skip to Main Content

Παρουσιάζουμε και στηρίζουμε την Ανθολογία Μαγνησιωτών Συγγραφέων

Παρουσιάζεται μεθαύριο Τετάρτη 16 Οκτωβρίου η Ανθολογία Μαγνησιωτών Συγγραφέων που περιέχει εργο-βιογραφικά στοιχεία από 137 συγγραφείς και ένα δείγμα γραφής από τον καθένα. Το βιβλίο βγήκε από τις εκδόσεις Παλμός και το όλο εγχείρημα στήριξε ηθικά και οικονομικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η παρουσίαση θα γίνει στις 6 μ.μ. στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Βόλου, κληροδότημα Δαμιανού Κυριαζή. Για τον τόμο θα μιλήσουν η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Μαγδαληνή Θωμά και ο Πασχάλης Δήμου, εκπαιδευτικός-Γραμματέα του Δ.Σ. του ΚΕΒΙΜΑΣΥ και με συντονίστρια την Αντιπρόεδρο του Σωματείου Γιώτα Κούγιαλη.

Η έκδοση του βιβλίου αποτελεί ένα στολίδι, ένα βήμα προς την πνευματική αναβάθμιση και αποτελεί οδό που πρέπει να δείχνουμε στα παιδιά μας για το τι σημαίνει πολιτισμός και παιδεία, επισήμανε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη. «Το βιβλίο αποτελεί στολίδι για κάθε βιβλιοθήκη και δη σχολική» τόνισε και συνεχάρη και τους 137 συγγραφείς που παραχώρησαν έργα τους.

Την ικανοποίησή του που ένα όνειρο του Δ.Σ. του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων έγινε πραγματικότητα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Κε.Βι.Μα.Συ, ομότιμος καθηγητής του Π.Θ., Βασίλης Αναγνωστόπουλος. «Είχαμε συζητήσει την προοπτική δημιουργίας αυτής της ανθολογίας και στο παρελθόν όμως τώρα η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνέβαλε στο να γίνει πραγματικότητα. Τα μέλη του Δ.Σ. εργάστηκαν σκληρά για να στηθεί το βιβλίο. Δεν είναι εύκολο εγχείρημα αν λάβει υπόψη του κάποιος ότι δεν αντιστοιχεί σε ένα βιβλίο αλλά σε 137 συγγραφείς που ο καθένας έχει τις ιδιαίτερες ευαισθησίες και τις δυσκολίες του».

Επισήμανε ότι δύσκολα εκδίδονται τέτοια βιβλία. «Δεν μιλούμε για λεξικό συγγραφέων αλλά για μια συμπύκνωση ονείρων και έργων και αγωνίας ανθρώπων που έζησαν και έδρασαν στην περιοχή της Μαγνησίας. Ενισχύεται αυτό που λέμε λαϊκή παράδοση και πολιτισμός. Ο τόπος μας βγαίνει προς τα έξω επίσης», επισήμανε.

Η αντιπρόεδρος του Κε.Βι.Μα.Συ, Γιώτα Κούγιαλη, επισήμανε ότι η ανθολογία αυτή δεν καλύπτει το σύνολο των εν ζωή συγγραφέων της Μαγνησίας. «Εμείς κάναμε ανοιχτή πρόσκληση να συμμετάσχουν όσοι το επιθυμούσαν. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι που θα μπορούσαν σε δεύτερη προσπάθεια να συμμετάσχουν σε μία ανθολογία». Επιπλέον αναφέρθηκε ότι υπάρχει μία σκέψη να γίνει καταγραφή και παρουσίαση του έργου όλων όσων έζησαν και δημιούργησαν σε αυτό τον τόπο.

Τέλος ο Πασχάλης Δήμου, Γραμματέας ΚΕΒΙΜΑΣΥ, ανέφερε ότι επιθυμία είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια και στο μέλλον να γίνει ανατύπωση της ανθολογίας με περισσότερους Μαγνησιώτες συγγραφείς. «Η περιοχή μας έχει αυτό τον πλούτο και πρέπει να τον αξιοποιήσουμε και εκπαιδευτικά, κάτι που γίνεται και μέσω της συγκεκριμένης ανθολογίας. Με αυτό τον τρόπο γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί στην προσέγγιση του τοπικού πολιτισμού».

Σχετικά Νέα

Έλεγχοι της Π.Ε. Μαγνησίας σε συνεργεία και πλυντήρια

Δελτία Τύπου

Στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών…

Συμμετοχή στο πρόγραμμα βελτίωσης παραγωγής και εμπορίας μελισσοκομικών προϊόντων

Δελτία Τύπου

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους μελισσοκόμους…

Νέο χλοοτάπητα στο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου Φερών τοποθετεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας εντάσσεται ακόμη ένα αθλητικό έργο…

Συνέντευξη της Αντιπεριφερειάρχη, Κολυνδρίνη Δωροθέας, στον Γιάννη Κολλάτο

Συνεντεύξεις

https://www.youtube.com/watch?v=0UnBPgvfusQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2KKJnqevu1Hv6S2C85Q1_UzmJemodBI292nzDbohYywqngP6xv8C6N8G8

Back To Top