skip to Main Content

Συνέντευξη της Δωροθέας Κολυνδρίνη στην εφημερίδα “Μαγνησία”

Με μακρά πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση η Δωροθέα Κολυνδρίνη, Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων μιλά στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ Σαββατοκύριακο για την πορεία της, τα έργα που έχουν υλοποιηθεί, τους στόχους του επόμενου διαστήματος, ενώ απαντά και στο ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για Βουλευτής στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. 

Συνέντευξη στη Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου *

Έχετε μια μακρά πορεία στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δημοτική σύμβουλος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας για δεύτερη θητεία. Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή τι σας προσέφερε αυτή η πολιτική σας ενασχόληση; Η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται στήριξη:

Πράγματι η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα πεδίο που από την πρώτη στιγμή με συνεπήρε και ανέπτυξα μια σχέση εμπιστοσύνης και αμεσότητας με τους συμπολίτες μου. Η ενασχόληση με τα κοινά δίνει την ευκαιρία να προσφέρεις υπηρεσίες τόσο στους πολίτες όσο και στο σύνολο της κοινωνίας. Ευτύχησα από πολύ νωρίς να μου εμπιστευτούν θέσεις ευθύνης, ξεκινώντας από δημοτική σύμβουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και από το 2010 με την ενασχόλησή μου στην Περιφέρεια εκλέχθηκα αρχικά περιφερειακή σύμβουλος, εν συνεχεία και από το 2014 μέχρι και σήμερα υπηρετώ τη Μαγνησία και τις Σποράδες από τη θέση της Αντιπεριφερειάρχη στο πλευρό του Κώστα Αγοραστού. Επίσης να σημειώσω ότι είχα την τιμή να διατελέσω Πρόεδρος στον ΟΚΑΝΑ και στην Πρόταση Ζωής για αρκετά χρόνια και να υπηρετήσω πολλές άλλες θέσεις συνυφασμένες με την τοπική αυτοδιοίκηση αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες χωρίς να αφήνω το επάγγελμά μου.

Όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την καθημερινή μου τριβή και ενασχόληση απέκτησα πολύτιμη εμπειρία, και γνώσεις που με βοηθούν να συνεχίσω το έργο που έχουμε ξεκινήσει. Αυτό άλλωστε είναι και η μαγεία της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς είναι ένα θεσμός που είναι πιο κοντά στον πολίτη και στην καθημερινότητά του και μου δίνεται η ευκαιρία να προσφέρω ουσιαστικά και εμπράκτως. Η γοητεία, να προσπαθείς διαρκώς, να απαιτείς περισσότερους πόρους, να αξιοποιείς όσο το δυνατόν καλύτερα τους διαθέσιμους πόρους και να κάνεις άριστη διαχείριση σχετικά με τις υπάρχουσες ανάγκες, με απώτερο σκοπό να ικανοποιείς όλο και περισσότερους συμπολίτες σου και να βλέπεις τον τόπο σου να εξελίσσεται κάνει την τοπική αυτοδιοίκηση μοναδική. Σε κάθε περίπτωση, η καθημερινή επαφή με τους πολίτες και η επιθυμία μου να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους είναι κάτι που με δυναμώνει και μου δίνει την ώθηση να συνεχίσω να προσφέρω. Είναι όμως βέβαιο ότι η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται υποστήριξη και ενίσχυση από το κεντρικό κράτος με επιπλέον αρμοδιότητες και περισσότερες πόρους για να φτάνει η συμβολή και η βοήθεια μέχρι και τον πιο απομακρυσμένο συνάνθρωπό μας.

Αυτή η 20ετής μέχρι τώρα πορεία μου σε θέσεις ευθύνης, η συνεργασία μου με πολυσχιδείς προσωπικότητες, η εμπιστοσύνη και η αμοιβαιότητα που έχει χτιστεί με τον Κώστα Αγοραστό, η δυνατότητα σχεδιασμών, προσφοράς, υλοποίησης, ολοκλήρωσης, όλα αυτά κάνουν την τοπική αυτοδιοίκηση και την πορεία μου σε αυτή ΜΟΝΑΔΙΚΗ.

 

Από τη θέση σας γνωρίζετε όλα τα προβλήματα του νομού και της χερσαίας και της νησιωτικής Μαγνησίας αλλά και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Τι χρειάζεται ο νομός για να βρεθεί στο επίκεντρο της ανάπτυξης;

Έχουμε την ευλογία να ζούμε σε ένα τόπο πραγματικά προικισμένο και μοναδικό, που συνδυάζει αρμονικά το βουνό, τη θάλασσα, τον κάμπο, τις αστικές περιοχές, σε συνδυασμό με τα τρία μαγευτικά νησιά των Σποράδων. Από την αρχή της θητείας μας ως περιφερειακή αρχή στοχεύουμε κατ΄ αρχάς στην ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών, τους οδικούς άξονες, τα λιμάνια, τα δίκτυα αποχέτευσης και ύδρευσης, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα κέντρα πολιτισμού, τα σχολεία, τα κλειστά γυμναστήρια, τα γήπεδα ποδοσφαίρου κ.α. έργα ουσίας που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, διασφαλίζουν τις μετακινήσεις και εκσυγχρονίζουν τις δομές. Παράλληλα με στοχευμένες δράσεις ενισχύουμε τον τουρισμό και την προβολή της Μαγνησίας και των Σποράδων, με παρεμβάσεις σε πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία της Μαγνησίας και των Σποράδων, προστατεύοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά, ενώ να σας θυμίσω και τη λειτουργία του πρώτου υποβρύχιου στη χώρα μας που λειτουργεί από το 2020 στην Αλόννησο. Συνολικά τα τελευταία χρόνια έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται πάνω από 600 έργα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Μαγνησία και τις Σποράδες με προϋπολογισμό κοντά στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Και δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η χώρα εξήλθε από μία σχεδόν 10ετή οικονομική κρίση με μεγάλες θυσίες και υπομονή, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια βιώνουμε την περίοδο της πανδημίας και προσφάτως δυστυχώς έχει ξεκινήσει κοντά μας ένα πόλεμος, για τον οποίο δεν γνωρίζουμε πότε και με ποιον τρόπο θα λήξει. Όλα αυτές οι αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες δεν μας πτόησαν, αλλά αντιθέτως μας πείσμωσαν να συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους πολίτες και στον τόπο μας. Με συνέπεια συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε νέα έργα που θα δώσουν επιπλέον ανάπτυξη στην περιοχή μας, όπως η ηλεκτροκίνηση Βόλου-Λάρισας, το ποδηλατοδρόμιο, το Χιονοδρομικό Κέντρο, τους ποδηλατοδρόμους, το διαδραστικό μουσείο, τα τρία υποβρύχια μουσεία στον Παγασητικό Κόλπο και πολλά άλλα.

 

Αυτές τις ημέρες διεξάγεται το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Τι σηματοδοτεί; Ποιες βάσεις μπορεί να βάλει για τη ΝΔ του επόμενου διαστήματος;

Τα συνέδρια των κομμάτων είναι χρήσιμα να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να επανακαθορίζει το κόμμα και τα στελέχη του το ρόλο μέσα στην κοινωνία και να χαράσσει τις πολιτικές και τις προτεραιότητες του μέλλοντος. Όπως επιβάλλει η δημοκρατία, μέσα από συζήτηση και σύνθεση οφείλει η Νέα Δημοκρατία να αφουγκραστεί τις ανάγκες της κοινωνίας, να αξιολογήσει το παρόν και να διορθώσει τυχόν σφάλματα ή παραλείψεις. Το συνέδριο αυτό βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία στη διακυβέρνηση της  χώρας εδώ και σχεδόν μία τριετία, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρωτοφανή για την κοινωνία μας φαινόμενα όπως λόγου χάρη την πανδημία, το μεταναστευτικό, την οικονομική και ενεργειακή κρίση, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και προσφάτως ένα πόλεμο στην ανατολική Ευρώπη που επηρεάζει όλη την υφήλιο. Με οδηγό όμως το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου «Δίπλα σε κάθε πολίτη», η Νέα Δημοκρατία οφείλει να επαναξιολογήσει τις κοινωνικές αρχές και το συνέδριο να αποτελέσει εφαλτήριο για να αναδειχθεί το κοινωνικό πρόσωπο του κόμματος. Μέσα από το κυβερνητικό έργο το προσεχές διάστημα έμπρακτα και, προπαντός, άμεσα να σταθεί πραγματικά δίπλα στις ασθενείς τάξεις της κοινωνίας και τόσο με οριζόντια αλλά και με εξειδικευμένα μέτρα να προσπαθήσει να απαλύνει τον πόνο και να συμπαρασταθεί στους πληττόμενους συμπολίτες μας.

 

Η θέση της Αντιπεριφερειάρχη σας ταιριάζει και δείχνετε να την απολαμβάνετε. Ωστόσο, το όνομά σας ακούγεται για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Τελικά, θα είστε υποψήφια Βουλευτής με τη ΝΔ; Πιστεύετε πως ήρθε η ώρα για αλλαγή στην πολιτική σας πορεία;

Είναι αλήθεια ότι ως Αντιπεριφερειάρχης όλα αυτά τα χρόνια έχω αποκτήσει μία σχέση εμπιστοσύνης, αμεσότητας και ειλικρίνειας με τους κατοίκους της Μαγνησίας και των Σποράδων. Από τη θέση αυτή θέλω να πιστεύω ότι έχω συμβάλλει και συνεχίζω και εγώ από την πλευρά μου, με έργα και όχι με λόγια, να πάει ο τόπος μας πολλά βήματα μπροστά. Βρίσκομαι σε επαφή με την κοινωνία, συνομιλώ καθημερινά και αφουγκράζομαι τις επιθυμίες και τα προβλήματα των πολιτών. Με τη δύναμη που μου δίνουν και την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν μου δίνουν την ώθηση να συνεχίσω να προσφέρω από όποιο μετερίζι ταχθώ. Σήμερα βρίσκομαι στη τιμητική και πολύ σπουδαία θέση της Αντιπεριφερειάρχη και αργότερα ενδεχομένως από μία άλλη θέση, αν και εφόσον με εμπιστευτούν οι πολίτες. Επειδή τιμώ και βασίζομαι στη σχέση που έχω χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με όλους εσάς να είστε βέβαιοι ότι την όποια απόφαση μου για αλλαγή στην πολιτική μου πορεία, πρωτίστως θα την πληροφορηθούν οι συμπολίτες μου της Μαγνησίας και των Σποράδων. Δεν έχω αποκρύψει ποτέ και τίποτα, με τίμημα συχνά, ωστόσο δεν προτρέχω, ούτε βιάζομαι τόσο να μιλώ όσο και να πράττω. Όλα εν καιρώ…

 

* Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΜΑΓΝΗΣΙΑ” το Σάββατο 7 Μαϊου 2022.

Σχετικά Νέα

Συνεχίζεται η συγκέντρωση εμφιαλωμένων νερών, ξηράς τροφής και ειδών καθαριότητας για πλημμυροπαθείς

Δελτία Τύπου

Συνεχίζεται στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα  η συγκέντρωση βοήθειας…

Συνέντευξη της Δωροθέας Κολυνδρίνη στο “gegonota.news” – “Θέλω να σπάσει το τζάμι της καχυποψίας”

Δελτία Τύπου

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη μιλάει για πρώτη φορά για την Εισαγγελική ερεύνα του…

Συνεχίζεται η συγκέντρωση βοήθειας – Είδη καθαριότητας και ξηρά τροφή οι κύριες ανάγκες

Δελτία Τύπου

Στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (επί των οδών Θεοφράστου…

Back To Top