skip to Main Content

Συνέντευξη της Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη σε μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης για τα καταδυτικά πάρκα Αλοννήσου και Αμαλιάπολης

Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 14-5-2020 στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή της Ενέργειας Επικοινωνίας «At the school of Open Cohesion» (Asoc), που αφορά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας του ΕΣΠΑ 2014-2021 και θα είναι ένα από τα τέσσερα σχολεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ως εκπρόσωπος της Μαγνησίας.

Οι μαθητές εκπονούν ερευνητική εργασία σχετικά με τη δημιουργία επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων στην Αλόννησο και στο Δυτικό Παγασητικό. Ο σκοπός της επίσκεψής τους στην Αντιπεριφερειάρχη ήταν να της θέσουν μια σειρά ερωτήσεων, με τη μορφή συνέντευξης, με στόχο να συλλέξουν πληροφορίες και στοιχεία και να εμπλουτίσουν την εργασίας τους, για το συγκεκριμένο έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η κ. Κολυνδρίνη αρχικά απαρίθμησε τα έργα που αφορούν στον καταδυτικό τουρισμό και τα οποία έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με απόφαση Περιφερειάρχη, με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 3 εκ. ευρώ και στη συνέχεια αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο καταδυτικό πάρκο της Αλοννήσου και της Αμαλιάπολης, μιας και αυτό ήταν το θέμα της συνέντευξης. Επεσήμανε κατόπιν ερωτήσεων των μαθητών ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη και μοναδική Περιφέρεια στη χώρα με υποβρύχια Μουσεία και από φέτος το καλοκαίρι και εφόσον επιτραπεί λόγω των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία του κορονοϊού ο καταδυτικός τουρισμός, η παγκόσμια κοινότητα των αυτοδυτών και οι λάτρεις των ενάλιων αρχαιοτήτων θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον «Παρθενώνα των ναυαγίων», το κλασσικό ναυάγιο της Περιστέρας στα ανοιχτά της Αλοννήσου μαζί με άλλα έξι συνολικά αρχαία και νεότερα ναυάγια σε Σποράδες και Δυτικό Παγασητικό.

Υπογράμμισε δε ότι η δημιουργία αυτών των μουσείων είναι ένα από τα πιο ρηξικέλευθα και καινοτόμα αποκυήματα μιας εντατικής προσπάθειας που ξεκίνησε ως έμπνευση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας για να πάρει σάρκα και οστά με τη βοήθεια και τη συνδρομή του Υπουργείου πολιτισμού και της αρχαιολογικής υπηρεσίας, «με στόχο να ενδυναμώσουμε το τουριστικό προϊόν του τόπου με μια ειδοποιό διαφορά που να στηρίζεται στην ελκυστικότητα και τη μοναδικότητα».

Οι μαθητές ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη για τις αρκετά χρήσιμες πληροφορίες που τους έδωσε και τη συνέντευξη που τους παραχώρησε, με την κ. Κολυνδρίνη να εύχεται κάθε επιτυχία στην εργασία τους και τους προσκάλεσε για μια κατάδυση μαζί της.

Σχετικά Νέα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Μαγνησία

“Αναμφίβολα το ζήτημα της ποιότητας της ατμόσφαιρας αποτελεί ένα βασικό θέμα συζήτησης…

«Μη ψάχνετε πίσω από το προφανές εξηγήσεις συνωμοσίας»

Μαγνησία

«Λαθεμένη η προσέγγιση της κομματικοποίησης των πάντων. Μη μπερδεύετε την κομματική και…

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια κλειστό δίκτυο άρδευσης για 1.100 στρέμματα μηλοκαλλιέργειας σε Μακρυράχη και Πουρί

Δελτία Τύπου

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του…

1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα οδικής ασφάλειας στο Δήμο Βόλου

Δελτία Τύπου

Προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η διαδικασία δημοπράτησης του έργου  «Αποκατάσταση βλαβών…

Έργα εν εξελίξει και εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια Ελληνικής Επανάστασης συζητήθηκαν μεταξύ Δ. Κολυνδρίνη και Δ. Νασίκα

Μαγνησία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 στο Διοικητήριο των Π.Ε. Μαγνησίας και…

Back To Top