skip to Main Content

Η 32η Ταξιαρχία επιβάλλεται να μείνει στο Στρατόπεδο Γεωργούλα

Με αφορμή τις νέες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Αποστολάκη για τη μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας από το Στρατόπεδο Γεωργούλα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το στρατόπεδο Γεωργούλα μπορεί να μην μεταφέρεται από τη Νέα Ιωνία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά αποχωρεί η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών που είναι ένας από τους βασικούς λόγους της ύπαρξής του. Δύο χρόνια επιμένω από την θέση της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας πως στην παρούσα οικονομική συγκυρία η Ταξιαρχία επιβάλλεται να παραμείνει στη Νέα Ιωνία.
Στις συζητήσεις μας με τον Υπουργό κ. Αποστολάκη ανέλυσα διεξοδικά τις θέσεις μου για την ανάγκη παραμονής της Ταξιαρχίας και εκείνος εκτίμησε πως ο Νομός δεν θα αδικηθεί γιατί θα υπάρξουν τα αντισταθμιστικά οφέλη που όμως ποτέ δεν ανακοίνωσε.
Επαναλαμβάνω σε όλους τους τόνους πως η πόλη του Βόλου και ο Νομός Μαγνησίας δεν αντέχουν άλλη οικονομική αφαίμαξη και η Ταξιαρχία δεν πρέπει να μετασταθμεύσει. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα κλονίσει σοβαρά όλο τον οικονομικο-κοινωνικό ιστό του Νομού μας. Χίλια περίπου άτομα, στελέχη, στρατιώτες και πολιτικό προσωπικό, χωρίς να συνυπολογίσουμε και τις οικογένειές τους, που καθημερινά δίνουν ζωή στην τοπική κοινωνία και οικονομία θα πρέπει να φύγουν από το Βόλο. Η απόφαση για μεταφορά της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο στον Αυλώνα, αποτελεί για όλους τους επαγγελματίες και τους κατοίκους αυτής της πόλης και ολόκληρου του Νομού ένα ηχηρό χτύπημα, με πολλαπλές συνέπειες κυρίως στην τοπική οικονομία.

Η μεταφορά της Ταξιαρχίας μας προκαλεί και πολλά ερωτήματα που ουδέποτε απαντήθηκαν.
Η πόλη μας βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας, είναι εύκολα προσβάσιμη από όλες τις περιοχές της χώρας μας και διαθέτει εμπορικό λιμάνι. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτή η απόφαση για τη μεταφορά είναι και άδικη και ακατανόητη.

Τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν για επιχειρησιακή διευκόλυνση της Εθνικής Άμυνας δεν δίνουν απαντήσεις.

Δυστυχώς μια απόφαση που εξυπηρετεί τις ανάγκες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας αποδυναμώνει μια ολόκληρη πόλη. Θεωρώ ότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται, έχοντας υπόψη την ανάπτυξη των πόλεων της περιφέρειας σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιμένω στην πρότασή μου την οποία θα επανακαταθέσω στο Υπουργείο για παραμονή της Ταξιαρχίας στο Στρατόπεδο «Γεωργούλα» και ζητώ επανεξέταση του ενδεχόμενου συγχώνευσης άλλων στρατοπέδων.

Σχετικά Νέα

Νέο δίκτυο ύδρευσης στον Στάφυλο Σκοπέλου

Σποράδες

Προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στην περιοχή…

Συμβάσεις έργων ύψους 8,5 εκ. ευρώ για τη Μαγνησία υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης και η Αντιπεριφερειάρχης

Δελτία Τύπου

Έξι συμβάσεις για σημαντικά τεχνικά έργα σε όλη τη Μαγνησία, υπέγραψε σήμερα…

Ειδικά Σχέδια Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης εκπονεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Στην κατάρτιση ειδικών σχεδίων έκτακτης ανάγκης για εγκαταστάσεις που υπάγονται στην οδηγία…

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συντηρεί την Παλιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου με νέο έργο ύψους 1,8 εκατ. ευρώ

Δελτία Τύπου

Εργασίες ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας στον…

Σε μία ευνομούμενη ανθρωπότητα είναι ντροπιαστικό να διαπραγματευόμαστε την επιβεβλημένη αξία των ίσων ευκαιριών

Άρθρα

Της Δωροθέας Κολυνδρίνη Λίγες μόλις ημέρες μετά την «Ημέρα της Γυναίκας» και…

Back To Top