skip to Main Content

Χαιρετισμός της Δωροθέας Κολυνδρίνη στην εκδήλωση παρουσίασης του Εκπαιδευτικού πακέτου «Πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό; – Η Ναυτική παράδοση της Ελλάδος»

Χαιρετισμός της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων στην εκδήλωση παρουσίασης του Εκπαιδευτικού πακέτου «Πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό; – Η Ναυτική παράδοση της Ελλάδος». Το εκπαιδευτικό αυτό πακέτο έχει εγκριθεί από τον Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και είναι πλέον διαθέσιμο προς χρήση από την εκπαιδευτική κοινότητα. Για την υλοποίησή του εργάστηκαν εθελοντικά, επί μια τριετία, 80 εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας, ενώ η όλη δράση χρηματοδοτήθηκε και τέλεσε υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», ήλθε στον Βόλο προκειμένου να παραστεί στην παρουσίαση του Εκπαιδευτικού πακέτου «Πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό; – Η Ναυτική παράδοση της Ελλάδος», που τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» και έχει εγκριθεί, από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ως εκπαιδευτικό υλικό στις καινοτόμες θεματικές των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων». Την εκδήλωση οργάνωσε ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», δια της «Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας»
Αναλυτικά ο χαιρετισμός:
“Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση για την αποψινή εκδήλωση παρουσίασης ενός σπουδαίου εκπαιδευτικού και ιστορικού έργου «Που πάς καραβάκι με τέτοιον καιρό;».
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους πρωτεργάτες αυτού του πολυσχιδούς έργου που εξιστορεί την ελληνική ναυτική παράδοση και απευθύνεται στις τάξεις Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου λαμβάνοντας υπόψη τα αντίστοιχα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών. Είναι σαφές ότι έλειπε ένα τέτοιο έργο από το σχολικό πρόγραμμα των παιδιών μας και δεν είναι τυχαίο ότι εκπονήθηκε υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021. Η χώρα μας, άλλωστε, έχει ταυτιστεί με τη θάλασσα και τους ανθρώπους της από το βάθος των αιώνων έως και σήμερα. Είναι άκρως σημαντικό στα πλαίσια της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση να εκπονούνται έργα, που όχι μόνο εμπλουτίζουν τις σχολικές βιβλιοθήκες αλλά αναδεικνύουν πτυχές της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης.
Δίδεται η δυνατότητα στους μαθητές μέσα από τις έξι ενότητες του σπουδαίο αυτού έργου, – να ταξιδεύσουν μαζί με τον Ιάσονα στην Αργοναυτική Εκστρατεία,
– να επισκεφθούν νοερά τα μεσαιωνικά λιμάνια και τους σταθμούς στην Ανατολή,
– να κάνουν κτήμα τους τη ναυτική παράδοση του Αιγαίου,
– να γνωρίσουν τη ναυτική παράδοση της Μαγνησίας, του Παγασητικού και τον Σποράδων,
– να συναντήσουν και να μάθουν τα μυστικά των αλιέων του Παγασητικού και της Κάρλας
– και τέλος να περιηγηθούν στον ευρύτερο κόσμο της θάλασσας διαχρονικά.
Μου δίνεται παράλληλα η ευκαιρία να εκφράσω την υπερηφάνεια μας για τον φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός» και το έργο που προσφέρει στην περιοχή μας και στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας όλα αυτά τα χρόνια δράσης στεκόμαστε συναρωγοί και συμπαραστάτες στις δράσεις του με πλειάδες εκδόσεις, εκδηλώσεις και έργα. Ειδικά όμως σε αυτό το πόνημα εκτιμώ ότι ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σε συνάρτηση με το έργο που παρουσιάζεται απόψε, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι αποτελεί ένα φάρο πολιτισμού, παράδοσης και τέχνης τόσο για τη Μαγνησία, όσο και για όλη τη χώρα. Τα έργα της, οι εκδόσεις και οι δράσεις όλα αυτά τα χρόνια έχουν αφήσει το στίγμα τους στην πνευματική και πολιτιστική ζωή μας.
Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές του έργου, στον Αλέξανδρο Καπανιάρη, καθώς και στους εκπαιδευτικούς που με την προσπάθεια και την προσφορά τους στο έργο αυτό δίνουν στα παιδιά μας τη δυνατότητα να διευρύνουν το πνεύμα και τις γνώσεις τους.
Να ευχηθώ, λοιπόν, καλοτάξιδο και καλές θάλασσες …”
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σχετικά Νέα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών-Πεζοπορίας (WTN) στη Σκιάθο

Σποράδες

Με πρωταρχικό στόχο την ενδυνάμωση του εισερχόμενου τουρισμού και την ενίσχυση των…

Σε εξέλιξη τα έργα οδικής ασφάλειας στο τμήμα Ανήλιο -Τσαγκαράδα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας…

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη για την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer 2022

Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ 2022 Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ με το μήνυμα…

Ανάπλαση εισόδων του Αλμυρού με χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

Δελτία Τύπου

Αλλάζει όψη η είσοδος του Αλμυρού και κοινόχρηστοι χώροι της πόλης, με…

Το Σχολείο του Ρήγα Φεραίου στη Ζαγορά διασώζει και αναδεικνύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Tο ιστορικό Ελληνομουσείο Ζαγοράς, το σχολείο όπου φοίτησε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος…

Back To Top