skip to Main Content

Παράταση των συμβάσεων των ωφελούμενων κτηνιάτρων ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη απέστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς, Εργασίας κ. Χατζηδάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό, ζητώντας να εξεταστεί το ενδεχόμενο παράτασης των συμβάσεων των ωφελούμενων κτηνιάτρων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, κάτι που σε συνδυασμό με το δικαίωμα υπογραφής εγγράφων, που εμπεριέχεται στην πρόταση του σχετικού νομοσχεδίου, δίνει τη δυνατότητα στην Κτηνιατρική Υπηρεσία να εξυπηρετήσει καλύτερα πολίτες και επαγγελματίες κτηνοτρόφους.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αρχικά θα ήθελα  να σας συγχαρώ για το ότι εντάξατε στο Σχέδιο Νόμου το οποίο βρίσκεται προς διαβούλευση, το δικαίωμα προσυπογραφής εγγράφων, καθώς και υπογραφής αυτών κατά τις κείμενες διατάξεις, του προσωπικού φορέων Δημοσίου και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού ειδικότητας κτηνιάτρου που απασχολείται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έως οκτώ (8) μήνες.

Το θέμα όμως που προκύπτει είναι ότι, τέλη Ιουλίου, η σύμβαση των ωφελουμένων κτηνιάτρων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας λήγει, με αποτέλεσμα η παραπάνω διάταξη του Νομοσχεδίου για τις υπογραφές να προϋποθέτει για την εφαρμογή της την παράταση των συμβάσεων. Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων θα στελεχώνεται και πάλι με λιγότερο προσωπικό και συγκεκριμένα με μόλις τρεις μόνιμους κτηνιάτρους, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα εργασιακά τους καθήκοντα λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας.

Ζητούμε να δοθεί παράταση στις συμβάσεις των ωφελουμένων κτηνιάτρων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ούτως ώστε σε συνδυασμό με το δικαίωμα υπογραφής εγγράφων από τους ωφελούμενους κτηνιάτρους, να μπορέσουν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πολίτες και επαγγελματίες κτηνοτρόφους. 

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που απασχολούνται αυτή την περίοδο στις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, έχουν επιλύσει αρκετά προβλήματα, στελεχώνοντας καίριες θέσεις των Υπηρεσιών μας, που όλες στο σύνολό τους, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού σε μία κρίσιμη για τη χώρα περίοδο που διανύουμε εξαιτίας της πανδημίας.

Παρακαλώ όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο παράτασης των οκτάμηνων συμβάσεων των οφελουμένων κτηνιάτρων, οι οποίοι κατά τα ανωτέρω καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών».

 

Σχετικά Νέα

Συνεχίζεται η συγκέντρωση εμφιαλωμένων νερών, ξηράς τροφής και ειδών καθαριότητας για πλημμυροπαθείς

Δελτία Τύπου

Συνεχίζεται στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα  η συγκέντρωση βοήθειας…

Συνέντευξη της Δωροθέας Κολυνδρίνη στο “gegonota.news” – “Θέλω να σπάσει το τζάμι της καχυποψίας”

Δελτία Τύπου

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη μιλάει για πρώτη φορά για την Εισαγγελική ερεύνα του…

Συνεχίζεται η συγκέντρωση βοήθειας – Είδη καθαριότητας και ξηρά τροφή οι κύριες ανάγκες

Δελτία Τύπου

Στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (επί των οδών Θεοφράστου…

Back To Top