skip to Main Content

Μαθητευόμενοι του ΟΑΕΔ θα απασχοληθούν σε υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στηρίζοντας για μια ακόμη φορά, την μαθητική κοινότητα και τους μαθητευόμενους νέους του Νομού Μαγνησίας, αναλαμβάνει την εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ. Η ενασχόλησή τους σε υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας θα είναι για διάστημα έως είκοσι (20) μήνες και όλες οι δαπάνες θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη «Σκοπός είναι η εκπαίδευσή τους στον τρόπο άσκησης και λειτουργίας της Διοίκησης, δίνοντάς τους παράλληλα το απαραίτητο για αυτούς εφόδιο της πρακτικής τους άσκησης στις Υπηρεσίες της Περιφερειακής μας Ενότητας».

Τα παραπάνω είναι στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και έχει ως τίτλο «Μαθητεία/Πρακτική Άσκηση των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΕΑΔ». Το δυϊκό σύστημα της Μαθητείας συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στο σχολείο με τη Μαθητεία στις επιχειρήσεις. Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος εκτός από τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι μαθητές παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε φορείς του Ιδιωτικού ή Δημοσίου Τομέα σε θέσεις εργασίας που είναι συναφείς με την ειδικότητά τους.

Σχετικά Νέα

Το Σχολείο του Ρήγα Φεραίου στη Ζαγορά διασώζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Εντάσσεται στο “Αντώνης Τρίτσης”

Δελτία Τύπου

Μία προγραμματική σύμβαση που θα οδηγήσει στην ανακατασκευή του Σχολείου του Ρήγα…

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Συντήρηση πεζοπορικών διαδρομών συνολικού μήκους 70 χλμ στην Αλόννησο

Δελτία Τύπου

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργο για τη συντήρηση και σήμανση πεζοπορικών…

Νέα πεζοδρόμια στη Σκιάθο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων στο οδικό δίκτυο…

Ανακατασκευή καλντεριμιού στο Βότση της Αλοννήσου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Το παραδοσιακό καλντερίμι στο Βότση της Αλοννήσου ανακατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο…

Μελέτη για την ανάδειξη των πλατειών σε Μούρεσι και Κισσό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση  μελέτης που οδηγεί σε έργο αναβάθμισης των…

Back To Top