skip to Main Content

Χαιρετισμός της Δωροθέας Κολυνδρίνη στην ενημερωτική ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη συμμετείχε σήμερα στην ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε από τον  Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και την Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας με θέμα: «Οι τάσεις στο λιανικό εμπόριο»  που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του ξενοδοχείου Valis Resort Hotel (Αγριά Βόλου).

Στο χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων επισήμανε τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας με ποικίλα χρηματοδοτικά εργαλεία προς τους εμπόρους και του επιχειρηματίες κατά την προηγούμενη περίοδο της πανδημίας εκθέτοντας με στοιχεία τις δράσεις που υλοποιήθηκαν και εξακολουθούν να υλοποιούνται.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός:

«Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι,

Μετά από μία πολυετή οικονομική κρίση για τη χώρα μας που δοκιμαστήκαμε όλοι πολύ σκληρά η οικονομία της χώρας μας δέχθηκε ακόμη δύο σοβαρά πλήγματα, αυτή τη φορά με οικουμενικές προεκτάσεις. Αρχικά με την πανδημία και τα καίρια πλήγματα που αυτή επέφερε σε όλους τους τομείς της ζωής μας και εν συνεχεία με τον πόλεμο στην ανατολική Ευρώπη και την ενεργειακή κρίση,

 Το γνωρίζετε όλοι πολύ καλά ότι λόγω αυτών των φαινομένων, οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να επιβιώσουν σε πρωτόγνωρες ιστορικά συνθήκες.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στις επιχειρήσεις με πρόγραμμα και αποφασιστικότητα και ανέλαβε άμεσα σημαντική δράση προκειμένου να στηρίξει εμπράκτως τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, τόσο τις υφιστάμενες όσο και τις νέες που ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια.

Στηρίξαμε την επιχειρηματικότητα με ενεργητικές πολιτικές και σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού 713,7 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, που οδήγησαν σε επενδύσεις άνω του 1,5 δις ευρώ στη Θεσσαλία.

-Από τα δύο Προγράμματα ΑΝΑΣΑ και ΑΝΑΣΑ ΙΙ, συνολικού προϋπολογισμού 53,5 εκατ. ευρώ ενισχύονται συνολικά 7.978 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη Θεσσαλία που επλήγησαν από την πανδημία, με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης κεφαλαίου κίνησης

-Από τα δύο προγράμματα ΕΠΕΝΔΥΩ και ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΩ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ενισχύονται συνολικά 583 επιχειρήσεις με 77,4 εκατ. ευρώ για επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 124,6 εκατ. ευρώ.

Και επιπλέον:

-53,6 εκατ. ευρώ για νέα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο των 4 προγραμμάτων Leader στη Θεσσαλία
-47 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση εργαζομένων επιχειρήσεων σε αναστολή λειτουργίας λόγω της πανδημίας
-17,7 εκατ. ευρώ για ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων
-10 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙ
– κοινωνική επιχειρηματικότητα, αυτοαπασχόληση για ανέργους, αναδιάρθρωση επιχειρήσεων και αναβάθμιση δεξιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού, ενίσχυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για ερευνητικά προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων κ.α.

Από τον Αναπτυξιακό Νόμο στη Θεσσαλία ενισχύονται συνολικά 617 επιχειρήσεις με 250,6 εκατ. ευρώ για επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 629,9 εκατ. ευρώ.

Για την ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, 177,5 εκατ. ευρώ με τη χρηματοδοτική στήριξη του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας :

-65 εκατ. ευρώ για επενδύσεις που βελτιώνουν συνολικές επιδόσεις ενεργητικού (Σχέδια Βελτίωσης)

-34,3 εκατ. ευρώ για ενισχύσεις εκκίνησης επιχείρησης για νέους γεωργούς (1820 δικαιούχοι)

-57,5 εκατ. για την καινούργιο πρόγραμμα Νέοι Γεωργοί (1560 δικαιούχοι με ενίσχυση έως 40.000 ευρώ νεοεισερχόμενο αγρότη)

-8,2 εκατ. ευρώ για επενδύσεις κάτω των 600.000 ευρώ στη μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων.
-5,2 εκατ. ευρώ για ενισχύσεις εκκίνησης επιχείρησης για μη γεωργικές δραστηριότητες σε αγροτικές περιοχές και
-7,3 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη μικρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων (520 δικαιούχοι που ενισχύονται ο καθένας με 14.000 ευρώ)

Εμπράκτως, συνεπώς, και όχι με λόγια βρήκαμε τον τρόπο να είμαστε παρόντες σε μία περίοδο, ας μου επιτραπεί ο όρος «πολυκρίσεων» με όλες μας τις δυνάμεις, με στρατηγικές κινήσεις και αποφασιστικό σχεδιασμό. Βρισκόμαστε σε διαρκή εκπόνηση και διαμόρφωση νέων προγραμμάτων ενισχύσεων της ραχοκοκκαλιάς της ελληνικής κοινωνίας με όσα χρηματοδοτικά εργαλεία έχουμε στη διάθεσή μας και προσπαθούμε διαρκώς να βρισκόμαστε δίπλα στον δοκιμαζόμενο επιχειρηματία, επαγγελματία και εργαζόμενο Θεσσαλό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε όλοι μας.

Εύχομαι από καρδιάς καλή χρονιά σε όλους, υγεία, ευτυχία και ανάπτυξη και όλοι μαζί ενωμένοι να πετύχουμε τους στόχους που θέσει για τη νέα χρονιά.»

Σχετικά Νέα

Το Σχολείο του Ρήγα Φεραίου στη Ζαγορά διασώζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Εντάσσεται στο “Αντώνης Τρίτσης”

Δελτία Τύπου

Μία προγραμματική σύμβαση που θα οδηγήσει στην ανακατασκευή του Σχολείου του Ρήγα…

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Συντήρηση πεζοπορικών διαδρομών συνολικού μήκους 70 χλμ στην Αλόννησο

Δελτία Τύπου

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργο για τη συντήρηση και σήμανση πεζοπορικών…

Νέα πεζοδρόμια στη Σκιάθο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων στο οδικό δίκτυο…

Ανακατασκευή καλντεριμιού στο Βότση της Αλοννήσου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Το παραδοσιακό καλντερίμι στο Βότση της Αλοννήσου ανακατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο…

Μελέτη για την ανάδειξη των πλατειών σε Μούρεσι και Κισσό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση  μελέτης που οδηγεί σε έργο αναβάθμισης των…

Back To Top