skip to Main Content

Να λειτουργήσει άμεσα το τρενάκι του Πηλίου ζητά με επιστολή της προς τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη απέστειλε σήμερα επείγουσα επιστολή προς τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΟΣΕ Α.Ε. κ. Σπ. Πατέρα και τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. κ. Φιλ. Τσαλίδη,  κοινοποιούμενη προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κων. Καραμανλή και την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, αναφορικά με την έντονη ανησυχία των πολιτών και των επιχειρηματιών της περιοχής για την αναστολή λειτουργίας των δρομολογίων στο παραδοσιακό τρενάκι του Πηλίου το «Μουτζούρη», καθώς και την έλλειψη της σχετικής ενημέρωσης σε μία κρίσιμη εποχή για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Αναλυτικά αναφέρει:

«Αξιότιμοι κύριοι, 

Το τρενάκι του Πηλίου, ο θρυλικός «Μουτζούρης», αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα στην περιοχή του Πηλίου, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Οι επισκέπτες της περιοχής αλλά και μόνιμοι κάτοικοι επιλέγουν να ταξιδέψουν στη μαγευτική διαδρομή από τα Άνω Λεχώνια έως τις Μηλιές μέσα από ένα μοναδικό φυσικού κάλους τοπίο με γαλαρίες και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής γέφυρες.

Με την επανέναρξη της οικονομίας και του τουρισμού στη χώρα μας επικρατεί ιδιαίτερη ανησυχία σε όλους τους τοπικούς φορείς, καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση αναφορικά με τα δρομολόγια στο παραδοσιακό τρενάκι του Πηλίου, γεγονός που έχει επιφέρει ήδη σημαντικά αρνητικά αποτελέσματα στον τουρισμό. Όπως είναι κατανοητό οι επαγγελματίες του τουρισμού προσπαθούν μετά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας να επανεκκινήσουν τις επιχειρήσεις τους και το βασικό κεφάλαιο του τουρισμού στη Μαγνησία, χωρίς ένα από τα βασικά βαρόμετρα ανάπτυξης στην περιοχή. Με την εξέλιξη αυτή δεν είναι σε θέση να ενημερώνουν τους επισκέπτες που βρίσκονται στην περιοχή ή πρόκειται να την επισκεφθούν για το αν και πότε θα μπορούν να απολαύσουν μία διαδρομή με το τρενάκι. 

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να έχει κηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση το έτος 2021 ως “Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων”, λόγω της πολύτιμης και πολυσήμαντης συμβολής τους μεταξύ άλλων στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των χωρών, και να παραμένει σε αδράνεια μία από τις παλαιότερες σιδηροδρομικές διαδρομές της χώρας μας.

Με την παρούσα επιστολή παρακαλώ όπως επιληφθείτε άμεσα του ζητήματος που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία και να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατό η επαναλειτουργία του ιστορικού «Μουτζούρη» στο Πήλιο.» 

Σχετικά Νέα

Χαιρετισμός της Δωροθέας Κολυνδρίνη στην ενημερωτική ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

Δελτία Τύπου

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη συμμετείχε σήμερα στην ενημερωτική…

Ακαδημία Εκκλησιαστικών Τεχνών στο Βόλο με χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Ακαδημία Εκκλησιαστικών  Τεχνών  δημιουργείται στο Βόλο με χρηματοδότηση ύψους  2.067.080 ευρώ από…

Με το μεγαλύτερο δίκτυο επισκέψιμων Υποθαλάσσιων Μουσείων στη χώρα η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην τουριστική έκθεση BOOT 2023 στη Γερμανία

Δελτία Τύπου

Το μεγαλύτερο δίκτυο  επισκέψιμων Υποθαλασσίων Μουσείων στην Ελλάδα προβάλλει η Περιφέρεια  Θεσσαλίας…

Σε εξέλιξη οι εργασίες στο δημοτικό γήπεδο Ευξεινούπολης

Δελτία Τύπου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο δημοτικό γήπεδο Ευξεινούπολης στα πλαίσια το…

Τις ιστορικές πλατείες σε Μούρεσι και Κισσό διασώζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Τις πλατείες στο Μούρεσι και στον Κισσό αποκαθιστά και διασώζει η Περιφέρεια…

Back To Top