skip to Main Content

Οι ορχιδέες του Βορείου Πηλίου θα κάνουν τον γύρο του κόσμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην έκδοση ενός ειδικού εντύπου για τις αυτοφυείς ορχιδέες του Β. Πηλίου προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου και το Κέντρο Έρευνας & Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας Βορείου Πηλίου, οι οποίοι παραχώρησαν σημαντικό αρχειακό υλικό.

Πρόκειται ειδικότερα για ένα υψηλής αισθητικής έντυπο, εξήντα σελίδων, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα που φιλοδοξεί να μυήσει τους αναγνώστες του στο μυστικό κόσμο της άγριας ορχιδέας και του οικοτουρισμού. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επισκέπτες φθάνουν στη χώρα μας με σκοπό να αναζητήσουν, να εξερευνήσουν και να μυηθούν στον μυστικό κόσμο της άγριας ορχιδέας. Ειδικά στην περιοχή του Βορείου Πηλίου (Κερασιά, Κανάλια, Κάρλα κλπ), όπου η μοναδική φύση καθηλώνει τον επισκέπτη και δίκαια αποκαλείται βοτανικός παράδεισος, έχουν καταγραφεί περισσότερα από πενήντα είδη άγριας ορχιδέας. Παράλληλα η ευρύτερη περιοχή, ενδείκνυται για την ανάπτυξη οικοτουρισμού και ήπιων δραστηριοτήτων στη φύση όπως ορνιθοπαρατήρηση (birdwatching), πεζοπορία, ποδηλασία, ανεμόπτερο πλαγιάς και άλλων δραστηριοτήτων, που σε συνδυασμό με τα αξιόλογα αξιοθέατα, τις πλούσιες εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους, τη γαστρονομία και τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων, μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες μοναδικές εμπειρίες.

Το έντυπο θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο τουριστικής προβολής σε όλες τις εκθέσεις και τις διεθνείς παρουσίες της Περιφέρειας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με πρώτη παρουσίασή του στη Διεθνή Τουριστική έκθεση της Κύπρου τον προσεχή Μάιο ενώ παράλληλα θα είναι διαθέσιμο και σε ηλεκτρονική μορφή.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, «η ανάδειξη και προβολή του χλωριδικού πλούτου που αφορά στο σπάνιας ομορφιάς φυτό της ορχιδέας, η γνωριμία της στο ευρύτερο κοινό, η ανάπτυξη ειδικών θεματικών μορφών τουρισμού κυρίως μετά την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας και η τόνωση της τοπικής οικονομίας αποτελούν προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που μέσω αυτής της θεματικής έκδοσης έρχεται να προβάλει και να αναδείξει την τουριστική δυναμική της ευρύτερης περιοχής».

Σχετικά Νέα

Νέο δίκτυο ύδρευσης στον Στάφυλο Σκοπέλου

Σποράδες

Προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στην περιοχή…

Συμβάσεις έργων ύψους 8,5 εκ. ευρώ για τη Μαγνησία υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης και η Αντιπεριφερειάρχης

Δελτία Τύπου

Έξι συμβάσεις για σημαντικά τεχνικά έργα σε όλη τη Μαγνησία, υπέγραψε σήμερα…

Ειδικά Σχέδια Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης εκπονεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Στην κατάρτιση ειδικών σχεδίων έκτακτης ανάγκης για εγκαταστάσεις που υπάγονται στην οδηγία…

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συντηρεί την Παλιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου με νέο έργο ύψους 1,8 εκατ. ευρώ

Δελτία Τύπου

Εργασίες ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας στον…

Σε μία ευνομούμενη ανθρωπότητα είναι ντροπιαστικό να διαπραγματευόμαστε την επιβεβλημένη αξία των ίσων ευκαιριών

Άρθρα

Της Δωροθέας Κολυνδρίνη Λίγες μόλις ημέρες μετά την «Ημέρα της Γυναίκας» και…

Back To Top