skip to Main Content

Στηρίζουμε μεγάλες διοργανώσεις

Το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, η 4η επίδειξη μόδας ΑΜΕΑ, η έκθεση για τη ζωή και το έργο του Leonardo da Vinci και η εκδήλωση “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΚΙΑΘΟΣ ΚΑΘΑΡΗ”, είναι οι διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Νομό Μαγνησίας, τις επόμενες ημέρες.

1.Συγκεκριμένα, το διάστημα 29-31 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Χορευτικού Συλλόγου Ν. Ιωνίας, που με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ως στόχο, την προβολή της τοπικής παράδοσης, των ηθών και των εθίμων, της μουσικής, του χορού, των τοπικών ενδυμασιών αλλά και την τουριστική προβολή της περιοχής.

2.Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Σκιάθου, πρόκειται να συνδιοργανώσουν εκδήλωση ευαισθητοποίησης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα του πολιτισμού μας και θεμέλιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Η εκδήλωση έχει τίτλο «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΚΙΑΘΟΣ ΚΑΘΑΡΗ» και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 31 Μαρτίου-7 Απριλίου 2019 στη Σκιάθο. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η εκπαιδευτική κοινότητα, σύλλογοι, φορείς, εθελοντές και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης.

3.Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο αγαστής συνεργασίας με Σωματεία και Συλλόγους ατόμων με ειδικές δεξιότητες και πάντα αρωγός στην επίλυση ζητημάτων που τους αφορούν, στηρίζει μια μεγάλη εκδήλωση, την 4η επίδειξη μόδας ΑΜΕΑ, που πραγματοποιείται από την ΔΥΑΜΕΑ «Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες μόνο άνθρωποι», το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», την ΚΟΙΝ ΣΕΠ «Παγκόσμια Αγκαλιά», με την στήριξη του Δήμου Βόλου. Αθλητές ΑΜΕΑ με αρκετές διακρίσεις, αλλά και μοντέλα που φέρουν τίτλους πανελληνίων καλλιστείων, θα «παρελάσουν» στην πασαρέλα που θα στηθεί για το λόγο αυτό στο Βόλο την 1η Απριλίου 2019. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας γενικότερης αντίληψης και εκστρατείας που ως στόχο της έχει ν’ αναδείξει πώς δεν υπάρχουν άνθρωποι «διαφορετικοί», αλλά να καταλάβουμε όλοι ότι υπάρχουν Μόνο Άνθρωποι.

4.Με αφορμή τη συμπλήρωση πεντακοσίων χρόνων από το θάνατο του Leonardo da Vinci, το Ergon Showground, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός» και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα φιλοξενήσει το διάστημα από 2 έως 15 Απριλίου 2019 στο Βόλο και συγκεκριμένα στο χώρο του συγκροτήματος Τσαλαπάτα, μια μοναδική έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη της Αναγέννησης, την «Έκθεση για τη ζωή και το έργο του Leonardo da Vinci». Η έκθεση προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη και αναδεικνύει σε διεθνές επίπεδο το ταλέντο του που δεν περιορίζεται στον καλλιτεχνικό τομέα, αλλά προσφέρει ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο της επιστήμης και της μηχανικής.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για άλλη μια χρονιά σε αγαστή συνεργασία με Δήμους, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους και φορείς συνδιοργανώνει εκδηλώσεις που έχουν απήχηση στο ευρύ κοινό, στοχεύοντας στην προσέλκυση επισκεπτών στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία. Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας, αλλά και να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές του».

Σχετικά Νέα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών-Πεζοπορίας (WTN) στη Σκιάθο

Σποράδες

Με πρωταρχικό στόχο την ενδυνάμωση του εισερχόμενου τουρισμού και την ενίσχυση των…

Σε εξέλιξη τα έργα οδικής ασφάλειας στο τμήμα Ανήλιο -Τσαγκαράδα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας…

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη για την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer 2022

Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ 2022 Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ με το μήνυμα…

Ανάπλαση εισόδων του Αλμυρού με χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

Δελτία Τύπου

Αλλάζει όψη η είσοδος του Αλμυρού και κοινόχρηστοι χώροι της πόλης, με…

Το Σχολείο του Ρήγα Φεραίου στη Ζαγορά διασώζει και αναδεικνύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Tο ιστορικό Ελληνομουσείο Ζαγοράς, το σχολείο όπου φοίτησε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος…

Back To Top