skip to Main Content

Υπογραφή συμβάσεων για νέα έργα στη Μαγνησία

04.03.20

Μαγνησία

Συμβάσεις έργων που θα υλοποιηθούν στην χερσαία και νησιωτική Μαγνησία υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την οριοθέτηση-διευθέτηση χειμάρρων στη Σκιάθο, για την επισκευή και συντήρηση της γέφυρας Σαλαμπριά στη Σούρπη με 250.000 ευρώ, για τη μελέτη του βιολογικού καθαρισμού στην Αλόννησο 180.000 ευρώ, για τη συντήρηση του κτιρίου «Καπνάκι» με 14.000 ευρώ, όπως επίσης και για τη συμπληρωματική σύμβαση για το Κλειστό γυμναστήριο Αλοννήσου με 18.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στα αντιπλημμυρικά έργα της Σκιάθου, ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι τα χρήματα εξασφαλίστηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. «Με το έργο θωρακίζουμε αντιπλημμυρικά το νησί, είναι έργο με το οποίο θα καθαρίσουμε τα ρέματα στις Κουκουναριές, στον Τρούλο, στην Αγ. Παρασκευή και στις Αχλαδιές. Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα πέσει χρήμα στην πραγματική οικονομία» δήλωσε ο κ. Αγοραστός. Επισήμανε ότι το έργο γίνεται με την υπόσχεση των κατοίκων του νησιού ότι θα βοηθήσουν τα έργα. «Ήταν το Skiathos deal που κάναμε» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη γέφυρα του ρέματος Σαλαμπριά, την οποία διασχίζουν καθημερινά δεκάδες πολίτες με κίνδυνο κατάρρευσης. «Εντάξαμε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και θωρακίζουμε τη γέφυρα ενώ ταυτόχρονα κάνουμε και αντιπλημμυρική θωράκιση στην περιοχή».

Το τρίτο έργο αφορά την Αλόννησο. «Φτάσαμε να είναι η Αλόννησος το νησί με τα περισσότερα έργα», είπε ο κ. Αγοραστός απευθυνόμενος στον δήμαρχο του νησιού Πέτρο Βαφίνη, τον οποίο ευχαρίστησε για τη συνεργασία. Όπως είπε, σε διάστημα 4 μηνών θα είναι έτοιμη η μελέτη για τον βιολογικό καθαρισμό στο Πατητήρι και Βότση. «Καταφέραμε να ενώσουμε το Πατητήρι και το Βότση και ήταν μια μεγάλη πρώτη νίκη στη διαδικασία. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και θέλουμε να προχωρήσουμε άμεσα στην αδειοδότηση των περιβαλλοντικών όρων», δήλωσε ενώ πρόσθεσε πως υπογράφηκε και συμπληρωματική σύμβαση για το Κλειστό Γυμναστήριο Αλοννήσου.
Θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα κλειστά γυμναστήρια στη χώρα με χώρους για μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, τένις, βάρη που θα μπορεί να φιλοξενεί αθλητικές εκδηλώσεις.

Ξεκινούν οι καταδύσεις στο ναυάγιο της Περιστέρας
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμα στο ναυάγιο της Περιστέρας όπου στις 2 Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι καταδύσεις. «Έχουμε κάνει συμφωνία με τον ΣΕΤΕ και σύντομα θα υπογράψουμε το marketing plan των υποβρυχίων μουσείων. Πάμε με οργανωμένη διαδικασία ενώ έχουμε προϋπολογισμό περίπου 300.000 ευρώ για την προώθηση του marketing plan μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Είναι έργο σημαία για τη Θεσσαλία» είπε χαρακτηριστικά.

Η τέταρτη σύμβαση αφορά τη συντήρηση στο κτίριο «Καπνάκι» όπου στεγάζεται η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας. «Κάνουμε οικονομία στο κράτος με ένα δικό μας κτίριο και δεν νοικιάζει η Πρωτοβάθμια» σημείωσε.
Επιπρόσθετα, ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι για το Νότιο Πήλιο και τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου έχουν ενταχθεί έργα αποκατάστασης 5 εκ. ευρώ για τις ζημιές από τις πρόσφατες θεομηνίες. Σε εξέλιξη βρίσκεται, όπως είπε, και ένα πρωτόγνωρο σε ύψος πρόγραμμα για το Πήλιο με έργα 25 εκ. ευρώ.

Σχετικά Νέα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών-Πεζοπορίας (WTN) στη Σκιάθο

Σποράδες

Με πρωταρχικό στόχο την ενδυνάμωση του εισερχόμενου τουρισμού και την ενίσχυση των…

Σε εξέλιξη τα έργα οδικής ασφάλειας στο τμήμα Ανήλιο -Τσαγκαράδα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας…

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη για την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer 2022

Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ 2022 Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ με το μήνυμα…

Ανάπλαση εισόδων του Αλμυρού με χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

Δελτία Τύπου

Αλλάζει όψη η είσοδος του Αλμυρού και κοινόχρηστοι χώροι της πόλης, με…

Το Σχολείο του Ρήγα Φεραίου στη Ζαγορά διασώζει και αναδεικνύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Tο ιστορικό Ελληνομουσείο Ζαγοράς, το σχολείο όπου φοίτησε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος…

Back To Top