skip to Main Content

Συμβάσεις έργων ύψους 3,3 εκ. ευρώ για τη Μαγνησία υπέγραψε ο Κ. Αγοραστός

19.07.19

Μαγνησία

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ

Συμβάσεις για την υλοποίηση τεσσάρων έργων στη Μαγνησία υπέγραψε σήμερα με ανάλογους αναδόχους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, επισημαίνοντας ότι τα έργα προϋπολογισμού 3.320.000 ευρώ είναι ουσίας, τα έχουν ζητήσει οι τοπικές κοινωνίες και στοχεύουν στην ασφάλεια των πολιτών, ενώ δημιουργούν θέσεις εργασίας, κοινωνική ισορροπία και συνοχή. Οι τέσσερις συμβάσεις που υπεγράφησαν αφορούν οδικά έργα στο δήμο Αλμυρού, καθαρισμό ρεμάτων σε όλη τη Μαγνησία, κατασκευή γέφυρας στη Ζαγορά και επισκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου μπάσκετ στη Σκιάθο που αν και καινούργιο, αφέθηκε στην τύχη του από τη δημοτική αρχή, όπως επισήμανε ο κ. Αγοραστός. Ειδικότερα, η πρώτη σύμβαση ύψους δύο εκατομμυρίων αφορά αφορά τη συντήρηση δρόμων στο δήμο Αλμυρού σε επιλεγμένα σημεία κυρίως στις συνδέσεις με τα χωριά. Η δεύτερη σύμβασης ύψους 500.000 ευρώ αφορά καθαρισμό ρεμάτων. Στο σύνολο των ρεμάτων που θα καθαριστούν περιλαμβάνεται μέρος των χειμάρρων Κραυσίδωνα,  Ξηριά και  Αναύρου ενώ η επιλογή των ρεμάτων έγινε από την υπηρεσία ανάλογα με την αναγκαιότητα και την επικινδυνότητα. «Δεν καθαρίζουμε μόνο αυτά.  Έχουμε καθαρίσει ρέματα μήκους 60 χλμ και στους πέντε δήμους» επισήμανε ο περιφερειάρχης με εργολαβία που συνολικά ξεπερνούν τα δύο εκ. ευρώ.

Η τρίτη σύμβαση αφορά στην κατασκευή της γέφυρας στη Ζαγορά, προϋπολογισμού 740.000 ευρώ. Το έργο είχε δημοπρατηθεί στο παρελθόν αλλά ο εργολάβος αδυνατούσε να εκπληρώσει την κατασκευή της.  Εκπονήθηκε νέα μελέτη και ακολούθησε η προκήρυξη για την ανάδειξη νέου εργολάβου.

Τέλος η τελευταία σύμβαση αφορά μία εργολαβία ύψους 80.000 ευρώ για το γήπεδο μπάσκετ της Σκιάθου και αφορά την επισκευή του παρκέ, τοποθέτηση συστήματος ψύξης και θέρμανσης,  αλλά και τη συμπλήρωση των κερκίδων. «Υπάρχει δυναμική στη Σκιάθο και ασχολούνται με το μπάσκετ.  Μετά την κατασκευή του κλειστού γηπέδου, δεν έγινε συντήρησή του και η Περιφέρεια προχωρά στην κατασκευή του παρκέ, στην εγκατάσταση συστήματος ψύξης-θέρμανσης και στην αύξηση του αριθμού των κερκίδων. Σε μια δύσκολη περίοδο εμείς δεν σταματάμε γιατί αυτή η περίοδος είναι δύσκολη για όλες τις τεχνικές εταιρείες. Τώρα εμφανίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν διαχρονικά» επισήμανε.

Έργο του δήμου η πρόσβαση προς το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες»

Ο κ. Αγοραστός ερωτηθείς για την επικινδυνότητα του δρόμου που οδηγεί στο Ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες, καθώς ένα μέρος του περνά μέσα από χείμαρρο που όταν πλημμυρίζει γίνεται αδιάβατος, ανέφερε: «Δεν αποκόπτεται το Ίδρυμα σε αυτές τις περιπτώσεις. Υπάρχει προσβασιμότητα από άλλο σημείο. Πρόκειται για ιρλανδική διάβαση και υπάρχει ο κίνδυνος να μην γίνεται η μετακίνηση όταν θα έχει νερό.  Όμως το έργο είναι του Δήμου καθώς βρίσκεται στον δημοτικό ιστό.  Είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε λύσεις αλλά πρέπει να διαθέτουμε και τα κατάλληλα εργαλεία για να το κάνουμε». Επιπλεον επισήμανε ότι το θέμα δεν έχει λυθεί εδώ και εξήντα χρόνια και ξεκαθάρισε ότι στην περίπτωση της γέφυρας στον Ξηριά ο δήμος Βόλου εκπόνησε μελέτη και η Περιφέρεια τη χρηματοδότησε από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Σχετικά Νέα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δελτία Τύπου

  Η 3η Δεκεμβρίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως η Ημέρα…

Πεζοδρόμια κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σκοπέλου

Σποράδες

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό…

Θετική η ανταπόκριση των Βολιωτών στην εθελοντική αιμοδοσία

Μαγνησία

Θετικά ήταν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, η ανταπόκριση των Βολιωτών στην εθελοντική…

Δ. Κολυνδρίνη: Σε επαγρύπνηση με ελέγχους για τον κορωνοϊό

Μαγνησία

Σε επαγρύπνηση με συνεχείς ελέγχους για τον κορωνοϊό, βρίσκεται η Π.Ε. Μαγνησίας…

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ένα σημαντικό έργο ύδρευσης για τη Σκιάθο

Δελτία Τύπου

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο «Συμπληρωματικά έργα ύδρευσης πόλης Σκιάθου»…

Back To Top