skip to Main Content

Η Δ. Κολυνδρίνη για την Ημέρα της Γυναίκας

08.03.22

Άρθρα

8 Μαρτίου – Οι ευκαιρίες είναι πάντα μπροστά μας, μένει μόνο να θέλουμε να τις αρπάξουμε!
Για ακόμη μία χρονιά καλούμαστε την ημέρα που είναι αφιερωμένη στη γυναίκα να αναστοχαστούμε τη θέση της στην κοινωνία, τους διαχρονικούς και μαζικούς αγώνες και εν τέλει την σταδιακή εδραίωσή της επί ίσοις όροις … Με την πάροδο του χρόνου υπάρχουν και επιβάλλεται να συνεχίσουν να υπάρχουν ευκαιρίες για το γυναικείο φύλο. Τον 21ο αιώνα οι γυναίκες μεγαλουργούν στην επιστήμη, στην εργασία, στην πολιτική στις τέχνες, στα γράμματα. Ο νέος στόχος πλέον είναι η αδιάλειπτη αξιοποίηση των ευκαιριών και η επίδειξη ικανότητας και δύναμης προκειμένου να χαράξουμε το δικό μας δρόμο, να αφήσουμε το ατομικό μας αποτύπωμα.
Με βάση τη δική μου εμπειρία στον επαγγελματικό στίβο αλλά και στην πολιτική χρειάζεται να τηρούνται οι ισορροπίες με τους πολύπλευρους ρόλους που πρέπει να φέρει εις πέρας η σύγχρονη γυναίκα. Καθώς με την ενασχόληση της γυναίκας στην πολυεπίπεδη πολιτική παραμένουν εξίσου σημαντικοί οι πολλαπλοί της και απαιτητικοί ρόλοι της που καλείται να υπηρετεί . Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια, αγώνας , στήριξη και πίστη για να καταξιωθεί κανείς στο χώρο του, ικανοποιώντας παράλληλα όλες τις πολυσχιδείς περιβάλλουσες απαιτήσεις και έχοντας συχνά να αντιμετωπίσει αμφισβήτηση, δοκιμασίες, διλήμματα και πίεση. Όταν όμως αυτό που κάνεις, το κάνεις με αγάπη και ζήλο, τότε η πολιτική γίνεται κομμάτι της ζωής σου. Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι η πολιτική είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειάς μου, της ζωής μου που το αγαπάω και το υπηρετώ με ζέση.
Τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες στην πολιτική, αλλά και σε ποικίλες εκφάνσεις , έχουν προσφέρει αποδοτικότερες συνεργασίες και απτά αποτελέσματα.
Αυτό όμως που επιθυμώ να στείλω ως βασικό μήνυμα για την ημέρα αυτή, κυρίως σε όλες τις γυναίκες είναι το γεγονός ότι δεν πρέπει να «κρυβόμαστε» πάντα πίσω από την έννοια του φύλου και τον ψευτοφεμινισμό. Επαφίεται στον εκάστοτε άνθρωπο, ανεξαρτήτως του φύλου του, να βρει τη δύναμη να πετύχει, να προκόψει και να αποκτήσει τη θέση που ονειρεύεται στην κοινωνία. Οι ευκαιρίες είναι μπροστά μας, μένει μόνο να θέλουμε να τις αρπάξουμε…Διεκδικούμε το καλύτερο , αναζητούμε ίδιες ευκαιρίες ως μέλη του κοινωνικού συνόλου , σεβόμαστε τον εαυτό μας, τον καλλιεργούμε και δεν ανεχόμαστε προσβλητικές συμπεριφορές . Η ζωή ανήκει σε όλους μας .

Σχετικά Νέα

Χαιρετισμός της Δωροθέας Κολυνδρίνη στην ενημερωτική ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

Δελτία Τύπου

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη συμμετείχε σήμερα στην ενημερωτική…

Ακαδημία Εκκλησιαστικών Τεχνών στο Βόλο με χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Ακαδημία Εκκλησιαστικών  Τεχνών  δημιουργείται στο Βόλο με χρηματοδότηση ύψους  2.067.080 ευρώ από…

Με το μεγαλύτερο δίκτυο επισκέψιμων Υποθαλάσσιων Μουσείων στη χώρα η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην τουριστική έκθεση BOOT 2023 στη Γερμανία

Δελτία Τύπου

Το μεγαλύτερο δίκτυο  επισκέψιμων Υποθαλασσίων Μουσείων στην Ελλάδα προβάλλει η Περιφέρεια  Θεσσαλίας…

Σε εξέλιξη οι εργασίες στο δημοτικό γήπεδο Ευξεινούπολης

Δελτία Τύπου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο δημοτικό γήπεδο Ευξεινούπολης στα πλαίσια το…

Τις ιστορικές πλατείες σε Μούρεσι και Κισσό διασώζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Τις πλατείες στο Μούρεσι και στον Κισσό αποκαθιστά και διασώζει η Περιφέρεια…

Back To Top