skip to Main Content

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δ. Κολυνδρίνη με μαθητές του προγράμματος YfU

Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη επισκέφθηκαν στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, μαθητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, συνοδευόμενοι από την Πρόεδρο του Συλλόγου Διεθνών Μαθητικών Μορφωτικών Ανταλλαγών – Ελλάς (YFU-GREECE), κ. Χαρά Φιλιππιτζή.

Οι μαθητές βρίσκονται στο Βόλο για δύο εβδομάδες φιλοξενούμενοι από οικογένειες της περιοχής στο πλαίσιο του προγράμματος μαθητικών ανταλλαγών «Δημιουργία κατανόησης και φιλία μεταξύ των λαών» και έχει να κάνει με τα προγράμματα μαθητικών ανταλλαγών. Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην περιοχή μας οι 14 μαθητές και μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες,  που περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων επίσκεψη και γνωριμία με τοπικές επιχειρήσεις και τουριστικούς προορισμούς, προκειμένου να γνωρίσουν τα τοπικά ήθη και έθιμα, την ιστορία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της περιοχής.

Η Αντιπεριφερειάρχης τους υποδέχθηκε στο γραφείο της με θέρμη, τους παρείχε χρήσιμες πληροφορίες για την μυθολογία, την ιστορία και τον πολιτισμό της Μαγνησίας και των Βορείων Σποράδων και τους ευχήθηκε καλή διαμονή στην περιοχή μας, ενώ διανεμήθηκε στους μαθητές ενημερωτικό υλικό.

Σε σχετικές της δηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης εξήρε το έργο του συλλόγου για τις διαχρονικές του ενέργειες να υλοποιεί τις ανταλλαγές μαθητών στην περιοχή μας, γεγονός που συμβάλλει στην εξωστρέφεια και την προώθηση της Μαγνησίας στο εξωτερικό, ενώ συνεχάρη δια της προέδρου όλες τις οικογένειες στο Βόλο που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής και φιλοξενούν τους νεαρούς επισκέπτες.  δηλώσεις της τόνισε

Σχετικά Νέα

Συνεχίζεται η συγκέντρωση εμφιαλωμένων νερών, ξηράς τροφής και ειδών καθαριότητας για πλημμυροπαθείς

Δελτία Τύπου

Συνεχίζεται στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα  η συγκέντρωση βοήθειας…

Συνέντευξη της Δωροθέας Κολυνδρίνη στο “gegonota.news” – “Θέλω να σπάσει το τζάμι της καχυποψίας”

Δελτία Τύπου

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη μιλάει για πρώτη φορά για την Εισαγγελική ερεύνα του…

Συνεχίζεται η συγκέντρωση βοήθειας – Είδη καθαριότητας και ξηρά τροφή οι κύριες ανάγκες

Δελτία Τύπου

Στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (επί των οδών Θεοφράστου…

Back To Top