skip to Main Content

Συνέντευξη της Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη στην εφημερίδα Θεσσαλία της Κυριακής 23-5-2021

Το Ερωτηματολόγιο του Proust με τη Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά
Καλεσμένη μας σήμερα η Αντιπεριφερειαρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη
Κυρία Αντιπεριφερειαρχη, χαίρομαι που είστε σήμερα μαζί μας. Έχουμε να πούμε πολλά. Να μας πείτε πολλά.

1 Καταγωγή, παιδικά χρόνια, σπουδές…..

Γεννήθηκα στο Βόλο το 1973 και μεγάλωσα στα Άνω Λεχώνια. To 1990 εισήχθην στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για σπουδές στην Κλασική Φιλολογία. Άσκησα το επάγγελμα της φιλόλογου για 20 συναπτά έτη ως ωρομίσθια και ως ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου. Η δια βίου εκπαίδευση αποτελεί για εμένα τρόπο ζωής και ως εκ τούτου ολοκληρώνω αυτό το διάστημα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Περιβάλλον» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

 

2  Η πολιτική πως προέκυψε; Τυχαία, ταλέντο, φιλοδοξία;

Θα έλεγα επιτυχής συνδυασμός πολλών παραμέτρων μαζί με τη σπίθα και την επιθυμία για την ενασχόληση. Ξεκίνησε όταν αρχικά μου προτάθηκε στο  Δήμο Αρτέμιδας και συνεχίζω ενεργά σχεδόν δύο δεκαετίες. Το ταλέντο κρίνεται από τον κόσμο, από την αποδοχή και την καταξίωση που κανείς πετυχαίνει. Σχετικά με τη φιλοδοξία, θα σας επιβεβαιώσω ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι φιλόδοξη, ποτέ όμως μωροφιλόδοξη. Μου αρέσει να εξελίσσομαι και να ανεβαίνω σκαλί-σκαλί, που οδηγεί σε μία ξεχωριστή όμορφη κορυφή , πάντα όμως με σταθερά βήματα, εγκράτεια και μετριοφροσύνη. Δεν αφήνω τίποτε στην τύχη…

 

3 Η πορεία σας έως σήμερα στη δύσκολη αρένα της πολιτικής…. Τελικά είναι τόσο δύσκολη;

Όταν υπηρετείς ένα χώρο που σε εμπνέει και σου δίνει ζωή , αυτομάτως τα δύσκολα μετουσιώνονται σε εύκολα. Σίγουρα ο χώρος είναι σκληρός, για γερά νεύρα, κατ’ εξοχήν ανδροκρατούμενος, αλλά από την ‘άλλη μαγικός και θελκτικός. Η πορεία μου στην πολιτική αποτελεί και θα αποτελεί για εμένα σταθμό ζωής.

 

 

 

4 Εσείς ξεπερνάτε τον εαυτό σας, είστε πανταχού παρούσα…. Και άψογη, μπορώ να πω.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κάνω πραγματικά αυτό που με κάνει χαρούμενη και δημιουργική. Σας ευχαριστώ για το χαρακτηρισμό, αλλά ειλικρινά προσπαθώ να υλοποιώ όλους τους στόχους μου υπηρετώντας τον τόπο μου και χτίζοντας σχέσεις αγάπης με τους συμπολίτες μου και να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Και πιστέψτε με είναι πολύ ήσυχη… Σε κάθε περίπτωση είναι χρέος μου να βρίσκομαι παντού, καθώς αυτός ο νομός είναι το σπίτι μου.

 

5 Και η οικογένεια;

Η οικογένεια αποτελεί για εμένα ένα από τα βασικά συστατικά της διαδρομής μου. Ο χώρος της οικογένειας είναι η εστία που ο καθένας αντλεί δύναμη, είναι το καταφύγιο τόσο για τα δύσκολα όσο και τα εύκολα. Η εξισορρόπηση των πολλαπλών ρόλων, στους οποίους καλείται να ανταπεξέλθει η γυναίκα στη σύγχρονη εποχή είναι μεν δύσκολη, πλην όμως αυτή σε κάνει να νιώθεις ολοκληρωμένη. Μεγάλωσα σε μία υγιή οικογένεια και κατόρθωσα να αποκτήσω τη δική μου αντίστοιχη.

 

6 Ελεύθερος χρόνος; Χόμπι;

Ο ελεύθερος χρόνος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ρόλο της Αντιπεριφερειάρχη, καθώς αν τα διαχωρίσω ενδεχομένως να βρεθώ σε απόλυτη ανισορροπία. Κατά τη διάρκεια δε της θητείας μου, απέκτησα νέα χόμπυ, όπως είναι η πεζοπορία, η υποβρύχια κατάδυση, οι πολεμικές τέχνες, η συμμετοχή σε αγώνες ταχύτητας, το bowling και άλλα. Όπως διαπιστώνετε δε σταματώ και φροντίζω για την περαιτέρω εκπαίδευσή μου.

7 Και style icon το τελευταίο καιρό. Μπράβο….. Τόση θέληση!!!

Δεν μπορώ να πω ότι με χαρακτηρίζει ο όρος Style/Fashion icon. Αυτό που θέλω να περάσω προς τα έξω είναι η πραγματικότητα και η αυθεντικότητα και ότι η εξωτερική μου εμφάνιση είναι σε αρμονία με τον εσωτερικό μου κόσμο. Αγαπώ τον εαυτό μου και ενδεχομένως αρκετοί συνάνθρωποί μας κατά καιρούς να περνούν δύσκολα, αλλά οφείλουν να βρουν τον εαυτό τους και να τον σφυρηλατούν όπως ακριβώς επιθυμούν.

8  Covid-19 ;θα ηρεμήσουμε πότε, κατά τη γνώμη σας; ο Βόλος μας, η Μαγνησία;

Η περίοδος της πανδημίας αναμφίβολα μας έχει επηρεάσει στην καθημερινότητά μας. Προσπαθώ να βλέπω τη θετική πλευρά, όσο δύσκολο κι αν είναι, και να κρατήσω αυτά τα μικρά, αλλά πολύτιμα, πράγματα που ανακαλύψαμε στη ζωή μας αυτό το διάστημα. Θεωρώ με την πορεία του εμβολιασμού θα επανερχόμαστε όλο και περισσότερο στην κανονικότητά μας. Για το λόγο αυτό είναι πολύ κρίσιμο να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατόν το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού.

 

9 Ποιά τα προγράμματα ανασυγκρότησης που ετοιμάζεται;
Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας;

Η πανδημία αναμφισβήτητα προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας σταθήκαμε κοντά στις επιχειρήσεις με στοχευμένες δράσεις, όπως τα προγράμματα «Επενδύω», «Επανεπενδύω» και «Ανάσα» συνολικού ποσού άνω των 150 εκατ. Ευρώ. Παράλληλα, με διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία ενισχύσαμε της δομές της υγείας, που αυτό το διάστημα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και δέχθηκε τρομερή πίεση. Για το επόμενο διάστημα, σύντομα θα αρχίσει το Πρόγραμμα «Ανάσα 2», ενώ έχουν προγραμματιστεί περαιτέρω δράσεις ενίσχυσης του τουρισμού και των νέων τεχνολογιών με σκοπό να επανέλθει η περιοχή μας το συντομότερο δυνατόν στην κανονικότητα της προ πανδημίας εποχής.

 

10 Κλείνοντας, εσείς, μια γυναίκα πετυχημένη, τι συμβουλεύετε στις γυναίκες τη δύσκολη αυτή εποχή;

Είμαι κατηγορηματικά απέναντι στο διαχωρισμό των κοινωνικών ομάδων με βάση τα φύλα. Εναπόκειται στη θέληση, τη δυναμική και τις επιθυμίες του καθενός. Μου δίνετε τη δυνατότητα να δώσω μία κοινή συμβουλή στους άντρες και τις γυναίκες, να προσπαθούν, να πετυχαίνουν τους στόχους τους σαν άλλοι αλχημιστές και όταν τους πετυχαίνουν να αποτελεί αυτή τους η επιτυχία την αρχή για την επίτευξη ενός άλλου στόχου, ενός άλλου στόχου κ.ο.κ.

Σχετικά Νέα

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Τοπία της Μαγνησίας” στο Βόλο (video)

Δελτία Τύπου

Το Τμήμα Τουρισμού-Πολιτισμού Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Β. Σποράδων σε συνεργασία με…

Νέα σύμβαση 500.000 ευρώ για καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ρέματα στον Άγιο Ιωάννη, στο Κεραμίδι και στο Καμάρι του Δήμου Ρήγα…

Βελτίωση αγροτικών δρόμων μήκους 10 χλμ σε Ζαγορά, Πουρί και Μακρυρράχη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Την αγροτική οδοποιία σε Ζαγορά, Πουρί και Μακρυρράχη, σε συνολικό μήκος άνω…

Νέο έργο 1,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην περιοχή του Κισσού

Δελτία Τύπου

Νέο έργο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας την ευρύτερη περιοχή του…

Back To Top