skip to Main Content

Συνέντευξη της Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη σε μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης για τα καταδυτικά πάρκα Αλοννήσου και Αμαλιάπολης

Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 14-5-2020 στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή της Ενέργειας Επικοινωνίας «At the school of Open Cohesion» (Asoc), που αφορά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας του ΕΣΠΑ 2014-2021 και θα είναι ένα από τα τέσσερα σχολεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ως εκπρόσωπος της Μαγνησίας.

Οι μαθητές εκπονούν ερευνητική εργασία σχετικά με τη δημιουργία επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων στην Αλόννησο και στο Δυτικό Παγασητικό. Ο σκοπός της επίσκεψής τους στην Αντιπεριφερειάρχη ήταν να της θέσουν μια σειρά ερωτήσεων, με τη μορφή συνέντευξης, με στόχο να συλλέξουν πληροφορίες και στοιχεία και να εμπλουτίσουν την εργασίας τους, για το συγκεκριμένο έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η κ. Κολυνδρίνη αρχικά απαρίθμησε τα έργα που αφορούν στον καταδυτικό τουρισμό και τα οποία έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με απόφαση Περιφερειάρχη, με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 3 εκ. ευρώ και στη συνέχεια αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο καταδυτικό πάρκο της Αλοννήσου και της Αμαλιάπολης, μιας και αυτό ήταν το θέμα της συνέντευξης. Επεσήμανε κατόπιν ερωτήσεων των μαθητών ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη και μοναδική Περιφέρεια στη χώρα με υποβρύχια Μουσεία και από φέτος το καλοκαίρι και εφόσον επιτραπεί λόγω των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία του κορονοϊού ο καταδυτικός τουρισμός, η παγκόσμια κοινότητα των αυτοδυτών και οι λάτρεις των ενάλιων αρχαιοτήτων θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον «Παρθενώνα των ναυαγίων», το κλασσικό ναυάγιο της Περιστέρας στα ανοιχτά της Αλοννήσου μαζί με άλλα έξι συνολικά αρχαία και νεότερα ναυάγια σε Σποράδες και Δυτικό Παγασητικό.

Υπογράμμισε δε ότι η δημιουργία αυτών των μουσείων είναι ένα από τα πιο ρηξικέλευθα και καινοτόμα αποκυήματα μιας εντατικής προσπάθειας που ξεκίνησε ως έμπνευση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας για να πάρει σάρκα και οστά με τη βοήθεια και τη συνδρομή του Υπουργείου πολιτισμού και της αρχαιολογικής υπηρεσίας, «με στόχο να ενδυναμώσουμε το τουριστικό προϊόν του τόπου με μια ειδοποιό διαφορά που να στηρίζεται στην ελκυστικότητα και τη μοναδικότητα».

Οι μαθητές ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη για τις αρκετά χρήσιμες πληροφορίες που τους έδωσε και τη συνέντευξη που τους παραχώρησε, με την κ. Κολυνδρίνη να εύχεται κάθε επιτυχία στην εργασία τους και τους προσκάλεσε για μια κατάδυση μαζί της.

Σχετικά Νέα

Διενέργεια δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων  ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές…

Τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού υποδέχθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη

Δελτία Τύπου

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη…

Με ταχύτατες διαδικασίες η καταγραφή και το ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν από τον Ιανό

Δελτία Τύπου

Στα πλαίσια της ένταξης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων -των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών-…

Παράταση των συμβάσεων των ωφελούμενων κτηνιάτρων ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη

Δελτία Τύπου

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη απέστειλε επιστολή προς τους…

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας στο Βόλο με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο την περίοδο…

Back To Top