skip to Main Content

Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Το εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου το οποίο ανακαινίζεται ριζικά επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός μαζί με  την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ  χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020  και υλοποιείται από το Δήμο  Βόλου.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 έχουμε σε εξέλιξη τις εργασίες ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η αποκατάστασή του Θεάτρου αποτελεί ένα χρέος απέναντι στην ιστορία της πόλης. Η ολοκλήρωση του έργου πρόκειται να συμβάλλει στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, στην ανάπλαση και αναζωογόνηση της περιοχής παρέμβασης, στην προστασία και αξιοποίηση του πολιτιστικού κεφαλαίου, προς όφελος όλων των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης του Βόλου».

Το Δημοτικό Θέατρο Βόλου

Το Δημοτικό Θέατρο αποτελεί τον άξονα ενός ολοκληρωμένου πολιτιστικού κέντρου. Περιβάλλεται από την πλατεία Ρήγα Φεραίου, εκθεσιακούς υπαίθριους χώρους, το Ωδείο, το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών, το Δημαρχείο. Σε συνδυασμό με τις μικρές σκηνές της Παλιάς Ηλεκτρικής, του Αχιλλείου, του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας, το Μουσείο της Πόλης και τον πολυχώρο Τσαλαπάτα  ολοκληρώνεται   το δίκτυο των πολιτιστικών χώρων που αναλογούν σε μια πόλη όπως ο Βόλος. Το 2007 το Δημοτικό Θέατρο σταμάτησε τη λειτουργία του εξαιτίας κατασκευαστικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά τις εργασίες ανακαίνισής του, με αποτέλεσμα την κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική αποδυνάμωση της περιοχής.

Οι εργασίες

Αναλυτικά, οι εργασίες αποκατάστασης που εξελίσσονται:

Οι εργασίες σχετικά με τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου αφορούν την ενίσχυση των στοιχείων από οπλισμένο σκυρόδεμα και  την αποκατάσταση των βλαβών και αστοχιών που εντοπίσθηκαν λόγω της οξείδωσης οπλισμών και ενανθράκωσης του σκυροδέματος. Στη στάθμη της θεμελίωσης προτείνεται ενίσχυση των μεμονωμένων θεμελίων με εγκιβωτισμό των υπαρχόντων σε ένα θεμέλιο από έγχυτο σκυρόδεμα και χρήση βλήτρων. Επίσης, ενίσχυση υποστυλωμάτων με μανδύα (έγχυτο και εκτοξευόμενο) καθώς και εργασίες εμποτισμού με αναστολέα διάβρωσης, επισκευαστικά διογκούμενα κονιάματα και υδροφοβικές βαφές. Τέλος  προβλέπονται ενισχύσεις δοκών με συνεχές ινοπλισμένο πολυμερές και αποκαταστάσεις τμημάτων πλακών. Η ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου αφορά σε εργασίες αποξηλώσεων κουφωμάτων και φθαρμένων στοιχείων (μονωτικών, δαπέδων, επενδύσεων), αποκαταστάσεις τοιχοποιιών, επιστρώσεις δαπέδων (φουαγιέ, W.C., σκηνής και βοηθητικών χώρων), νέες επενδύσεις και αντικατάσταση κουφωμάτων όπου απαιτούνται. Όσον αφορά στις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες περιλαμβάνεται νέα εγκατάσταση τόσο κλιματισμού όσο και θέρμανσης σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η τοποθέτηση δύο συστημάτων. Το ένα θα καλύπτει τις ανάγκες των χώρων γραφείων καθημερινής χρήσης και το δεύτερο τις ανάγκες των υπόλοιπων ενιαίων χώρων του Θεάτρου. Επιπλέον γίνονται νέες εγκαταστάσεις ύδρευσης-αποχέτευσης, ηλεκτρολογικών, πυρασφάλειας, καθώς και συστημάτων οπτικοακουστικών και θεατρικού φωτισμού.

Σχετικά Νέα

Το Σχολείο του Ρήγα Φεραίου στη Ζαγορά διασώζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Εντάσσεται στο “Αντώνης Τρίτσης”

Δελτία Τύπου

Μία προγραμματική σύμβαση που θα οδηγήσει στην ανακατασκευή του Σχολείου του Ρήγα…

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Συντήρηση πεζοπορικών διαδρομών συνολικού μήκους 70 χλμ στην Αλόννησο

Δελτία Τύπου

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργο για τη συντήρηση και σήμανση πεζοπορικών…

Νέα πεζοδρόμια στη Σκιάθο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων στο οδικό δίκτυο…

Ανακατασκευή καλντεριμιού στο Βότση της Αλοννήσου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Το παραδοσιακό καλντερίμι στο Βότση της Αλοννήσου ανακατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο…

Μελέτη για την ανάδειξη των πλατειών σε Μούρεσι και Κισσό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση  μελέτης που οδηγεί σε έργο αναβάθμισης των…

Back To Top