skip to Main Content

Πρωτοβουλίες, δράσεις και «Φιλοξενία» στο τραπέζι των συζητήσεων για τον τουρισμό

16.03.21

Μαγνησία

Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισκέφθηκε στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο Αντιπρόεδρος του ΙΤΕΠ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του, κ. Κώστας Λεβέντης, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου με τίτλο “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ MoU” που θα διαρκέσει όλο τον Μάρτιο.
Όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, στόχος πρέπει να είναι η ανάδειξη του στρατηγικού ρόλου της Φιλοξενίας για την ανασυγκρότηση της χώρας μας στη μετά COVID εποχή.
Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι δράσεις που έχουν δρομολογηθεί από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν. Επίσης συζητήθηκαν οι βασικοί άξονες αυτής της πρωτοβουλίας που είναι ο διάλογος με όλους τους φορείς για τη σημασία της Φιλοξενίας στην οικονομία, την απασχόληση, την περιφερειακή ανάπτυξη, η διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και η διαδικτυακή συζήτηση με θεσμικούς εκπροσώπους και ειδικούς.
Από την πλευρά της η κ. Κολυνδρίνη επικρότησε αυτή την πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, τονίζοντας ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας με την πανδημία να έχει πλήξει όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, χρειάζεται η ιδιωτική συμμετοχή και η ιδιωτική πρωτοβουλία για να ανακάμψει η οικονομία της χώρας μας και μέσω του τουρισμού.
Όπως η ίδια ανέφερε η Περιφέρεια Θεσσαλίας όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει μια τιτάνια προσπάθεια σε συνεργασία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο κομμάτι του τουρισμού, για προώθηση του τουριστικού προϊόντος όλης της Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα τόνισε ότι στόχος της παρούσας Περιφερειακής Αρχής είναι η σύνθεση της ανταγωνιστικής ταυτότητας της Θεσσαλίας και η διαμόρφωση μιας στοχευμένης και ενιαίας επικοινωνιακής στρατηγικής που θα προβάλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε επιλεγμένες αγορές στο εξωτερικό.
«O τουρισμός, περισσότερο από κάθε άλλο τομέα της Ελληνικής Οικονομίας, προσφέρεται για ευρείες συνέργειες γεγονός που κάνει την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων, των παραγωγικών φορέων του τόπου μας, αναγκαία και επιτακτική. Για αυτό ως Π.Ε Μαγνησίας υιοθετούμε μια ολιστική προσέγγιση διαχείρισης, ανάδειξης και προστασίας του πλούσιου τουριστικού κεφαλαίου της Μαγνησίας και διαμορφώνουμε μαζί με όλους τους συναρμόδιους φορείς (Κεντρική Διοίκηση, Δήμους, Ενώσεις, Σωματεία, Συλλόγους κλπ) μια πολιτική βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης που θα μετατρέπει τους κινδύνους και τις αδυναμίες σε ευκαιρίες και δυνατά σημεία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και ευημερία».
Από την πλευρά του ο κ. Λεβέντης επεσήμανε τη σημαντική καινοτομία της πρωτοβουλίας, στο κάλεσμα του Ξ.Ε.Ε σε όλα τα μέλη του αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο να γίνει μέρος αυτής της πρωτοβουλίας. Να πλοηγηθεί στην ιστοσελίδα, να ακολουθήσει το #filoxeniaMoU, να μοιραστεί το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας στα κοινωνικά δίκτυα και να το συζητήσει με φίλους, με συναδέλφους, με θεσμικούς εκπροσώπους, με κάθε πολίτη που αναζητά ένα καλύτερο αύριο. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι κυρίαρχος στόχος παραμένει η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος σε υποδομές, ασφάλεια και στην καθημερινότητα των επισκεπτών, ώστε στην επανεκκίνησή μας να προτάξουμε ένα «νέο τουριστικό πρόσωπο».
Το στοίχημα για τον Έλληνα ξενοδόχο είναι να τον βρει η επόμενη μέρα «ζωντανό» και βιώσιμο. Το κράτος βοήθησε αρκετά στο μέτρο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του. Όμως, για τον πρώτο καιρό, χρειάζεται η θέσπιση στοχευμένων εργαλείων για την ενίσχυση της αντοχής των επιχειρήσεων. Κυρίαρχος στόχος παραμένει η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος σε υποδομές, ασφάλεια και στην καθημερινότητα των επισκεπτών, ώστε στην επανεκκίνησή μας να προτάξουμε ένα «νέο τουριστικό πρόσωπο».
Τέλος ο κος Λεβέντης ευχαρίστησε την κα Κολυνδρίνη για τις άοκνες προσπάθειες, της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την συνεχόμενη φροντίδα των εμπλεκομένων υπηρεσιών της, να κρατηθεί ο Τουρισμός και όσα τον συνοδεύουν την δραστηριότητα του, σε υψηλό επίπεδο σ αυτή την πραγματικά πρωτόγνωρη στιγμή που βιώνουμε.

Σχετικά Νέα

Συνεχίζεται η συγκέντρωση εμφιαλωμένων νερών, ξηράς τροφής και ειδών καθαριότητας για πλημμυροπαθείς

Δελτία Τύπου

Συνεχίζεται στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα  η συγκέντρωση βοήθειας…

Συνέντευξη της Δωροθέας Κολυνδρίνη στο “gegonota.news” – “Θέλω να σπάσει το τζάμι της καχυποψίας”

Δελτία Τύπου

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη μιλάει για πρώτη φορά για την Εισαγγελική ερεύνα του…

Συνεχίζεται η συγκέντρωση βοήθειας – Είδη καθαριότητας και ξηρά τροφή οι κύριες ανάγκες

Δελτία Τύπου

Στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (επί των οδών Θεοφράστου…

Back To Top