skip to Main Content

Σταθμός μέτρησης ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στον Βόλο από την Περιφέρεια

03.04.19

Μαγνησία

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας θα παραχωρήσει έναν κινητό σταθμό μέτρησης του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με σκοπό τον προγραμματισμό και τη διενέργεια των μετρήσεων στάθμης ηλεκτρομαγνητικού πεδίου εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.
Η λειτουργία του σταθμού θα συμβάλλει στην υποστήριξη του μηχανισμού για τον συνεχή έλεγχο και τον περιορισμό των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών μιας περιοχής στα θεσμοθετημένα όρια έκθεσης του κοινού, στη διαρκή πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με την έκθεσή τους σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, στην ορθή λειτουργία των διαφόρων πηγών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, με οφέλη τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και την αποδοτικότερη λειτουργία τους.
Το όχημα του κινητού σταθμού μέτρησης με τον πλήρη εξοπλισμό του θα τεθεί στη διάθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα καταρτίζει το πρόγραμμα λειτουργίας του οχήματος του κινητού σταθμού μέτρησης. Στο πρόγραμμα αυτό λαμβάνονται υπόψη και αιτήματα πολιτών ή αιτήματα που υποβάλλονται στην ΕΕΑΕ και τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ή αιτήματα άλλων φορέων που υποβάλλονται μέσω της Δικτυακής Πύλης του ΕΠΗΠ, στην οποία και δημοσιεύονται τα αποτελέσματα των μετρήσεων με στόχο τη διαρκή ενημέρωση του κοινού. Το πρόγραμμα αυτό θα καθορίζει την κίνηση του οχήματος εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, η οποία θα καταγράφεται στο σχετικό αναλυτικό ημερολόγιο κίνησης του οχήματος.

“ΘΕΣΣΑΛΙΑ”

Σχετικά Νέα

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Τοπία της Μαγνησίας” στο Βόλο (video)

Δελτία Τύπου

Το Τμήμα Τουρισμού-Πολιτισμού Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Β. Σποράδων σε συνεργασία με…

Νέα σύμβαση 500.000 ευρώ για καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ρέματα στον Άγιο Ιωάννη, στο Κεραμίδι και στο Καμάρι του Δήμου Ρήγα…

Βελτίωση αγροτικών δρόμων μήκους 10 χλμ σε Ζαγορά, Πουρί και Μακρυρράχη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Την αγροτική οδοποιία σε Ζαγορά, Πουρί και Μακρυρράχη, σε συνολικό μήκος άνω…

Νέο έργο 1,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην περιοχή του Κισσού

Δελτία Τύπου

Νέο έργο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας την ευρύτερη περιοχή του…

Back To Top