skip to Main Content

Ξεκίνησε την on line μετάδοση των μετρήσεων ο σταθμός μέτρησης στο Δημοτικό Σχολείο μετά την επισκευή και συντήρησή του

Την οn line εφαρμογή του για τη μετάδοση των μετρήσεων ξεκίνησε την Τετάρτη 12-2-2020 ο Σταθμός Μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που βρίσκεται τοποθετημένος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, μετά από την επισκευή και τη συντήρησή του, προκειμένου οι μετρήσεις, που ΟΥΔΕΠΟΤΕ σταμάτησαν να γίνονται, να προβάλλονται μέσω του on line συστήματος που είχε υποστεί βλάβη.

Παράλληλα, εντός των προσεχών ημερών θα ξεκινήσει την on line εφαρμογή του, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και των απαραίτητων ελέγχων αναβάθμισης, συντήρησης και βαθμονόμησης  από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, ο νεοαποκτηθείς δεύτερος Σταθμός Μέτρησης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ο οποίος μετά από αλληλογραφία με το αρμόδιο Υπουργείο μεταφέρθηκε στο χώρο της ΔΕΣΕ.

Συνάμα βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια Τρίτου Σταθμού Μέτρησης 148.000 ευρώ, ποσό που εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο και το οποίο θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας του από την Περιφέρεια. Συνεπώς  δύο Σταθμοί  καταγράφουν την ποιότητα της ατμόσφαιρας, ενώ το προσεχές διάστημα ολοκληρώνεται η διαδικασία προμήθειας και τρίτου. Τέλος η προμήθεια 6 Σταθμών , εκ των οποίων δύο για τη Μαγνησία, θα ολοκληρωθεί μέσω ΕΣΠΑ, με τη Μαγνησία να έχει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο 5 Σταθμών.

Επίσης άρχισε και η εφαρμογή του προγράμματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που έχει να κάνει με τη λήψη δειγμάτων – προβλέπονται συνολικά εκατό (100)- αιωρούμενων σωματιδίων έχοντας ως σκοπό την αξιολόγηση της ποιότητας της ατμόσφαιρας στην πόλη του Βόλου, δίνοντας έμφαση στον προσδιορισμό επικίνδυνων για την υγεία συστατικών των αιωρούμενων σωματιδίων, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στις εκατόν εβδομήντα χιλιάδες ευρώ (170.000,00€). Παράλληλα σε διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται η εφαρμογή της πρότυπης μεθόδου ολφακτομετρίας για την ανάλυση των οσμών.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Ότι έχουμε προαναγγείλει ότι θα κάνουμε για να έχουμε όσο πιο ξεκάθαρη εικόνα για την ατμόσφαιρα της πόλης στην οποία όλοι μας ζούμε, το κάνουμε πράξη. Πλέον έχουμε δύο σταθμούς μέτρησης και on line μετάδοση των δεδομένων. Ήδη ξεκινήσαμε και τη λήψη δειγμάτων αιωρουμένων σωματιδίων με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και «τρέχουμε» όλες τις διαδικασίες για προμήθεια και άλλων σταθμών μέτρησης. Με τη συμβολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, προσπαθούμε καθημερινά, με εξειδικευμένους φορείς της χώρας μας, να αποκτήσουμε τα εργαλεία εκείνα, που θα μας δώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο πολεοδομικό συγκρότημα. Είμαστε κάτοικοι αυτής της πόλης, ζούμε και αναπνέουμε εδώ και φυσικά δεν διαπραγματευόμαστε το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών, που αποτελούν πρώτιστη αξία και προτεραιότητα για εμάς».

Σχετικά Νέα

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Τοπία της Μαγνησίας” στο Βόλο (video)

Δελτία Τύπου

Το Τμήμα Τουρισμού-Πολιτισμού Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Β. Σποράδων σε συνεργασία με…

Νέα σύμβαση 500.000 ευρώ για καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ρέματα στον Άγιο Ιωάννη, στο Κεραμίδι και στο Καμάρι του Δήμου Ρήγα…

Βελτίωση αγροτικών δρόμων μήκους 10 χλμ σε Ζαγορά, Πουρί και Μακρυρράχη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Την αγροτική οδοποιία σε Ζαγορά, Πουρί και Μακρυρράχη, σε συνολικό μήκος άνω…

Νέο έργο 1,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην περιοχή του Κισσού

Δελτία Τύπου

Νέο έργο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας την ευρύτερη περιοχή του…

Back To Top