skip to Main Content

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη με εκπροσώπους των ιδιοκτητών γυμναστηρίων για τα προβλήματα του κλάδου

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο της εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής των Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων του Ν. Μαγνησίας, κ.κ. Απόστολο Κοσμά, Βασίλη Ζαχείλα, Βιολέτα Διαλετάρα και Πέτρο Βασιλάκος, οι οποίοι της εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος και την ανάγκη ενίσχυσής του. Η Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να εξετάσει από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας την ενδεχόμενη χρηματοδότηση – ένταξη των Γυμναστηρίων σε προγράμματα που διαχειρίζεται η Περιφέρεια, με σαφή διαχωρισμό και προτεραιότητα στις κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις, καθώς και το ενδεχόμενο παράτασης των αδειών λειτουργίας των Γυμναστηρίων που λήγουν ή έληξαν εντός αναστολής λειτουργίας με κρατική εντολή.

Παράλληλα, μετά την επίσκεψη, απέστειλε σχετική επιστολή προς το αρμόδιο Υπουργείο επισημαίνοντας την αδήριτη ανάγκη για οικονομική ενίσχυση του κλάδου και τη λήψη σχετικών μέτρων από την πλευρά της Πολιτείας. Ειδικότερα στην επιστολή της αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μετά από συνάντηση που είχα σήμερα με εκπροσώπους των ιδιοκτητών γυμναστηρίων της περιοχής της Μαγνησίας, επιθυμώ με την παρούσα να σας μεταφέρω τις βάσιμες ανησυχίες τους για το μέλλον του κλάδου, καθώς επίσης   και  ορισμένα από τα αιτήματά τους, που αναδεικνύουν τη δεινή θέση που έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες και οι απασχολούμενοι στον τομέα των γυμναστηρίων και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσής τους.

Είναι αναμφισβήτητο ότι οι επιχειρήσεις των γυμναστηρίων έχουν υποστεί ανυπολόγιστη ζημιά, εξαιτίας της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας με κρατική εντολή, που πλέον φτάνει στους δέκα μήνες από τον Μάρτιο του έτους 2020. Η ζημία ενισχύεται από το γεγονός, ότι η πλέον παραγωγική περίοδος των γυμναστηρίων είναι παγίως αυτή της άνοιξη, και μετά την περυσινή απολεσθείσα περίοδο προστίθεται και η φετινή που διανύουμε τώρα. Υπάρχουν οικογένειες ιδιοκτητών που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα κάλυψης των βασικών βιοτικών αναγκών, καθώς αυτό αποτελεί τη μοναδική πηγή εισοδήματός τους.

Κύριε Υπουργέ, κρίνω ιδιαιτέρως αναγκαίο και κρίσιμο το γεγονός, ότι κατά την επανέναρξη λειτουργίας των γυμναστηρίων έδει να ληφθούν έκτακτα μέτρα για τον κλάδο αυτό, προκειμένου να κατορθώσουν να επαναλειτουργήσουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες τις επιχειρήσεις τους.

Ενδεικτικά σας επισημαίνω: 

α. Την αποζημίωση των επιχειρήσεών για τις πάγιες δαπάνες και τα λειτουργικά έξοδα (μισθώματα, ΔΕΚΟ, ΕΦΚΑ και λοιπά λειτουργικά έξοδα), τα οποία κατέβαλαν ενώ ήταν σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης – κεφάλαιο επανεκκίνησης.

β. Την χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534,00 €/μήνα) για όλο το διάστημα που βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

β. Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος τους τρεις πρώτους μήνες απ’ την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών, καθώς και καταβολή μειωμένου μισθώματος για όσο διάστημα τα γυμναστήριά θα υποχρεωθούν να λειτουργήσουν με μειωμένη χωρητικότητα, λόγω τήρησης των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες επιβίωσης του κλάδου των ιδιοκτητών γυμναστηρίων και αφορμώμενη από την εν τοις πράγμασι βοήθειά σας προς τους επαγγελματίες, λαμβάνοντας δε υπόψη και τη γενικότερη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, ευελπιστώ στην βέλτιστη δυνατή εξεύρεση λύσης για την οικονομική στήριξη του εν λόγω επαγγελματικού κλάδου, που ενθαρρύνει τη σωματική άσκηση και βελτιώνει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά την κατάστασή του ανθρώπου, ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας.»  

Σχετικά Νέα

Μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους ανοίχθηκαν δρόμοι πρωτόγνωροι και εμβληματικοί για την περιοχή μας

Άρθρα

Της Δωροθέας Κολυνδρίνη, Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων «Η Ημέρα της Ευρώπης, στις…

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη με εκπροσώπους των ιδιοκτητών γυμναστηρίων για τα προβλήματα του κλάδου

Δελτία Τύπου

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε…

Συνάντηση με εκπαιδευτές για την επανέναρξη της λειτουργίας σχολών οδήγησης

Δελτία Τύπου

Την ικανοποίηση της εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων κ. Δωροθέα…

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου για την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου

Δελτία Τύπου

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε…

Αυτοψία της Αντιπεριφερειάρχη σε καλλιέργειες που επλήγησαν από το ακραίο ψύχος

Δελτία Τύπου

Την περιοχή του Περίβλεπτου του Δ. Ρήγα Φεραίου επισκέφθηκε σήμερα, η Αντιπεριφερειάρχης…

Back To Top