skip to Main Content

Η Δικαιοσύνη κάνει ήδη τη δουλειά της

Σκληρή απάντηση σε όλους όσοι κατηγορούν κατά καιρούς, τόσο την ίδια, όσο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναφορικά με το θέμα των ελέγχων σε βιομηχανίες τη μυρωδιά πλαστικού στην πόλη και την καύση rdf από την ΑΓΕΤ, δίνει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, με ανάρτησή της, σε κοινωνικό δίκτυο. Κάνει λόγο για «πομφόλυγες με όμορφα λόγια που αγγίζουν τα συναισθήματα των ανθρώπων, δε βοηθούν όμως ούτε τον τόπο, ούτε τη Δικαιοσύνη» για την οποία λέει ότι κάνει ήδη τη δουλειά της, τονίζοντας παράλληλα, ότι «δεν είμαστε σε καντόνια να βαυκαλιζόμαστε ότι είμαστε αυτεξούσιοι».
Παράλληλα, επιτίθεται και σε όσους «αναρωτιούνται αν πρέπει να ουρλιάξουν για τη ρύπανση της πόλης ή να λάβουν καμία χορηγία από την ΑΓΕΤ ή να βολέψουν κανένα παιδί»…

Η δήλωση της κας Κολυνδρίνη, είναι η εξής: Η χθεσινή απόφαση περί αίτησης άρσης καύσης του rdf δεν είναι αποκύημα καμίας επερώτησης αλλά επανάληψη για τρίτη φορά της ίδιας απόφασης που εμείς εισηγηθήκαμε και λάβαμε 30 Μαΐου του 2017 στο Βόλο σε ειδική συνεδρίαση που συγκαλέσαμε με μοναδικό θέμα αυτό, όπως και 5 Μαΐου του 2018. Επίσης την ίδια θέση διατρανώσαμε με τον περιφερειάρχη στην επιτροπή περιβάλλοντος στην βουλή πέρυσι το Μάιο και ήμασταν οι μόνοι που το κάναμε για όσους παρακολούθησαν την επιτροπή! Όχι στη καύση rdf ήταν η θέση μας !! Κάτι που θυμίζω προκάλεσε αντιδράσεις όχι μόνο του κυρίου Φάμελλου!!! Άρα η θέση της Περιφέρειας είναι σαφέστατη και συνάμα τη γνωρίζει, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων, του και ο νέος υπουργός με επιστολή μου προς αυτόν εκ νέου πριν δυο μήνες!
Από την άλλη, όσο παραμένει η πολιτική της εκάστοτε κεντρικής πολιτικής σκηνής φιλοrdfική, εμείς συνεχίζουμε ελέγχους βάσει της ΑΕΠΟΟ που το υπουργείο εγκρίνει! Γιατί δε μπορούμε και δε δικαιούμαστε να αφήσουμε ανεξέλεγκτες τις βιομηχανίες, ασχέτως αν διαφωνούμε με τον τρόπο που το υπουργείο ορίζει να λειτουργούν!
Χρηματοδοτήσαμε επιδημιολογική μελέτη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 25.000 ευρώ, 100.000 ευρώ προγραμματική σύμβαση με το ΑΠΘ για μετρήσεις αερίων ρύπων και καταγραφή της ποιότητας της ατμόσφαιρας με διερεύνηση των πηγών ρύπανσης, 60.000 ευρώ για λήψη δειγμάτων εδάφους, τρία συνεχή 24ωρα μετρήσεις από το Δημόκριτο σε συνθήκες καύσης rdf, λήψεις δειγμάτων του υλικού που αποφορτώνεται και αναλύσεις ποιότητας αυτού, έλεγχοι από το ΚΕΠΠΕ σε πολλαπλάσιο βαθμό από όσο προβλέπεται, on line μετρήσεις αερίων ρύπων… Μερικές από τις καθημερινές μας ενέργειες… Αυτά για όσους έχουν επιλεκτική μνήμη!
Καιρός να επαναπροσδιορίσουμε όλοι τη θέση μας. Το είπα και χθες! Δεν είμαστε σε καντόνια να βαυκαλιζόμαστε ότι είμαστε αυτεξούσιοι σε θέματα νομοθετικά! Την ευθύνη της νομοθεσίας την έχει το εκάστοτε υπουργείο!! Αυτό δε μας απαγορεύει να διεκδικούμε το καλύτερο για τον τόπο! Όσο για την υποτιθέμενη προσαπτόμενη από ειδήμονες καθυστέρηση να προσκομίσω στον Εισαγγελέα φακέλους, έχω να πω το εξής: η δικαιοσύνη κάνει ήδη τη δουλειά της! Τότε που κάποιοι ακόμη, πιθανόν να αναρωτιόνταν, αν το ορθό είναι να βολέψουν κάνα παιδί στην ΑΓΕΤ, να πάρουν καμία χορηγία, ή αν όχι, τότε να ουρλιάξουν για τη ρύπανση, και όταν οι φάκελοι πήγαιναν και έρχονταν σε γραφεία μαζί με δωράκια γνωριμίας στα πλαίσια του know us better (φάκελοι αλληλογραφίας ασφαλώς)! Καθώς μικρή η γαλατική μας κοινωνία και όλοι γνωριζόμαστε καλά! Τα στοιχεία σημειωτέον που δίνονται κατά καιρούς είναι και τα εχέγγυα μιας νομικής διερεύνησης! Οι καλές προθέσεις με κενούς φακέλους και πομφόλυγες με όμορφα λόγια που αγγίζουν τα συναισθήματα των ανθρώπων, δε βοηθούν ούτε τον τόπο, ούτε τη δικαιοσύνη! Σ’ αυτό το μέτωπο ο στόχος είναι ένας! Μη παρασύρεστε από αντιπερισπαστικές κινήσεις! Μπήκα στην πολιτική με καθαρό πρόσωπο και χωρίς γωνίες και έτσι θα βγω!!! Δε φοβάμαι κανέναν και τίποτα! Αυτά προς το παρόν!!!»

Σχετικά Νέα

Χαιρετισμός της Δωροθέας Κολυνδρίνη στην ενημερωτική ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

Δελτία Τύπου

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη συμμετείχε σήμερα στην ενημερωτική…

Ακαδημία Εκκλησιαστικών Τεχνών στο Βόλο με χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Ακαδημία Εκκλησιαστικών  Τεχνών  δημιουργείται στο Βόλο με χρηματοδότηση ύψους  2.067.080 ευρώ από…

Με το μεγαλύτερο δίκτυο επισκέψιμων Υποθαλάσσιων Μουσείων στη χώρα η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην τουριστική έκθεση BOOT 2023 στη Γερμανία

Δελτία Τύπου

Το μεγαλύτερο δίκτυο  επισκέψιμων Υποθαλασσίων Μουσείων στην Ελλάδα προβάλλει η Περιφέρεια  Θεσσαλίας…

Σε εξέλιξη οι εργασίες στο δημοτικό γήπεδο Ευξεινούπολης

Δελτία Τύπου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο δημοτικό γήπεδο Ευξεινούπολης στα πλαίσια το…

Τις ιστορικές πλατείες σε Μούρεσι και Κισσό διασώζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Τις πλατείες στο Μούρεσι και στον Κισσό αποκαθιστά και διασώζει η Περιφέρεια…

Back To Top