skip to Main Content

Συνεργασία με τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχε η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη

Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, επισκέφθηκαν στο γραφείο της στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας ο Δ/ντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σαβελίδης και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Φασουράκη, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι κατευθυντήριοι άξονες συνεργασίας, σε θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τέχνης και Ανθρωπισμού.

Προσδιορίστηκαν οι άξονες της ακόμη μεγαλύτερης ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού χαρακτήρα των Σχολείων της Μαγνησίας μέσω της υποβοήθησης και της διάθεσης εκπαιδευτικών οδηγιών σε όλους τους μαθητές των εκπαιδευτικών αποστολών Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Συναφή με τον προηγούμενο άξονα συνεργασίας, αποτελεί και ο άξονας της ανάπτυξης του μαθητικού τουρισμού στην πόλη μας, πράγμα το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί με συντονισμένες προσπάθειες εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και τουριστικών φορέων της πόλης με το συντονισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας.  Το ίδιο ισχύει και αναφορικά με την ανάπτυξη του Αθλητισμού στη Μαγνησία μέσω στοχευμένων εκπαιδευτικών δράσεων με κορύφωση την πραγματοποίηση αθλητικού πανοράματος κυρίως την εβδομάδα της επίσημης Ημέρας Αθλητισμού, κατά την οποία όλοι οι μαθητές της Μαγνησίας θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν  για αθλήματα και να γνωρίσουν αθλητικούς φορείς και σωματεία της περιοχής σε ένα αθλητικό πανόραμα πιθανότατα στην περιοχή του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου και της παραλίας, πράγμα το οποίο μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε χρονιά. Επίσης την υποστήριξη Καλλιτεχνικών δράσεων σε όλους τους τομείς των Καλών Τεχνών (Μουσική, Θέατρο, Ζωγραφική κ.λπ.) για όλους τους μαθητές της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας καθώς και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών των αντίστοιχων κλάδων για δημιουργία θεατρικών εκδηλώσεων, εκθέσεων έργων τέχνης κ.λπ. μέσα από διασχολικές συνεργασίες εκπαιδευτικών και μαθητών.

Παράλληλα συζήτησα την, σε συνεργασία με τους Δήμους Μαγνησίας αλλά και τις Πανεπιστημιακές Σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανάπτυξη πολιτιστικών διαδρομών και πυρήνων ιδιαίτερου ιστορικού, αρχαιολογικού, περιβαλλοντικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, οι οποίες θα μπορούν να αποτελέσουν βασικούς εκπαιδευτικούς προορισμούς τόσο για τους μαθητές της χώρας μας όσο και για τους Ευρωπαίους μαθητές και όχι μόνο.

Αποφασίστηκε η ανάδειξη του σπουδαίου έργου το οποίο επιτελείται στα Επαγγελματικά Λύκεια της Μαγνησίας με την ανάπτυξη εκθέσεων των έργων των μαθητών ΕΠΑ.Λ και Εργαστηριακών Κέντρων  στο Βόλο και στον Αλμυρό.

Τέλος, ζητήθηκε από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η παύση της διαδικασίας αναζήτησης νέου κτηρίου για τη στέγαση  των γραφείων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας και η αποδέσμευση των σχετικών χρημάτων, αφού το κτήριο «Άνθιμος Γαζής», το οποίο βρίσκεται στο Συγκρότημα του Μουρτζούκου,  καλύπτει πλήρως τις ανάγκες διοίκησης, αποτελεί χώρο εργασίας με σύγχρονα εργονομικά χαρακτηριστικά, βρίσκεται στο γεωγραφικό κέντρο του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου και της Μαγνησίας γενικότερα και είναι ευχερής η προσπέλαση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων σε αυτό, εκφράζοντας το σύνολο των εκπαιδευτικών που εδράζονται στο κτίριο.

Η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, κ. Κολυνδρίνη, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πάντοτε υπήρχε αγαστή συνεργασία και τόνισε ότι συζητήθηκαν συγκεκριμένοι άξονες συνεργασίας που περιλαμβάνουν σημαντικές καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, οι οποίες θα συζητηθούν λεπτομερώς στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σχετικά Νέα

Συνεχίζεται η συγκέντρωση εμφιαλωμένων νερών, ξηράς τροφής και ειδών καθαριότητας για πλημμυροπαθείς

Δελτία Τύπου

Συνεχίζεται στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα  η συγκέντρωση βοήθειας…

Συνέντευξη της Δωροθέας Κολυνδρίνη στο “gegonota.news” – “Θέλω να σπάσει το τζάμι της καχυποψίας”

Δελτία Τύπου

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη μιλάει για πρώτη φορά για την Εισαγγελική ερεύνα του…

Συνεχίζεται η συγκέντρωση βοήθειας – Είδη καθαριότητας και ξηρά τροφή οι κύριες ανάγκες

Δελτία Τύπου

Στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (επί των οδών Θεοφράστου…

Back To Top