skip to Main Content

Συνεργασία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας με την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου

Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισκέφθηκαν στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Κοινοτικού Κέντρου Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών κ. Ραχήλ-Σιρλέτ Βαρούχ Παπανδριανού, ο Δ/ντής του Πνευματικού Κέντρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών κ. Σάκης Νεγρίν και το μέλος του Δ.Σ. της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Βίκτωρ Σακής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επαφών που έχει ξεκινήσει το Κοινοτικό Κέντρο με φορείς, προκειμένου να αποτυπωθεί η συνεργασία των φορέων της χώρας μας με τις κατά τόπους Ισραηλιτικές Κοινότητες.

Σε αυτό το πλαίσιο η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη κατά την τοποθέτησή της, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε, σε όλα όσα η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου πραγματοποιεί, όπως είναι η συνδιοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων, η έκδοση λευκώματος για το ολοκαύτωμα, η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε διεθνείς εκθέσεις στο Ισραήλ, η οργάνωση φιλοξενιών ισραηλινών δημοσιογράφων, κ.λ.π.

Η εκπρόσωπος της επιτροπής Κοινοτικού Κέντρου κ. Βαρούχ-Παπανδριανού ευχαρίστησε θερμά την κ. Κολυνδρίνη, τόσο για την θερμή υποδοχή, όσο και για τις πολλές δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με την τοπική Ισραηλιτική Κοινότητα.

Ενδεικτικά σημεία της τοποθέτησης της κ. Κολυνδρίνη:

«Στον τομέα των πολιτιστικών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, συνδιοργανώνουν επετειακές εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε έτος και περιλαμβάνουν κατάθεση στεφάνων, ομιλίες, παρουσιάσεις, εκδόσεις εντύπων κλπ δράσεις απόδοσης φόρου τιμής στους μάρτυρες, ήρωες του Ολοκαυτώματος.

Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε προχωρήσει στην έκδοση λευκώματος,  στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων για μαθητές Α-Β Λυκείου σε συνεργασία με την Ισραηλίτικη Κοινότητα Βόλου, τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών με τίτλο «Η αφήγηση του Ολοκαυτώματος μέσα από την τέχνη και την τοπική ιστορία».

Ακολουθώντας αυτό το μοτίβο ως Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου προβήκαμε το 2021 στην έκδοση του πονήματος Σύγχρονη Εκπαίδευση & Ολοκαύτωμα «Για να μη χαθεί ο άνθρωπος», ένα έργο για την εκπαιδευτική κοινότητα, το θέμα της διδασκαλίας και της παρουσίασης του Ολοκαυτώματος στο σχολικό περιβάλλον. Προσφάτως προμηθευτήκαμε 900 τεμάχια της έκδοσης αυτής, προβήκαμε στην δωρεάν παραχώρηση 400 και 500 τεμαχίων προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, αντίστοιχα, για τις ανάγκες των σχολικών βιβλιοθηκών και την εκπλήρωση των σκοπών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Παράλληλα, στον τομέα του τουρισμού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ανεπτυγμένη δράση στο Ισραήλ, συμμετέχοντας σε εκθέσεις στο Τελ Αβίβ για την σφυρηλάτηση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών.

Έχουμε οργανώσει φιλοξενίες Ισραηλινών δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στη Μαγνησία, οργανώσαμε παρουσιάσεις των τουριστικών πόρων και προορισμών της Μαγνησίας στο Ισραήλ. Οι δράσεις σύμφωνα με καταγεγραμμένα στοιχεία αποδίδουν καρπούς, καθώς ο αριθμός των Ισραηλινών που επιλέγουν τον νομό Μαγνησίας για τις διακοπές τους διαρκώς αυξάνεται, ενώ στις 13/6/2022 θα υποδεχτούμε εκ νέου στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου πτήσεις της TUS AIR η οποία θα συνδέσει το Βόλο με το Τελ Αβίβ».

Σχετικά Νέα

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Συνεχίζονται τα έργα ουσίας και ανάπτυξης στην Αλόννησο – Αναλυτικά τα έργα

Δελτία Τύπου

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς τα έργα υποδομών και ανάπτυξης στην Αλόννησο από…

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί τη συνέχιση λειτουργίας δομών ψυχικής υγείας & προγραμμάτων κατά των εξαρτήσεων

Δελτία Τύπου

Τη συνέχιση τη λειτουργίας δομών ψυχικής υγείας  και προγραμμάτων κατά των εξαρτήσεων…

Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων σε Γαμβέτα και Ερμού με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Τέσσερα νέα συστήματα  υπόγειων κάδων απορριμμάτων  εγκαθίστανται  στο κέντρο του Βόλου.  Ο…

Νέα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές της Σκιάθου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  έργο για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών της…

Back To Top