της έναρξης της θερινής περιόδου

ΣΤ) και τέλος της μη άρνησής σας να εκπονήσετε το έργο αυτό, μέχρι σήμερα που ξεκινά η θερινή σεζόν

σας επισημαίνουμε ότι,  οποιαδήποτε αλλαγή στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου της άγονης γραμμής, καθίσταται αδύνατη.

Το νομικό πλαίσιο και το χρονικό διάστημα είναι απαγορευτικά για οποιαδήποτε άλλη λύση, πλην της υλοποίησης του συγκεκριμένου δρομολογίου, από το Δήμο Σκιάθου, με τον τρόπο που εσείς θα αποφασίσετε. Η λύση είναι μονόδρομος και όποια άλλη δεύτερη σκέψη δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Εν κατακλείδι, τα τρία λεωφορεία ιδιοκτησίας του Δήμου Σκιάθου, θα πρέπει να αξιοποιηθούν στην άγονη γραμμή προς όφελος της εξυπηρέτησης των πολιτών με τον τρόπο που θα αποφασίσει ο ίδιος ο Δήμος».

 

Σχετικά Νέα

Διενέργεια δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων  ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές…

Τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού υποδέχθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη

Δελτία Τύπου

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη…

Με ταχύτατες διαδικασίες η καταγραφή και το ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν από τον Ιανό

Δελτία Τύπου

Στα πλαίσια της ένταξης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων -των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών-…

Παράταση των συμβάσεων των ωφελούμενων κτηνιάτρων ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη

Δελτία Τύπου

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη απέστειλε επιστολή προς τους…

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας στο Βόλο με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο την περίοδο…

Back To Top