skip to Main Content

Η Κίτρινη Αποθήκη αναγεννιέται μαζί με την ιστορία και τη μνήμη μας

Ένα σημαντικό ιστορικό κτίριο της πόλης του Βόλου, η  «Κίτρινη Αποθήκη»,  αποκτά και πάλι ζωή  καθώς ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης της. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 10.500.000, για την ανακατασκευή της Κίτρινης Αποθήκης,  όπου θα στεγαστεί το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας και διεπιστημονικής Έρευνας «Technopolis Ιάσων». Μια σημαντική ακόμη παράμετρος του έργου είναι η μετατροπή τμήματος του ισογείου και του υπογείου σε χώρο έκθεσης για την ιστορία του καπνού στην περιοχή, καθώς ο Βόλος υπήρξε ένα από τα πέντε ελληνικά κέντρα καπνού. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κτίριο κατασκευάσθηκε λίγο μετά το 1930, με σχέδια που είχαν συνταχθεί το 1926 από την εταιρεία καπνών «AMERICA TOBACCO» για να χρησιμοποιηθεί ως Καπναποθήκη και αργότερα περιήλθε στην ΣΕΚΕ.

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλά μηνύματα και πολλά οφέλη για την κοινωνία του Βόλου. Ένα ιστορικό κτίριο που αυτή τη στιγμή αποτελεί περιβαλλοντική ρύπανση αρχίζει να αποκαθίσταται και να αποκτά και πάλι ζωή.  Δημιουργείται στο ισόγειο και στο υπόγειο του κτιρίου ένα ιστορικό μουσείο για την πόλη του Βόλου. Η άριστη συνεργασία που έχουμε οικοδομήσει με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οδηγεί στη δημιουργία ενός κέντρου έρευνας. Ένα κέντρο έρευνας το οποίο αναμένεται να συμβάλει στην προσπάθεια μας για την ανάπτυξη ενός Κέντρου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, το οποίο έχουμε σχεδιάζει και αναμένεται να υλοποιήσουμε.  Πρόκειται για μια ακόμη παρέμβαση που αφορά σε κτιριακές υποδομές στην πόλη του Βόλου. Με σχέδιο και προγραμματισμό προχωράμε σε έργα συντήρησης και αναβάθμισης ιστορικών κτιρίων του Βόλου όπως είναι το Οικοτροφείο, η Πολιτιστική Εστία των Ιώνων, το Κτίριο Καπνού , το ΚΕΘΕΑ Πιλότος Βόλου,  το Δημοτικό Θέατρο Βόλου,  η ανακαίνιση του διατηρητέου κτιρίου πρώην Τσικρίκη, το κτίριο της καπνοβιομηχανίας Ματσάγγου κλπ. Πρόκειται για σημαντικά έργα που εκσυγχρονίζουν την πόλη του Βόλου και αλλάζουν την όψη της.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρύτανη Ζήση Μαμούρη για τη συνεργασία».

Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης: «Είναι μια σημαντική μέρα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και για την Περιφέρεια. Αισθανόμαστε ευτυχείς που υπογράφτηκε η σύμβαση για την ανακατασκευή της «Κίτρινης Αποθήκης» ενός εμβληματικού κτιρίου για την πόλη του Βόλου. Ενός κτιρίου που στέγασε πολύ πόνο. Ελπίζουμε από εδώ και πέρα θα στεγάσει χαρά, καινοτομία και την αναγέννηση της οικονομική δραστηριότητας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, καθώς μέσα από τις δικές του πρωτοβουλίες  μιας μερίδας ανθρώπων της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου μπορέσαμε να έχουμε γρήγορα και αποτελεσματικά την υπογραφή της σύμβασης  για την ανακατασκευή αυτού του κτιρίου.  Βρισκόμαστε σε μια αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχει υπάρξει αρωγός των επιθυμιών και των αναγκών του Πανεπιστημίου  και θα θέλαμε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί στο μέλλον».

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δ. Κολυνδρίνη και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γ. Κίτσιος, Θ. Λιούπης και Γ. Καλτσογιάννης.

dav

Σχετικά Νέα

Συνεδρίασε το Έκτακτο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων

Δελτία Τύπου

Υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη, συνεδρίασε το Έκτακτο Συντονιστικό Όργανο…

Σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής κρασπέδων και πεζοδρομίου στο Κρόκιο Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Στο πλαίσιο του έργου «Έργα αποκατάστασης οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Αναβάθμιση της γέφυρας του Ξηριά στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Ολοκληρώνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες αναβάθμισης της γέφυρας του Ξηριά…

Δωρεάν παραχώρηση εξωτερικών απινιδωτών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Στη δωρεάν παραχώρηση δύο αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών προχώρησε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας…

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του γηπέδου ποδοσφαίρου Αγριάς, προϋπολογισμού 250.000,00€

Δελτία Τύπου

Ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου «Συντήρηση-Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου ποδοσφαίρου Αγριάς». Για…

Back To Top