skip to Main Content

Στηρίζουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων και το Παγκόσμιο Αντάμωμα Θεσσαλών

26.07.19

Μαγνησία

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ, Τουρνουά Beach Volley, 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών και «Αθλητικό Καλοκαίρι», είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διήμερο στη Μαγνησία με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα στις 27 και 28 Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στον Αλμυρό το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών. Θεσσαλοί από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν για ενδέκατη συνεχή χρονιά στο θεσμοθετημένο πλέον ετήσιο Συνέδριο – Αντάμωμα. Το Συνέδριο-Αντάμωμα των απανταχού Θεσσαλών αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που αφενός αναδεικνύει την παγκοσμιότητα των Θεσσαλών πολιτών, αφετέρου συμβάλλει στη σφυρηλάτηση των σχέσεων και των δεσμών τους. Επιπλέον η Μαγνησία θα προσελκύσει το διάστημα αυτό επισκέπτες από κάθε μεριά της γης δίνοντας τη δυνατότητα μέσω της δημοσιότητας από τη διοργάνωση να προβληθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης θα είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και ο Δήμος Αλμυρού-Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλμυρού.

Από 27 Ιουλίου μέχρι 4 Αυγούστου στην πόλη του Βόλου θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων (U18). Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 16 Εθνικές Ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τις: Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Σερβία, Τουρκία, Ρωσία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία, Ελλάδα, Σλοβενία, Γαλλία, Λετονία, Ολλανδία, Φινλανδία, Κροατία και Ισπανία. Εκτός των αθλητών και των τεχνικών των ομάδων, στην πόλη θα φιλοξενηθεί και πολυπληθές κοινό από τις συμμετέχουσες χώρες αποτελούμενο από οικογένειες και υποστηρικτές των παικτών και των ομάδων.
Από τις 27 μέχρι τις 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στον Αλμυρό, με συνδιοργανωτές το Δήμο Αλμυρού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας «Τουρνουά Μπίτς – βόλεϊ». Η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη, δυο κατηγοριών ανδρών και γυναικών στην παραλία του Αλμυρού. Το τουρνουά συντελεί στην πρόοδο της Αθλητικής Παιδείας της ομαδικότητας και του «ευ αγωνίζεσθε» της νεολαίας.
Ο Αθλητικός Όμιλος Ζαγοράς «Κένταυρος» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν το «Αθλητικό Καλοκαίρι» που θα πραγματοποιηθεί στη Ζαγορά και στο Χορευτό Πηλίου στις 2Ιουλίου και 2 Αυγούστου 2019. Το Αθλητικό Καλοκαίρι διοργανώνεται για 19η συνεχή χρονιά και έχει καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του νομού μας προσελκύοντας αθλητές και θεατές από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Η εκδήλωση συμβάλλει στην ανάπτυξη και διάδοση των αθλημάτων ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Τέλος επισημαίνεται ότι συμμετέχοντες και θεατές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιοθέατα του νομού μας συμβάλλοντας καθοριστικά στην τουριστική προβολή του.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια είναι πάντα παρούσα σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα και σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τις επόμενες ημέρες θα χτυπά στην πόλη μας η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ, όπου η εθνική μας ομάδα τω ν εφήβων θα ριχτεί στη μάχη των αγώνων με στόχο να κατακτήσει για ακόμη μια αφορά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ. Θέλω επίσης να αναφερθώ και στο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών που θα γίνει στον Αλμυρό και θα προσελκύσει πλήθος επισκεπτών. Αυτό επιδιώκουμε όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε στο τιμόνι της Περιφέρειας. Να ενισχύσουμε τον τουρισμό στη Μαγνησία, να προσελκύσουμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς και τους Συλλόγους του Νομού μας ακόμη περισσότερους επισκέπτες μέσω του αθλητισμού και των πολιτιστικών μας δράσεων».

Σχετικά Νέα

Χαιρετισμός της Δωροθέας Κολυνδρίνη στην ενημερωτική ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

Δελτία Τύπου

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη συμμετείχε σήμερα στην ενημερωτική…

Ακαδημία Εκκλησιαστικών Τεχνών στο Βόλο με χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Ακαδημία Εκκλησιαστικών  Τεχνών  δημιουργείται στο Βόλο με χρηματοδότηση ύψους  2.067.080 ευρώ από…

Με το μεγαλύτερο δίκτυο επισκέψιμων Υποθαλάσσιων Μουσείων στη χώρα η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην τουριστική έκθεση BOOT 2023 στη Γερμανία

Δελτία Τύπου

Το μεγαλύτερο δίκτυο  επισκέψιμων Υποθαλασσίων Μουσείων στην Ελλάδα προβάλλει η Περιφέρεια  Θεσσαλίας…

Σε εξέλιξη οι εργασίες στο δημοτικό γήπεδο Ευξεινούπολης

Δελτία Τύπου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο δημοτικό γήπεδο Ευξεινούπολης στα πλαίσια το…

Τις ιστορικές πλατείες σε Μούρεσι και Κισσό διασώζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Τις πλατείες στο Μούρεσι και στον Κισσό αποκαθιστά και διασώζει η Περιφέρεια…

Back To Top