skip to Main Content

Ο πολιτισμός στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που διοργανώνουμε

Αναβίωση εθίμου καβαλάρηδων, Πασχαλινό Τουρνουά Μπάσκετ και 35η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στο Νομό Μαγνησίας και είναι σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πιο συγκεκριμένα στις 29 Απριλίου 2019, στον Πτελεό, στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ο Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος Πτελεού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, πραγματοποιεί την αναβίωση του εθίμου των καβαλάρηδων. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Λαογραφικού Μορφωτικού Ομίλου Πτελεού που στόχο έχει τη διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας, τη διαφύλαξη και ανάδειξη της λαϊκής μας παράδοσης με την αναβίωση εθίμων, συμβάλλοντας έτσι στην πολιτιστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Από τις 2 έως τις 3 Μαΐου 2019 η Ακαδημία Σκακιού και Καλαθοσφαίρισης Αλμυρού Τιτάνες 2015 και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν το Πασχαλινό Τουρνουά Μπάσκετ. Θα συμμετέχουν πέντε έως έξι ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με σκοπό την διάδοση του αθλητισμού και του Ολυμπιακού ιδεώδες.

Στις 2 Μαΐου η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Μαγνησίας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν την 35η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαζική δραστηριότητα νέων της πατρίδας μας, καθώς συγκεντρώνει περισσότερους από χίλιους εφήβους ηλικίας 15 έως 18 ετών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στις τέσσερις ημέρες που διαρκεί η εκδήλωση, οι νέοι και οι νέες που συμμετέχουν έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το ταλέντο και τις προσωπικές και ομαδικές δημιουργίες τους στο χώρο του πολιτισμού, να γνωρίσουν νέες μορφές τέχνης κι έκφρασης, να συναντήσουν καταξιωμένους καλλιτέχνες και την δουλειά τους.

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, κόμικς και πεζού λόγου, παρουσιάσεις ερευνών για θέματα που αφορούν την νεολαία, forum νέων, διαγωνισμό τηλεοπτικού μηνύματος με ένα κοινωνικό θέμα κά. Πρόκειται για αξιόλογη δράση καθώς εκτός των άλλων φέρνει σε επαφή την τοπική κοινωνία, τους νέους και τον Προσκοπισμό ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει την πόλη που φιλοξενεί τις εκδηλώσεις, τις ομορφιές, τους ανθρώπους και τον Πολιτισμό της.

Σχετικά Νέα

Μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους ανοίχθηκαν δρόμοι πρωτόγνωροι και εμβληματικοί για την περιοχή μας

Άρθρα

Της Δωροθέας Κολυνδρίνη, Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων «Η Ημέρα της Ευρώπης, στις…

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη με εκπροσώπους των ιδιοκτητών γυμναστηρίων για τα προβλήματα του κλάδου

Δελτία Τύπου

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε…

Συνάντηση με εκπαιδευτές για την επανέναρξη της λειτουργίας σχολών οδήγησης

Δελτία Τύπου

Την ικανοποίηση της εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων κ. Δωροθέα…

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου για την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου

Δελτία Τύπου

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε…

Αυτοψία της Αντιπεριφερειάρχη σε καλλιέργειες που επλήγησαν από το ακραίο ψύχος

Δελτία Τύπου

Την περιοχή του Περίβλεπτου του Δ. Ρήγα Φεραίου επισκέφθηκε σήμερα, η Αντιπεριφερειάρχης…

Back To Top