skip to Main Content

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη με εκπροσώπους των ιδιοκτητών γυμναστηρίων για τα προβλήματα του κλάδου

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο της εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής των Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων του Ν. Μαγνησίας, κ.κ. Απόστολο Κοσμά, Βασίλη Ζαχείλα, Βιολέτα Διαλετάρα και Πέτρο Βασιλάκος, οι οποίοι της εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος και την ανάγκη ενίσχυσής του. Η Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να εξετάσει από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας την ενδεχόμενη χρηματοδότηση – ένταξη των Γυμναστηρίων σε προγράμματα που διαχειρίζεται η Περιφέρεια, με σαφή διαχωρισμό και προτεραιότητα στις κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις, καθώς και το ενδεχόμενο παράτασης των αδειών λειτουργίας των Γυμναστηρίων που λήγουν ή έληξαν εντός αναστολής λειτουργίας με κρατική εντολή.

Παράλληλα, μετά την επίσκεψη, απέστειλε σχετική επιστολή προς το αρμόδιο Υπουργείο επισημαίνοντας την αδήριτη ανάγκη για οικονομική ενίσχυση του κλάδου και τη λήψη σχετικών μέτρων από την πλευρά της Πολιτείας. Ειδικότερα στην επιστολή της αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μετά από συνάντηση που είχα σήμερα με εκπροσώπους των ιδιοκτητών γυμναστηρίων της περιοχής της Μαγνησίας, επιθυμώ με την παρούσα να σας μεταφέρω τις βάσιμες ανησυχίες τους για το μέλλον του κλάδου, καθώς επίσης   και  ορισμένα από τα αιτήματά τους, που αναδεικνύουν τη δεινή θέση που έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες και οι απασχολούμενοι στον τομέα των γυμναστηρίων και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσής τους.

Είναι αναμφισβήτητο ότι οι επιχειρήσεις των γυμναστηρίων έχουν υποστεί ανυπολόγιστη ζημιά, εξαιτίας της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας με κρατική εντολή, που πλέον φτάνει στους δέκα μήνες από τον Μάρτιο του έτους 2020. Η ζημία ενισχύεται από το γεγονός, ότι η πλέον παραγωγική περίοδος των γυμναστηρίων είναι παγίως αυτή της άνοιξη, και μετά την περυσινή απολεσθείσα περίοδο προστίθεται και η φετινή που διανύουμε τώρα. Υπάρχουν οικογένειες ιδιοκτητών που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα κάλυψης των βασικών βιοτικών αναγκών, καθώς αυτό αποτελεί τη μοναδική πηγή εισοδήματός τους.

Κύριε Υπουργέ, κρίνω ιδιαιτέρως αναγκαίο και κρίσιμο το γεγονός, ότι κατά την επανέναρξη λειτουργίας των γυμναστηρίων έδει να ληφθούν έκτακτα μέτρα για τον κλάδο αυτό, προκειμένου να κατορθώσουν να επαναλειτουργήσουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες τις επιχειρήσεις τους.

Ενδεικτικά σας επισημαίνω: 

α. Την αποζημίωση των επιχειρήσεών για τις πάγιες δαπάνες και τα λειτουργικά έξοδα (μισθώματα, ΔΕΚΟ, ΕΦΚΑ και λοιπά λειτουργικά έξοδα), τα οποία κατέβαλαν ενώ ήταν σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης – κεφάλαιο επανεκκίνησης.

β. Την χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534,00 €/μήνα) για όλο το διάστημα που βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

β. Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος τους τρεις πρώτους μήνες απ’ την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών, καθώς και καταβολή μειωμένου μισθώματος για όσο διάστημα τα γυμναστήριά θα υποχρεωθούν να λειτουργήσουν με μειωμένη χωρητικότητα, λόγω τήρησης των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες επιβίωσης του κλάδου των ιδιοκτητών γυμναστηρίων και αφορμώμενη από την εν τοις πράγμασι βοήθειά σας προς τους επαγγελματίες, λαμβάνοντας δε υπόψη και τη γενικότερη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, ευελπιστώ στην βέλτιστη δυνατή εξεύρεση λύσης για την οικονομική στήριξη του εν λόγω επαγγελματικού κλάδου, που ενθαρρύνει τη σωματική άσκηση και βελτιώνει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά την κατάστασή του ανθρώπου, ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας.»  

Σχετικά Νέα

Συνεχίζεται η συγκέντρωση εμφιαλωμένων νερών, ξηράς τροφής και ειδών καθαριότητας για πλημμυροπαθείς

Δελτία Τύπου

Συνεχίζεται στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα  η συγκέντρωση βοήθειας…

Συνέντευξη της Δωροθέας Κολυνδρίνη στο “gegonota.news” – “Θέλω να σπάσει το τζάμι της καχυποψίας”

Δελτία Τύπου

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη μιλάει για πρώτη φορά για την Εισαγγελική ερεύνα του…

Συνεχίζεται η συγκέντρωση βοήθειας – Είδη καθαριότητας και ξηρά τροφή οι κύριες ανάγκες

Δελτία Τύπου

Στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (επί των οδών Θεοφράστου…

Back To Top