skip to Main Content

ΕΡΓΑ 11, 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

11,5 ΕΚ ΕΥΡΩ

Συνολικά επτά συμβάσεις για έργα προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέας Κολυνδρίνη. Παράλληλα υπέγραψε τρεις προγραμματικές συμβάσεις για την ανακατασκευή των γηπέδων σε Ευξεινούπολη, Πλάτανο και Σούρπη του δήμου Αλμυρού, προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, καθώς και μία διακήρυξη για συντήρηση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου στο Νότιο Πήλιο, ύψους δύο εκ. ευρώ.

Ειδικότερα θα δοθεί ποσό 155.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του Σταδίου “Παντελής Μαγούλας” στη Ν. Ιωνία του Βόλου, ενώ ποσό 55.000 ευρώ θα δοθεί για τη συντήρηση του δρόμου Σούρπης-Πτελού.

Επιπλέον στο πλαίσιο της αναμόρφωσης, ανάπλασης και διευθέτησης ομβρίων στην παραλία της Σκοπέλου θα δοθεί ποσό 84.000 ευρώ ως συμπλήρωμα στο μεγάλο έργο των 920.000 ευρώ που εξελίσσεται.

Σε ότι αφορά στη συντήρηση του οδικού δικτύου του Πηλίου με σημάνσεις, και άλλες διευθετήσεις το ποσό ανέρχεται σε ένα εκατ. ευρώ. Επιπλέον θα δοθεί ποσό 400.000 ευρώ για κοπή χόρτων και 350.000 ευρώ για τη βελτίωση του δρόμου Ανηλίου-Τσαγκαράδας και ένα εκατομμύριο ευρώ για την βελτίωση του οδικού δίκτυο του δήμου Ν. Πηλίου.

Ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι συνολικά στη Μαγνήσια αυτή τη στιγμή υλοποιούνται έργα 11,5 εκ. ευρώ. Ευχαρίστησε την αντιπαεριφερειάρχη, την τεχνική υπηρεσία αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την συνεργασία τους όπως και τα αρμόδια υπουργεία, αλλά και τον Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομίας κ. Τραντόπουλο για την άμεση χρηματοδότηση των έργων για την αποκατάσταση υποδομών που καταστράφηκαν από τον Ιανουαρίου στο δήμο Αλμυρού.

Τέλος ανέφερε ότι σύντομα εγκαινιάζονται τα ανακατασκευασμένα γήπεδα του Μαγνησιακού, του Αγίου Γεωργίου Φερρών όπως και το Κλειστό Γυμναστήριο στη Ζαγορά.

 

Σχετικά Νέα

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Τοπία της Μαγνησίας” στο Βόλο (video)

Δελτία Τύπου

Το Τμήμα Τουρισμού-Πολιτισμού Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Β. Σποράδων σε συνεργασία με…

Νέα σύμβαση 500.000 ευρώ για καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ρέματα στον Άγιο Ιωάννη, στο Κεραμίδι και στο Καμάρι του Δήμου Ρήγα…

Βελτίωση αγροτικών δρόμων μήκους 10 χλμ σε Ζαγορά, Πουρί και Μακρυρράχη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτία Τύπου

Την αγροτική οδοποιία σε Ζαγορά, Πουρί και Μακρυρράχη, σε συνολικό μήκος άνω…

Νέο έργο 1,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην περιοχή του Κισσού

Δελτία Τύπου

Νέο έργο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας την ευρύτερη περιοχή του…

Back To Top