skip to Main Content

«Το έργο μας στη Ζαγορά και όλες τις δημοτικές ενότητες εγγύηση για τον άνθρωπο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Θέλουμε ισχυρή εντολή πρώτης Κυριακής ώστε να διεκδικήσουμε, να αξιοποιήσουμε πόρους και να συνεργαστούμε για να πάμε τη Θεσσαλία ψηλότερα » ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην ομιλία του στη Ζαγορά. Ο κ. Αγοραστός στο διάλογο που ανέπτυξε με φορείς και κατοίκους της περιοχής, στο πλαίσιο της συλλογικής ηγεσίας, δεσμεύτηκε για την υλοποίηση νέων σημαντικών έργων που αφορούν τη Ζαγορά και γενικότερα το Ανατολικό Πήλιο. Έργα, όπως είναι η αποκατάσταση και συντήρηση του ιστορικού Σχολείου του Ρήγα Φεραίου, η αποκατάσταση της σκεπής της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας στον Κισσό, η κατασκευή κλειστών δικτύων άρδευσης σε Μακρυράχη και Πουρί, έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, η αντικατάσταση των λιφτ στο Χιονοδρομικό και ο βιολογικός καθαρισμός.

«Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας λέμε λίγα και κάνουμε πολλά. Έχουμε μια μεγάλη πορεία και ήμασταν παρόντες με έργα και όχι με λόγια στις πιο δύσκολες στιγμές. Δώσαμε μάχες και φέραμε αποτελέσματα γιατί όσοι ζουν στα ορεινά και στα χωριά, έχουν δικαίωμα στη ζωή και στην παραγωγή Είχαμε όμως και συνεργασίες, όπως με τη Δημοτική αρχή και άλλους φορείς. Με σύνθημα αξία στον πολίτη δρομολογούμε και νέα σημαντικά έργα. Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στην μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια που έκανε η Περιφέρεια για να αποκαταστήσει το οδικό δίκτυο από τις πρωτοφανείς θεομηνίες του 2018 και ήδη έχουν δημοπρατηθεί έργα 25 εκατ. ευρώ. «Ήμασταν παρόντες με πράξεις και κρατήσαμε με κάθε κόστος τους δρόμους ανοιχτούς για να μετακινούνται οι πολίτες και να διακινούνται τα προϊόντα της περιοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας σχεδίασε και υλοποιεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 37 εκατ. ευρώ που δημιουργούν θέσεις εργασίας και τονώνουν την τοπική οικονομία: το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγοράς, η αποκατάσταση τοξωτού γεφυριού στη Τσαγκαράδα, η μελέτη για την παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, η μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Ζαγοράς, οι μελέτες για την υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ της ολοκλήρωσης του λιμένα Αγ. Ιωάννη Πηλίου και Χορευτού, τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου στα τμήματα Καράβωμα-Πουρί, Ζαγορά- Χορευτό, Μακρυράχη-Ανήλιο, Ανήλιο-Τσαγκαράδα, κάθετοι άξονες Ζαγοράς-Μουρεσίου και παρεμβάσεις στα τμήματα Χάνια-Καράβωμα-Ζαγορά-Πουρί-Χορευτό-Μακρυράχη-Κισσός και Κισσός-Μούρεσι-Τσαγκαράδα-Μυλοπόταμος-Ξουρίχτι-Χορεύτρα-Μηλιές, η κατασκευή δεξαμενής και του δικτύου μεταφοράς νερού στη θέση Δρακοσπηλιά, η μετασκευή του πρώην δημοτικού σχολείου σε χώρο μνήμης Δ.Γ. Κασλά,η αποκατάσταση της στέγης του ολοήμερου δημοτικού σχολείου του Δήμου Μουρεσίου, ο δρόμος Χάνια – Κισσός, η αποκατάσταση του δρόμου στο Ξουρίχτι, η είσοδος Ζαγοράς, η μελέτη για την αποκατάσταση των δρόμων Καράβωμα – Ζαγορά και Καράβωμα – Ξουρίχτι, ο καθαρισμός ρεμάτων, προγράμματα ενίσχυσης για τουριστικές επιχειρήσεις, αποχιονισμός, πολιτιστικές και αθλητικές συνδιοργανώνεις κ.α. Έχουν υλοποιηθεί ήδη τοιχία αντιστήριξης στις θέσεις Χορευτό, Πουρί, Χάνια-Κισσός, Ξουρίχτι, Καράβωμα και άμεσα επιπρόσθετα τοιχία στις θέσεις Χάνια-Καράβωμα, Χάνια-Κισσός, Ανήλιο, Μακρυράχη, Χορευτό, Μούρεσι, Ξουρίχτι. Τέλος πραγματοποιούνται εργασίες διαγράμμισης στο τμήμα Πουρί-Χορεύτρα, τοποθετούνται στηθαία και γίνεται κοπή χόρτων ενώ δημοπρατείται ο δρόμος σύνδεσης Κεραμίδι -Ρακοπόταμος .

Σχετικά Νέα

Συνεχίζεται η συγκέντρωση εμφιαλωμένων νερών, ξηράς τροφής και ειδών καθαριότητας για πλημμυροπαθείς

Δελτία Τύπου

Συνεχίζεται στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα  η συγκέντρωση βοήθειας…

Συνέντευξη της Δωροθέας Κολυνδρίνη στο “gegonota.news” – “Θέλω να σπάσει το τζάμι της καχυποψίας”

Δελτία Τύπου

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη μιλάει για πρώτη φορά για την Εισαγγελική ερεύνα του…

Συνεχίζεται η συγκέντρωση βοήθειας – Είδη καθαριότητας και ξηρά τροφή οι κύριες ανάγκες

Δελτία Τύπου

Στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (επί των οδών Θεοφράστου…

Back To Top