skip to Main Content

Η Δ. Κολυνδρίνη για την Ημέρα της Γυναίκας

08.03.22

Άρθρα

8 Μαρτίου – Οι ευκαιρίες είναι πάντα μπροστά μας, μένει μόνο να θέλουμε να τις αρπάξουμε!
Για ακόμη μία χρονιά καλούμαστε την ημέρα που είναι αφιερωμένη στη γυναίκα να αναστοχαστούμε τη θέση της στην κοινωνία, τους διαχρονικούς και μαζικούς αγώνες και εν τέλει την σταδιακή εδραίωσή της επί ίσοις όροις … Με την πάροδο του χρόνου υπάρχουν και επιβάλλεται να συνεχίσουν να υπάρχουν ευκαιρίες για το γυναικείο φύλο. Τον 21ο αιώνα οι γυναίκες μεγαλουργούν στην επιστήμη, στην εργασία, στην πολιτική στις τέχνες, στα γράμματα. Ο νέος στόχος πλέον είναι η αδιάλειπτη αξιοποίηση των ευκαιριών και η επίδειξη ικανότητας και δύναμης προκειμένου να χαράξουμε το δικό μας δρόμο, να αφήσουμε το ατομικό μας αποτύπωμα.
Με βάση τη δική μου εμπειρία στον επαγγελματικό στίβο αλλά και στην πολιτική χρειάζεται να τηρούνται οι ισορροπίες με τους πολύπλευρους ρόλους που πρέπει να φέρει εις πέρας η σύγχρονη γυναίκα. Καθώς με την ενασχόληση της γυναίκας στην πολυεπίπεδη πολιτική παραμένουν εξίσου σημαντικοί οι πολλαπλοί της και απαιτητικοί ρόλοι της που καλείται να υπηρετεί . Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια, αγώνας , στήριξη και πίστη για να καταξιωθεί κανείς στο χώρο του, ικανοποιώντας παράλληλα όλες τις πολυσχιδείς περιβάλλουσες απαιτήσεις και έχοντας συχνά να αντιμετωπίσει αμφισβήτηση, δοκιμασίες, διλήμματα και πίεση. Όταν όμως αυτό που κάνεις, το κάνεις με αγάπη και ζήλο, τότε η πολιτική γίνεται κομμάτι της ζωής σου. Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι η πολιτική είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειάς μου, της ζωής μου που το αγαπάω και το υπηρετώ με ζέση.
Τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες στην πολιτική, αλλά και σε ποικίλες εκφάνσεις , έχουν προσφέρει αποδοτικότερες συνεργασίες και απτά αποτελέσματα.
Αυτό όμως που επιθυμώ να στείλω ως βασικό μήνυμα για την ημέρα αυτή, κυρίως σε όλες τις γυναίκες είναι το γεγονός ότι δεν πρέπει να «κρυβόμαστε» πάντα πίσω από την έννοια του φύλου και τον ψευτοφεμινισμό. Επαφίεται στον εκάστοτε άνθρωπο, ανεξαρτήτως του φύλου του, να βρει τη δύναμη να πετύχει, να προκόψει και να αποκτήσει τη θέση που ονειρεύεται στην κοινωνία. Οι ευκαιρίες είναι μπροστά μας, μένει μόνο να θέλουμε να τις αρπάξουμε…Διεκδικούμε το καλύτερο , αναζητούμε ίδιες ευκαιρίες ως μέλη του κοινωνικού συνόλου , σεβόμαστε τον εαυτό μας, τον καλλιεργούμε και δεν ανεχόμαστε προσβλητικές συμπεριφορές . Η ζωή ανήκει σε όλους μας .

Σχετικά Νέα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών-Πεζοπορίας (WTN) στη Σκιάθο

Σποράδες

Με πρωταρχικό στόχο την ενδυνάμωση του εισερχόμενου τουρισμού και την ενίσχυση των…

Σε εξέλιξη τα έργα οδικής ασφάλειας στο τμήμα Ανήλιο -Τσαγκαράδα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας…

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη για την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer 2022

Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ 2022 Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ με το μήνυμα…

Ανάπλαση εισόδων του Αλμυρού με χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

Δελτία Τύπου

Αλλάζει όψη η είσοδος του Αλμυρού και κοινόχρηστοι χώροι της πόλης, με…

Το Σχολείο του Ρήγα Φεραίου στη Ζαγορά διασώζει και αναδεικνύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Tο ιστορικό Ελληνομουσείο Ζαγοράς, το σχολείο όπου φοίτησε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος…

Back To Top