skip to Main Content

Επιχορήγηση του ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο Βόλο

07.01.20

Μαγνησία

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας του έργου «Επιχορήγηση του ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο Βόλο, για τη λειτουργία Δομής Έγκαιρης Παρέμβασης και φιλοξενίας για έφηβους και νεαρούς ενήλικες με εξαρτητική και αντικοινωνική συμπεριφορά και τις οικογένειές τους», συνολικού προϋπολογισμού 291.200 ευρώ.

Το έργο αφορά στην χρηματοδότηση για 24 μήνες της λειτουργίας Δομής Έγκαιρης Παρέμβασης και φιλοξενίας εφήβων και νεαρών ενηλίκων και των οικογενειών τους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν θέματα χρήσης ουσιών ή άλλων επικίνδυνων εξαρτητικών και αντικοινωνικών συμπεριφορών ή ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την ανάπτυξη αντίστοιχων συμπεριφορών.

«Συνεργαζόμαστε και στηρίζουμε το ΚΕΘΕΑ στη Λάρισα και το ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο Βόλο, γιατί κάνουν καλή δουλειά και αποτελούν εργαλεία αντίστασης στις εξαρτήσεις» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Οι εξαρτήσεις δεν κάνουν καλό στην κοινωνία, δημιουργούν ανισορροπία και οδηγούν σε δύσκολες ατραπούς. Έχουμε εντάξει 4 μεγάλα έργα πρόνοιας, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ: την κοινωνική επανένταξη και επαγγελματική εκπαίδευση των εξαρτημένων ατόμων, την κινητή συμβουλευτική μονάδα στη Λάρισα, τη Δομή παρέμβασης και φιλοξενίας εφήβων του ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο Βόλο και τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου στη Λάρισα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει σημαντικά έργα και δράσεις πρόνοιας με σεβασμό, συνέργεια και συνεργασία, και όχι με ψευδαισθησιογόνο εγωγνωσία. Έχουμε σχέδιο από κάτω προς τα πάνω και συνεργαζόμαστε με τους ειδικούς. Τα νέα έργα που εντάσσουμε δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, νέες προοπτικές, δίνουν νέες ελπίδες και ενεργοποιούν νέες δυνάμεις, για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη» δήλωσε ο Κώστας Αγοραστός.

Η νέα Δομή του ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο Βόλο

Η στελέχωση της νέας Δομής Έγκαιρης Παρέμβασης και φιλοξενίας για έφηβους και νεαρούς ενήλικες στο ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο Βόλο περιλαμβάνει 2 ψυχολόγους, ένα κοινωνικό λειτουργό, 2 ειδικούς θεραπευτές, ένα ψυχίατρο και ένα λογιστή. H συγκεκριμένη υπηρεσία θα παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και παράλληλης διαμονής σε άτομα που δεν διαθέτουν υποστηρικτικό πλαίσιο στην πόλη του Βόλου, είτε λόγω μη ασφαλούς πλαισίου διαμονής και ασφαλούς περιβάλλοντος είτε επειδή διαβιούν στο Πήλιο, τις Σποράδες καθώς και λοιπές περιοχές της Θεσσαλίας και δεν μπορούν να μετακινούνται τακτικά στο Βόλο, λόγω οικονομικών και άλλων προβλημάτων. Η Δομή θα υποστηρίζει τους ωφελούμενους από τη φάση της υποδοχής, της αρχικής εκτίμησης αναγκών/αξιολόγησης μέχρι και την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία. Η δομή υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί 80-100 άτομα ανά έτος από όλη τη Θεσσαλία. Το παραπάνω είναι το τέταρτο και τελευταίο από τα έργα που υποβλήθηκαν από το ΚΕΘΕΑ και εντάσσονται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014 – 2020. Με την ένταξη του ολοκληρώνεται η παροχή ενός ευρέως φάσματος υπηρεσιών που ξεκινά από την έγκαιρη παρέμβαση και την συμβουλευτική και ολοκληρώνεται με την κοινωνική ένταξη των εξαρτημένων ατόμων.

Σχετικά Νέα

Με 1 εκ. ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλάζει την «καρδιά» του Βελεστίνου -Θα αναδειχθούν και οι αρχαιότητες

Μαγνησία

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα χρηματοδοτήσει την ανάπλαση του κεντρικού πεζόδρομου του Βελεστίνου.Το…

Ενημέρωση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου από την Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη για τη νέα προγραμματική περίοδο

Δελτία Τύπου

Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, επισκέφθηκαν την Τρίτη 11-2-2020, στο…

Με αγρότες του Πηλίου συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη

Δελτία Τύπου

Με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, συναντήθηκαν την Τρίτη 11-2-2020,…

Ολοκληρωμένο σύστημα μέτρησης και πρόγνωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μαγνησία

Μπορεί ο Βόλος να εξελιχθεί σε πόλη πρότυπο μέτρησης καταγραφής της ποιότητας…

Back To Top